Ухвала
від 30.09.2024 по справі 375/1353/24
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/1353/24

Провадження № 2-о/375/38/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 вересня 2024 року селище Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Банах-Кокус О.В.,

присяжних - Єрьоменко В.А., Мовчан О.І.

за участю секретаря судових засідань - Киричок В.В.,

учасники справи:

заявник - ОСОБА_1 ,

заінтересована особа 1 - Білоцерківська районна військова адміністрація Київської області, в особі представника за довіреністю Бальохи А.І.

заінтересована особа 2 - ОСОБА_2 ,

заінтересована особа 3 - Служба у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області, в особі представника за довіреністю Матинченко Н.М.,

заінтересована особа 4 - Білоцерківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ),

заінтересована особа 5 - ОСОБА_3 ,

заінтересована особа 6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

розглянувши у закритому підготовчому засіданні в приміщення суду в селищі Рокитне питання: про заміну заінтересованої особи 1 - Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області на заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області; про заміну заінтересованої особи 3 - служби у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області на заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області; клопотання заявника ОСОБА_1 про заміну заінтересованої особи 4 - Білоцерківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) на належну заінтересовану особу - Таращанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) та питання про витребування у заявника медичного висновку про стан здоров`я дитини, про її фізичний та розумовий розвиток.

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2024 року ОСОБА_1 звернулася із заявою про усиновлення дитини.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 5 вересня 2024 року заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи призначено за правилами окремого провадження та призначено до судового розгляду.

23 вересня 2024 року через канцелярію суду службою у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області було подано заяву про неможливість виконання ухвали суду та заміну заінтересованої особи оскільки забезпечення провадження діяльності з усиновлення, до її повноважень не входить. Просять замінити заінтересовану особу, службу у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області на належну, а саме службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної віськової адміністрації Київської області.

У підготовче засідання призначене на 30 вересня 2024 року з`явилися: заявник ОСОБА_1 , заінтересована особи 1 - Білоцерківська районна військова адміністрація Київської області, в особі представника за довіреністю Бальохи А.І., заінтересована особа 2 - ОСОБА_2 , заінтересована особа 3 - Служба у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області, в особі представника за довіреністю ОСОБА_4 .

В підготовче засідання не з`явилися заінтересована особа 4 - Білоцерківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ), заінтересована особа 5 - ОСОБА_3 , заінтересована особа 6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 в матеріалах справи відсутні відомості про вручення зазначеним заінтересованим особам повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

У підготовчому засіданні представник служби у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області Матинченко Н.М. заяву подану 23 вересня 2024 року підтримала та просила задовольнити.

Представник Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області Бальоха А.І. в судовому засіданні заявила, що від імені заінтересованої особи Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області у судових засіданнях буде приймати участь служба у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області.

Судом на вирішення учасниками судового розгляду поставлене питання про необхідність заміни заінтересованої особи 3 - служби у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області на належну заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області та про заміну заінтересованої особи 1 - Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області на заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області.

Проти задоволення данних заяв учасники підготовчого засідання не заперечували.

У судовому засіданні заявник ОСОБА_1 заявив клопотання про заміну заінтересованої особи - Білоцерківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ), на заінтересовану особу - Таращанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ).

Відповідно до інформації, яка розміщена на офіційному сайті Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), функції Рокитнянсього відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) передано до Таращанського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Проти задоволення даного клопотання учасники підготовчого засідання не заперечували.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне замінити заінтересовану особу 1 - Білоцерківську районну військову адміністрацію Київської області на заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області; неналежну заінтересовану особу 3 - службу у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області на належну заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області; неналежну заінтересовану особу 4 - Білоцерківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ), на належну заінтересовану особу - Таращанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ).

Відповідно до пункту 3 частини 3 статті 312 ЦПК України до висновку органу опіки та піклування має бути доданий медичний висновок про стан здоров`я дитини, про її фізичний та розумовий розвиток, однак в матеріалах справи він відсутній.

Суд, вислухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, про витребування у заявника медичного висновку про стан здоров`я дитини, про її фізичний та розумовий розвиток.

Керуючись статтями 76-81, 83, 84, 259-261, 353 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника служби у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області - задовольнити, замінити неналежну заінтересовану особу службу у справах дітей та сім`ї Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області на належну заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області.

Заяву представника служби у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області про заміну заінтересованої особи 1 - задовольнити, замінити заінтересовану особу Білоцерківську районну військову адміністрацію Київської області на заінтересовану особу - службу у справах дітей та сім`ї Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області.

Клопотання ОСОБА_1 - про заміну неналежної заінтересованої особи 4 - Білоцерківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) на належну заінтересовану особу - Таращанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) - задовольнити.

Витребувати від ОСОБА_1 медичний висновок про стан здоров`я дитини, про її фізичний і розумовий розвиток.

У зв`язку із заміною заінтересованих осіб та витребуванням нових (додаткових) доказів судовий розгляд відкласти на 16 жовтня 2024 року на 14 год 30 хв.

Учасникам справи надіслати копії ухвали.

В судовее засідання викликати всіх учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Олена БАНАХ-КОКУС

Присяжні Валентина ЄРЬОМЕНКО

Олена МОВЧАН

СудРокитнянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.09.2024
Оприлюднено03.10.2024
Номер документу121993109
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —375/1353/24

Ухвала від 10.10.2024

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Банах-Кокус О. В.

Ухвала від 30.09.2024

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Банах-Кокус О. В.

Ухвала від 19.09.2024

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Банах-Кокус О. В.

Ухвала від 05.09.2024

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Банах-Кокус О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні