Ухвала
від 02.10.2024 по справі 398/1891/23
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

02 жовтня 2024 року м. Кропивницький

справа № 398/1891/23

провадження № 22-ц/4809/1010/24

Кропивницький апеляційний суд у складі судді Письменного О.А., розглянувши клопотання адвоката Гулого Андрія Васильовича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт» про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт», в інтересах якого діє адвокат Гулий Андрій Васильович на рішення Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 29 березня 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт» про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками шляхом скасування державної реєстрації договорів оренди, -

ВСТАНОВИВ:

01.10.2024до Кропивницькогоапеляційного судунадійшло клопотаннявід представника відповідача адвоката Гулого А.В., в якому він просить надати йому можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщенням суду з використанням власних технічних засобів.

Частиною 1, 2ст. 212 ЦПК Українипередбачено, що учасник справи,його представникмає правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуабо уприміщенні іншогосуду заумови наявностів судівідповідної технічноїможливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасник справи,його представникподає заявупро участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуабо уприміщенні іншогосуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. У заяві про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні іншого суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Згідно п.4 ст. 212 ЦПК України учасник справи, його представник бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимогзаконів України «Про електронні документи та електронний документообіг»та«Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Пунктом 49 розділу 3 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи передбачено, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті.

Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розміщена на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресоюhttps://wiki.court.gov.ua.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України суддя (суддя-доповідач) розглядає заяву учасника справи, його представника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду або у приміщенні іншого суду без повідомлення учасників справи. За результатами розгляду заяви постановляється ухвала.

З огляду на наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (за допомогою програмного забезпечення, розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua), апеляційний суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Гулого Андрія Васильовича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт» задовольнити.

Розгляд цивільної справи за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт», в інтересах якого діє адвокат Гулий Андрій Васильович на рішення Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 29 березня 2024 року провести у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи розміщеної за посиланням vkz.court.gov.ua з представником відповідача адвокатом Гулим А.В.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя Кропивницького

апеляційного суду О.А. Письменний

СудКропивницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення02.10.2024
Оприлюднено03.10.2024
Номер документу122018774
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —398/1891/23

Ухвала від 02.10.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні