Ухвала
від 02.10.2024 по справі 676/5322/24
НОВОУШИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

НОВОУШИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/5322/24

2-о/680/62/24

УХВАЛА

"02" жовтня 2024 р. селище Нова Ушиця

Суддя Новоушицького районного суду Хмельницької області Олійник А.О., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) заінтересовані особи: ІНФОРМАЦІЯ_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ), Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради (місцезнаходження: майдан Відродження, 1, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницька область) про встановлення факту перебування на утриманні малолітніх дітей,

установив:

06серпня 2024 року представникзаявника ОСОБА_1 адвокат ЗачепілоЗ.Я. звернулась до Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області із вказаною заявою.

Ухвалою судді Кам`янець - Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 12 серпня 2024 року заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

Ухвалою судді Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 11 вересня 2024 справу передано за підсудністю до Новоушицького районного суду Хмельницької області.

Протоколом автоматичного розподілу судової справи між суддями від 30 вересня 2024 року справу передано головуючому судді Олійник А.О.

Відповідно до вимог статті 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 ЦПК України, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Зазначена заява відповідає вимогам статей 175, 177, 318 ЦПК України.

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Справа підсудна Новоушицькому районному суду Хмельницької області.

У справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи (ч. 3 ст. 42 ЦПК).

При розгляді справи про встановлення юридичних фактів суд зобов`язаний з`ясувати, які фізичні та юридичні особи можуть бути заінтересованими особами і підлягають виклику в судове засідання, залежно від мети встановлення фактів.

Заявником у заяві визначено заінтересованою особою Службу у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради, однак після відкриття суддею провадження у справі від представника заявника адвоката Зачепіло З.Я. надійшло клопотання про здійснення заміни заінтересованої особи Служби у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради на Службу у справах дітей Новоушицької селищної ради, оскільки юрисдикція такого органу поширюється на місце проживання заявника та неповнолітніх дітей.

З урахуванням місця проживання дітей, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі Службу у справах дітей Новоушицької селищної ради.

Крім того, зі змісту прохальної частини заяви вбачається, що заявник ОСОБА_1 просить встановити факт, що неповнолітні ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , перебувають на утриманні ОСОБА_1 .

ОСОБА_4 неповнолітніх ОСОБА_5 та ОСОБА_6 відповідно до доводів заяви та свідоцтв про народження є ОСОБА_7 , яку суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи, оскільки вимоги заяви стосуються її батьківських прав та обов`язків.

Відповідно дочастини другої статті293ЦПК з метоюз`ясування обставинсправи судможе завласною ініціативоювитребувати необхіднідокази.

Суд, вживаючи заходи щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, в даному випадку вважає за необхідне витребувати Дунаєвецького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кам`янець-Подільському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження неповнолітніх ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 з метою з`ясувати відомості про батька неповнолітніх дітей.

Керуючись статтями 42, 187, 260, 293 ЦПК України, суддя

постановив:

Прийняти до провадження та розгляду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ІНФОРМАЦІЯ_1 про встановлення факту перебування на утриманні малолітніх дітей.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження на 14год.30хв.22жовтня 2024року в залі судових засідань Новоушицького районного суду Хмельницької області (с-ще Нова Ушиця, вул. Українська, 27).

Залучити до участі в цивільній справі заінтересованих осіб:

-Службу усправах дітейНовоушицької селищноїради(місцезнаходження: вул. Подільська, 17, с-ще Нова Ушиця Кам`янець-Подільського району Хмельницької області);

- ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жительку АДРЕСА_1 .

Направити заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати письмові заперечення проти заяви та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Витребувати із Дунаєвецького відділудержавної реєстраціїактів цивільногостану уКам`янець-Подільськомурайоні Хмельницькоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ) витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження неповнолітніх ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які необхідно надати у строк до 22 жовтня 2024 року.

У разі неможливості подати витребувані судом докази у встановлений строк, - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У судове засідання викликати учасників справи, надіславши їм копію ухвали, а заінтересованим особам, крім того, копію заяви з додатками.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/sud2212/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А. О. Олійник

СудНовоушицький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення02.10.2024
Оприлюднено04.10.2024
Номер документу122031607
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —676/5322/24

Ухвала від 02.10.2024

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Олійник А. О.

Ухвала від 11.09.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Семенюк В. В.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Семенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні