Ухвала
від 02.10.2024 по справі 160/14264/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 жовтня 2024 рокуСправа №160/14264/24

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Неклеса О.М., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про поновлення провадження у справі за позовною заявою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРУКТ КОМПАНІ» про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває у податковій заставі,-

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТ КОМПАНІ, в якій позивач просить:

- надати дозвіл на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТ КОМПАНІ (код ЄДРПОУ 34471794), що перебуває у податковій заставі.

Позовна заява обґрунтована тим, що Товариство з обмеженою відповідальністю ФРУКТ КОМПАНІ (код ЄДРПОУ 34471794) (далі - ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ) знаходиться на обліку як платник податків у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області. В інтегрованих картках ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ обліковується податковий борг, який підлягає погашенню за рахунок майна платника податків, що перебуває в податковій заставі на загальну суму 227 544,65 грн. по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачується юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості та орендній платі з юридичних осіб, в тому числі за самостійно задекларованими грошовими зобов`язаннями. Відповідно до ст. 89 Податкового кодексу України, 15.06.2021р. прийнято рішення №0000829-1309-0436 про опис майна ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ у податкову заставу. Враховуючи вимоги статті 89 Податкового кодексу України податковим керуючим проведено опис майна ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ в податкову заставу та складено акти №162 від 29.05.2023, №646 від 27.10.2023. Податкову заставу зареєстровано у відповідних Державних реєстрах. На підставі п. 95.5 ст. 95 ПК України, уповноваженою особою ГУ ДПС у Дніпропетровській області прийнято рішення №50565/6/04-36-13-09-09 від 26.07.2023р. про стягнення коштів з платника податків з рахунків у банках у рахунок погашення податкового боргу. У 2023-2024 було направлено до банківських установ платіжні інструкції на примусове списання (стягнення), які повернулись банківськими установами через відсутність коштів на рахунках.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05.06.2024 року позовну заяву залишено без руху з наданням строку на усунення недоліків.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 17.06.2024 року Головному управлінню ДПС у Дніпропетровській області продовжено строк для усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 24.06.2024 року відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

До суду від відповідача надійшов відзив, в якому він зазначає, що у підприємства ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ дійсно є заборгованість зі сплати податків та є наявний податковий борг. На даний момент ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ не може підтвердити правильність суми податкового боргу, який зазначив у своїй позовній заяві контролюючий орган, тому ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ потрібен час, щоб здійснити розрахунок податкового боргу. Враховуючи усе вищенаведене просив суд надати ТОВ ФРУКТ КОМПАНІ 14 (чотирнадцять) календарних днів з моменту подачі даного відзиву, для добровільного врегулювання даного спору з позивачем та уточнення суми заборгованості щодо сплати податків і погашення фактичного податкового боргу.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 31.07.2024 року клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТ КОМПАНІ про надання часу для добровільного врегулювання даного спору з позивачем та уточнення суми заборгованості щодо сплати податків і погашення фактичного податкового боргу задоволено.

Встановлено Товариству з обмеженою відповідальністю ФРУКТ КОМПАНІ строк для добровільного врегулювання даного спору з позивачем та уточнення суми заборгованості щодо сплати податків і погашення фактичного податкового боргу протягом 14 (чотирнадцяти) днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю ФРУКТ КОМПАНІ надати до суду відповідні пояснення та докази на підтвердження врегулювання даного спору з позивачем, уточнення суми заборгованості щодо сплати податків і погашення фактичного податкового боргу.

Зупинено провадження у справі до надання витребуваних судом доказів та пояснень.

До суду від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області надійшло клопотання про поновлення провадження та продовження розгляду справи №160/14264/24.

Вирішуючи питання щодо поновлення провадження у справі, суд виходить з наступного.

Частиною 1 статті 2 КАС України визначено, що завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

При цьому, суд зазначає, що неприйняття судом рішення протягом тривалого строку призведе до затягування судового розгляду та правової невизначеності сторін, що суперечить положенням п. 11 ч. 1 ст. 4, ст. 6 КАС України.

У відповідності до положень статті 237 КАС України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

З урахуванням вищевикладеного, приймаючи до уваги викладені у позовній заяві та у відзиві на позовну заяву доводи сторін, а також з метою запобігання затягування строків розгляду справи й перебування учасників справи в стані невизначеності, суд дійшов висновку про необхідність поновлення провадження у цій справі та продовження розгляду справи за наявними в ній доказами.

Відповідно до частин 2 та 3 статті 237 КАС України, з дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

У зв`язку з перебуванням судді у відрядженні питання про поновлення провадження у справі вирішено 02.10.2024 року.

Керуючись ст.ст. 236, 237, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Поновити провадження в адміністративній справі №160/14264/24 за позовною заявою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРУКТ КОМПАНІ» про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває у податковій заставі.

Звернути увагу учасників справи, що відповідно до частини 7 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства Українита оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Неклеса

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.10.2024
Оприлюднено04.10.2024
Номер документу122033947
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них

Судовий реєстр по справі —160/14264/24

Ухвала від 02.10.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 24.06.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 17.06.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 05.06.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні