Ухвала
від 02.10.2024 по справі 564/2455/21
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/2455/21

02 жовтня 2024 року

Костопільський районний суд Рівненської області в особі судді Цвіркуна О.С. ознайомившись із скаргою представника скаржника ОСОБА_1 - адвоката Сідловської Ірини Юріївни на дії/бездіяльність органу примусового виконання,

ВСТАНОВИВ:

Представника скаржника ОСОБА_1 - адвокат Сідловська І.Ю. звернулася до суду зі скаргою на дії/бездіяльність органу примусового виконання, а саме на бездіяльність та рішення державного виконавця начальника Костопільського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Петрової Вікторії Олександрівни.

Дану скаргу належить розглядати в порядку цивільного судочинства, і вона підсудна Костопільському районному суду. Підстави для відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

Представник скаржника адвокат Сідловська І.Ю. просить суд проводити судові засідання з режимі відеоконференції з застосуванням нею власних технічних засобів.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.3 зазначеної статті, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 № 169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

У пункті 2 розділу II Порядку зазначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів і програмного забезпечення "EasyCon".

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне клопотання адвоката Сідловської І.Ю. про проведення судових засідань у вказаній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовільнити.

Керуючись ст. ст.212, 447, 448 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження за скаргою представника скаржника ОСОБА_1 - адвоката Сідловської Ірини Юріївни на дії/бездіяльність органу примусового виконання і призначити її до судового розгляду в приміщенні Костопільського районного суду Рівненської області 14 жовтня 2024 року о 09 год. 30 хв.

В судове засідання викликати сторони.

Клопотання представник скаржника адвокат Сідловської І.Ю. про участь у судових засіданнях у справі №564/2455/24 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів задовільнити.

Забезпечити участь представник скаржника адвокат Сідловської І.Ю. у судовому засіданні, яке призначене на 09 год. 30 хв. 14.10.2024 року, а також у всіх наступних судових засіданнях у справі №564/2455/24 за скаргою представника скаржника ОСОБА_1 - адвоката Сідловської Ірини Юріївни на дії/бездіяльність органу примусового виконання, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити представник скаржника адвоката Сідловську І.Ю., що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію даної ухвали негайно направити представнику скаржника адвокату Сідловській І.Ю. для виконання.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

СуддяО. С. Цвіркун

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення02.10.2024
Оприлюднено04.10.2024
Номер документу122048023
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —564/2455/21

Ухвала від 14.10.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Цвіркун О. С.

Ухвала від 11.10.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 02.10.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Цвіркун О. С.

Ухвала від 02.10.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 30.09.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 30.09.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 10.09.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Рішення від 12.07.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Рішення від 24.06.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Рішення від 24.06.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні