Постанова
від 22.06.2010 по справі 2а-955/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-955/10/0670  

категорія  6.15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Іваненко Т.В.,

при секретарі -       Духновській В.О.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  в особі Чуднівської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до   Товариства  з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Максімум"   < Текст > 

про  стягнення 412,85 грн.,-

встановив:

 Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з Товариства  з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Максімум" на користь Житомирського обласного відділення соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі  Чуднівської  міжрайонної виконавчої дирекції заборгованість зі сплати страхових внесків за 2003 р. в розмірі 412,85 грн., що підтверджується звітом.

Представника позивача в судове засідання з'явилася. Позов підтримала в повному обсязі, просила задовольнити на підставі долучених доказів.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, від одержання повістки відмовився, про що свідчить відмітка працівника пошти, а тому у відповідності до ст.37 КАС України, суд вважає відповідача таким, що повідомлений про дату, час і місце судового засідання.

Суд, розглянувши матеріали справи, дослідивши докази, вважає, що позов підлягає задоволенню.

Товариство  з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Максімум" зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності Чуднівською райдержадміністрацією.  Як платник страхових внесків, підприємство  перебуває на обліку  в Чуднівській міжрайонній виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Як страхувальник відповідач, відповідно до ч. 2 ст. 27 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” зобов’язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Строк сплати страхових внесків встановлений ст. 23 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” і проводиться один раз на місяць у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період в розмірі різниці між нарахованим для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов’язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.

Відповідно до ст. 28 Закону страховик зобов'язаний: здійснювати контроль за правильним нарахуванням, своєчасною сплатою страхувальником страхових внесків, а також обґрунтованістю проведених ним витрат страхових коштів.

Страхувальник-роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків.

Відповідно до звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 2003 рік розмір заборгованості відповідача становить 412,85 грн.

Доказів про погашення заборгованості суду не надано.

З урахуванням всіх обставин по справі суд вважає, що вимоги позивача є обґрунтованими.

Судові витрати стягненню не підлягають відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 23, 27, 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”, ст.ст.86, 94, 158-163, 254  КАС України, суд  -       

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з  Товариства  з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Максімум" (код 31509400,  смт. Великі Коровинці, Чуднівський район) на користь Житомирського обласного відділення соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі  Чуднівської  міжрайонної виконавчої дирекції заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування  з тимчасової втрати працездатності за 2003 р. в розмірі 412,85 грн.

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя:                                                                                Т.В. Іваненко

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення 412.85 грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.06.2010
Оприлюднено16.11.2010
Номер документу12213588
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-955/10/0670

Ухвала від 07.11.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

Постанова від 22.06.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Іваненко Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні