Ухвала
від 07.11.2017 по справі 2а-955/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони виконавчого провадження)

07 листопада 2017 року                                        Житомир          Справа № 2а-955/10/0670

Категорія 6.15

Житомирський окружний адміністративний суд

в складі: головуючого судді - Липи В.А.

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Чуднівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Чуднівської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Максімум" про стягнення,

в с т а н о в и в:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Чуднівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області звернулося до суду із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження - стягувача при виконанні виконавчого листа №563/11 від 24.02.2011 р. іншою юридичною особою, яка є правонаступником стягувача у виконавчому провадженні.

Заявник, відповідач та представник відділу ДВС ГТУЮ у Житомирській області до суду не прибули.

Враховуючи, що неприбуття сторін, відповідно до статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, не перешкоджає судовому розгляду, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження, згідно зі статтею 122 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши надані матеріали, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви, з огляду на наступне.

Встановлено, що постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 22.06.2010 р. задоволено позов Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Чуднівської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Максімум" на його користь заборгованість у розмірі 412,85 грн.

На виконання постанови суду позивачеві видано виконавчий лист за №563/11 від 24.02.2011 р.

На даний час виконавчий лист №563/11 від 24.02.2011 р. перебуває на виконанні у Чуднівському районному відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Житомирській області.

Встановлено, що відповідно до п. 4 розд. VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105-XIV, утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Припинено виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності шляхом приєднання до Фонду соціального страхування України. Припинено управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Припинено всі відокремлені підрозділи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та/або їх робочих органів та відділень, забезпечивши повне правонаступництво таких відокремлених підрозділів юридичними особами, які їх створили, а за їх відсутності - Фондом соціального страхування України, у тому числі щодо всіх прав, обов'язків та майна.

Пунктом 5 розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105-XIV визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Згідно п. 1.1 Статуту Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 11.04.2017 року №28, Фонд соціального страхування України створений відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" і є правонаступником Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Пунктом 1.1 Положення про управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області, затвердженого наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 25.07.2017 року №57-0с, визначено, що управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області утворено постановою правління Фонду соціального страхування України від 08.02.2017 року №13.

Відповідно до наявного у матеріалах справи витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області як юридична особа зареєстроване 03.05.2017 року. До складу відокремлених структурних підрозділів, зокрема, входить Чуднівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області.

Частиною 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Наведена норма кореспондується із абзацом першим частини п'ятої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження", в якому визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні слід розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення.

Матеріали справи доказів закінчення виконавчого провадження з виконання виконавчого листа, виданого за судовим рішенням у даній справі, не містять.

З огляду на викладене, а також враховуючи, що сторона виконавчого провадження, а саме стягувач - Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Чуднівської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вибув, його правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Чуднівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області, суд вважає, що заяву про заміну сторони виконавчого провадження необхідно задовольнити.

Керуючись статтями 122, 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Чуднівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження - Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Чуднівської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області в особі Чуднівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                                    В.А. Липа

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.11.2017
Оприлюднено13.11.2017
Номер документу70112595
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-955/10/0670

Ухвала від 07.11.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

Постанова від 22.06.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Іваненко Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні