Рішення
від 08.01.2007 по справі 2-154/2008
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 2-154/2008

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2007 року Лозівський міськрайонний суд Харківськ ої області в складі: головуюч ого - судді Дегтярчук М. О., при с екретарі Заводяній О.Ю., розгл янувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Л озова Харківської області ци вільну справу за позовом ОС ОБА_1 до ОСОБА_2 про розір вання шлюбу, -

встановив:

Позивачка звернулась до суду 03 грудня 2007 року з позовом до відповідача про розірван ня шлюбу, посилаючись на те, що з ОСОБА_2 вона знаходитьс я у зареєстрованому шлюбі з 23 вересня 1995 року, шлюб зареєстр овано Щелкінською міською ра дою Ленінського району Автон омної Республіки Крим, актов ий запис № 79, посилаючись на те , що спільне життя з відповіда чем не склалось, оскільки втр ачена пошана один до одного, с клалися різні погляди на жит тя. Сім' я фактично розпалас я, тривалий час загальне госп одарство не ведеться, подруж ні відносини не підтримуютьс я. При таких обставинах подал ьше збереження їхнього шлюбу стало неможливим. Від вказан ого шлюбу вони мають неповно літню дитину - ОСОБА_3, ІН ФОРМАЦІЯ_1, яка після розірв ання шлюбу проживатиме з від повідачкою. Спору про розпод іл майна, що є спільною власні стю подружжя немає. В зв"язку з викладеним позивачка зверну лась до суду і просить розірв ати їх з відповідачем шлюб.

В судовому засіданні позив ачка підтримала позовні вимо ги, просила розірвати їх з від повідачем шлюб, пояснила, що з береження сім' ї вже не можл иве і буде суперечити інтере сам кожного з них, строк для пр имирення їм не потрібен. Шлюб у них у обох перший. Спору про розподіл майна між ними не ма є. Питання стосовно проживан ня дитини між нею та відповід ачем вирішено. Крім того пози вачка просила суд витрати в о рганах РАГС при реєстрації р озірвання шлюбу, покласти на відповідача.

Відповідач проти розірван ня шлюбу не заперечував.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК Укр аїни у разі визнання відпові дачем позову суд за наявност і для того законних підстав у хвалює рішення про задоволен ня позову. Судом встановлені такі факти та відповідні пра вовідносини.

Матеріалами справи встано влено, що сторони знаходятьс я у зареєстрованому шлюбі з 23 вересня 1995 року, шлюб зареєстр овано Щелкінською міською ра дою Ленінського району Автон омної Республіки Крим, актов ий запис № 79, що підтверджуєть ся свідоцтвом про шлюб НОМЕ Р_1 від 23 вересня 1995 року. Спіль не життя подружжя не склалос ь, оскільки втрачена пошана о дин до одного, склалися різні погляди на життя. Сім' я факт ично розпалася, тривалий час загальне господарство не ве деться, подружні відносини н е підтримуються. При таких об ставинах подальше збереженн я їхнього шлюбу стало неможл ивим. Від вказаного шлюбу вон и мають неповнолітню дитину - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, я ка після розірвання шлюбу пр оживатиме з відповідачкою. С пору про розподіл майна, що є с пільною власністю подружжя н емає.

Відповідно до ч. 2 ст. 112 Сімейн ого Кодексу України суд пост ановляє рішення про розірван ня шлюбу, якщо буде встановле но, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одно го з них, що має істотне значен ня.

Таким чином, оцінивши зібра ні по справі докази в їх сукуп ності суд вважає, що шлюб між с торонами слід розірвати, оск ільки зберегти їх сім' ю на м айбутнє неможливо, а подальш е спільне життя подружжя і зб ереження шлюбу буде суперечи ти їхнім інтересам.

Витрати по оплаті державно го мита при реєстрації розір вання шлюбу в органах РАЦС су д вважає за необхідне поклас ти на відповідача, позивачку від цих витрат звільнити.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 57, 60, 88, 174, 213-215, 218 ЦПК Украины, ст. ст. 110, 112 Сімейно го кодексу України, суд, -

вирішив:

Позовну заяву ОСОБА_1 - задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженк ою сел. Леніне Ленінського району Автономної Республік и Крим, та ОСОБА_2, ІНФО РМАЦІЯ_4, уродженцем м. Лоз ова Харківської області, за реєстрований Щелкінською мі ською радою Ленінського райо ну Автономної Республіки Кри м, актовий запис № 79.

При реєстрації розірвання шлюбу в органах РАЦС стягнут и з ОСОБА_2 в дохід держави судові витрати в сумі 17 гриве нь, ОСОБА_1 від цієї сплати - звільнити.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку до а пеляційного суду Харківсько ї області через Лозівський м іськрайонний суд Харківсько ї області шляхом подачі в 10-де нний строк з дня проголошенн я рішення заяви про апеляцій не оскарження і поданням піс ля цього протягом 20 днів апеля ційної скарги або в порядку ч . 4 ст. 295 ЦПК України.

СудЛозівський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.01.2007
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу12257447
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-154/2008

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 26.12.2013

Цивільне

Кіровський районний суд Автономної Республіки Крим

Бердієва Б. А.

Рішення від 08.01.2007

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Дегтярчук М.О.

Рішення від 11.01.2008

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Хорунжий І.Д.

Ухвала від 18.08.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Мусієнко Н.М.

Рішення від 03.10.2008

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб В.А.

Рішення від 11.07.2008

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Свирида Т.Й.

Рішення від 06.05.2008

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні