Постанова
від 16.11.2010 по справі 19/106-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬ КОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.11.10 Справа №19/106-10.

Господарський суд Сумськ ої області у складі: судді Сп иридонової Н.О.,

при секретарі Кальченко А.М .,

за участю представників ст орін:

кредитора - Шутько А.В. (дов іреність №47845/9/10-009 від 25.06.2010р.)

боржника - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарськогосуду Сумсь кої області матеріали справи № 19/106-10

за заявою кредитора - Держ авної податкової інспекції в м.Суми

до боржника - Приватного підприємства «Княгиня» (м.Су ми, вул.Д.Коротченка, 27, кв.120, ід. код 32602220)

про визнання банкрутом, -

встановив:

ДПІ в м.Суми звернулася до г осподарського суду з заявою про визнання боржника - Прива тного підприємства «Княгиня » банкрутом, мотивуючи свої в имоги тим, що боржник має пода тковий борг у сумі 210,80 грн., та бі льше року не подає до ДПІ пода ткової звітності.

Ухвалою суду від 01.11.2010р. госпо дарський суд Сумської област і клопотання боржника про ві дкладення розгляду справи - задовольнив. Розгляд справи відклав на 16 листопада 2010 року . Зобов' язав боржника викон ати вимоги ухвали суду від 18.10.2 010р., а саме: за три дні до судово го засідання надати суду: від зив на заяву кредитора, в яком у викласти заперечення або в изнання боргу кредитора, док ази, що підтверджують обстав ини викладені у відзиві на за яву; дані про загальну суму за боргованості перед усіма кре диторами з розшифровкою усіх сум боргу по кожному кредито ру окремо, також окремо по кож ному дебітору; дані про забор гованість по податкам і збор ам (обов' язковим платежам); д ані про майнові активи боржн ика, у тому числі дані про грош ові кошти, які знаходяться на рахунках боржника; поштові а дреси банків і інших фінансо вих установ, що обслуговують боржника; довідки з установ б анку про рух грошових коштів по поточних рахунках в устан овах банку за період останнь ого року; перелік та повний оп ис заставленого майна.

Представник кредитора в су довому засіданні заяву про в изнання боржника банкрутом п ідтримав та просить суд визн ати боржника банкрутом.

Представник боржника в суд ове засідання не з'явився, від зив на заяву суду не надав, про причини неявки належним чин ом суд не повідомив.

Суд вважає можливим розгля нути справу за відсутності п редставника боржника та за н аявними в справі матеріалами в порядку ч.12 статті 11 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" та ст атті 75 Господарського процес уального кодексу України.

Розглянувши матеріали спр ави, суд встановив, що заборго ваність боржника перед креди тором складає 210,80 грн., яка підт верджується довідкою кредит ора, копією облікової картки платника, копіями корінців п одаткових вимог, копією пода ткового повідомлення - ріше ння, копією корінця податков ого повідомлення - рішення (а.с.5, 10-19).

Згідно довідки кредитора б оржник більше року (з 14 липня 200 9р.) не звітує до ДПІ в м.Суми (а.с .6).

На виконання вимог ухвали г осподарського суду Сектор з питань банкрутства у Сумські й області листом №1053 від 29.10.2010р. п ропонує призначити ліквідат ором банкрута арбітражного к еруючого Курбанова Назіма Ва хід - Огли (Ліцензія НОМЕР_1 від 17.03.2010р.).

Представник кредитора не з аперечує проти призначення а рбітражного керуючого Курба нова Н. В.-О.ліквідатором боржн ика.

У відповідності до статті 52 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том " господарським судом спр ава про банкрутство відсутнь ого боржника порушується, як що керівні органи боржника -ю ридичної особи відсутні за ї ї місцезнаходженням, або у ра зі ненадання боржником протя гом року до органів державно ї податкової служби згідно і з законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а тако ж за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність пі дприємницької діяльності бо ржника.

Враховуючи доведеність то го, що боржник більше року не п одає до органів державної по даткової служби згідно із за конодавством податкових дек ларацій, документів бухгалте рської звітності, суд вважає за необхідне згідно п. 2 статт і 52 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" визнати боржника банк рутом, відкрити ліквідаційну процедуру, призначити лікві датором банкрута арбітражно го керуючого Курбанова Н. В.-О.

Керуючись статтями 22-34, 52 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", с уд-

постановив:

Визнати юридичну ос обу - Приватне підприємство «Княгиня» (м.Суми, вул.Д.Корот ченка, 27, кв.120, ід. код 32602220) - банкру том та відкрити ліквідаційну процедуру.

Тривалість ліквідаці йної процедури не повинна пе ревищувати дванадцяти місяц ів.

Встановити, що розмір кредиторських вимог Державн ої податкової інспекції в м.С уми до Приватного підприємст ва «Княгиня» складає 210,80 грн.

З дня прийняття постанови п ідприємницька діяльність ба нкрута

припиняється, стро к виконання всіх грошових зо бов'язань, та зобов'язань щодо

сплати податків і обов'язк ових платежів вважається так им, що настав, припиняється

нарахування неустойки, проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах

забор гованості, вимоги за зобов'яз аннями банкрута, що виникли п ід час проведення

процеду р банкрутства, пред'являютьс я в межах ліквідаційної проц едури.

Припиняються повно важення органів управління б анкрута і повноваження власн иків

майна.

З дня прийняття даної поста нови скасовуються арешти, що накладені на

майно боржни ка, і інші обмеження щодо розп орядження майном боржника, в тому

числі податкова заст ава. Накладення нових арешті в або інших обмежень щодо

розпорядження майном банкру та не допускається.

Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Курбанова Назіма Вахід - О гли (Ліцензія НОМЕР_1 від 17. 03.2010р., місцезнаходження: НОМЕ Р_2).

Зобов'язати ліквідат ора виконати ліквідаційну пр оцедуру, надати суду обґрунт ований звіт про виконану роб оту, всі докази, що свідчать пр о виконання ліквідаційної пр оцедури, у тому числі, докази р озшуку майна, що належить бан круту та яке знаходиться у сп ільній власності членів госп одарства, акти інвентаризаці ї майна, акти оцінки майна, зві т про виплачені кредиторам к ошти, договори купівлі-прода жу майна банкрута, довідки ус танов банку про закриття рах унків банкрута, докази повід омлення органів державної по даткової служби, пенсійного фонду і центру зайнятості пр о закінчення ліквідаційної п роцедури, довідку органів вн утрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, о ригінали установчих докумен тів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний б аланс, реєстр вимог кредитор ів з даними про розміри погаш ених вимог кредиторів, доказ и, що свідчать про стягнення д ебіторської заборгованості , або докази що свідчать про не можливість стягнення дебіто рської заборгованості, довід ку банку про рух грошових кош тів по поточному рахунку за в есь час роботи ліквідаційної процедури, баланси підприєм ства за весь час роботи лікві датора та ліквідаційний бала нс, відшкодування витрат лік відатора, інші документи, що с відчать про виконану ліквіда тором роботу по ліквідації б анкрута.

Зобов'язати ліквідатора вж ити заходів щодо з'ясування п итання, чи

порушувалася кр имінальна справа у відношенн і посадових осіб боржника, а

також з'ясувати питання чи п орушувалося виконавче прова дження органами

державно ї виконавчої служби у віднош енні боржника за його місцез находженням.

Крім того, вж ити заходів щодо розшуку печ атки, штампу, оригіналів уста новчих

документів та свід оцтва про державну реєстраці ю банкрута. Докази вжиття

зазначених заходів надати су ду.

Копію даної постанови напр авити кредитору, ліквідатору , банкруту, державному органу з питань банкрутства, держав ному реєстратору, органу ДВС .

Суддя (підпис) Н.О.Спиридонова

Дата ухвалення рішення16.11.2010
Оприлюднено19.11.2010
Номер документу12293443
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/106-10

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 10.06.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 21.03.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 18.02.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Постанова від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Рішення від 06.09.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

Ухвала від 07.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петренко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні