Ухвала
від 29.10.2010 по справі 6-280/10
ЯЛТИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

 Справа № 6-280/10

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

29 жовтня 2010 року  Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим у складі: головуючого судді Берещанського Ю.В., при секретарі Бойко З.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою Підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України про зміну  порядку виконання рішення суду, -  

                                                  В С Т А Н О В И В:

Начальник Підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України (далі Підрозділ) звернувся до Ялтинського міського суду із заявою в якій просить  змінити порядок виконання виконавчого листа, виданого Ялтинським міським судом 20.11.2008 року по справі № 2-5260/2008 про стягнення з Ялтинської міської ради на користь ОСОБА_1 суми в розмірі 7273,45 гривень, а саме: надати державному виконавцю можливість звернення стягнення на грошові кошти Виконавчого комітету Ялтинської міської ради, які знаходяться та надходять на розрахункові рахунки в банківських установах.

Заявлені вимоги мотивовані тим, що в Підрозділі на виконанні знаходиться виконавчий лист, виданий Ялтинським міським судом 20.11.2008 року по справі № 2-5260/2008 про стягнення з Ялтинської міської ради на користь ОСОБА_1   суми в розмірі 7273,45 гривень. По вказаному  виконавчому листу 13.02.2009 року постановою державного виконавця відкрито виконавче провадження. Однак, до даного часу рішення суду не виконано, оскільки згідно інформації Державної податкової інспекції в м. Ялта та Державної податкової адміністрації в АР Крим, Ялтинська міська Рада не має розрахункових рахунків для обліку наявності  та руху грошових коштів. Всі грошові кошти надходять на рахунки місцевого бюджету, котрі відкриті у відділенні державного казначейства Управлінням фінансами Ялтинської міської ради. Всі витрати здійснюються через розпорядників бюджетних коштів, на підставі  прийнятих Ялтинською міською радою рішень про затвердження місцевого бюджету на відповідний період.

В судове засідання сторони не з’явилися, їх  явка визнана судом необов’язковою.

У зв’язку з неявкою в судове засідання осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, розглянувши матеріали справи, не знаходить підстав для задоволення заявлених вимог.

Судом встановлено, що 20.11.2008 року  Ялтинським міським судом  виданий виконавчий лист по справі № 2-5260/2008 про стягнення з Ялтинської міської ради на користь ОСОБА_1  заборгованості по надбавці за звання «Старший вчитель» та судових витрат, всього на суму 7273 гривні 45  копійок шляхом перерахування вказаної суми з розрахункового рахунку міського бюджету, розпорядником якого є Ялтинська міська рада, на розрахунковий рахунок Управління освіти Ялтинської міської ради із наступним стягненням вказаної суми на користь ОСОБА_1.

13.02.2009 року державним  виконавцем винесена постанова про відкриття виконавчого провадження за вказаним виконавчим листом.

Як вбачається з матеріалів справи, при винесенні рішення судом чітко був встановлений спосіб стягнення, а саме: «.. шляхом перерахування вказаної суми з розрахункового рахунку міського бюджету, розпорядником якого є Ялтинська міська рада, на розрахунковий рахунок Управління освіти Ялтинської міської ради із наступним стягненням вказаної суми на користь ОСОБА_1.

На підставі ст. 373 ЦПК України суд у виняткових випадках   може змінити порядок виконання рішення суду за  наявності  обставин,  що   утруднюють виконання рішення   (хвороба боржника або членів його сім'ї,  відсутність присудженого майна   в  натурі,  стихійне  лихо  тощо). Судом не встановлено обставин, які утруднюють виконання рішення, оскільки Ялтинська міська Рада є юридичною особою і спосіб стягнення конкретно встановлений в рішенні суду.  

Виконавчий комітет Ялтинської міської ради є виконавчим органом Ялтинської міської ради,  є підконтрольний і підзвітний їй. Посилання заявника на ту обставину, що Ялтинська міська рада не має розрахункових рахунків в банківських та фінансових установах, не дають підстав для стягнення грошових коштів з виконавчого комітету Ялтинської міської ради, оскільки це не передбачено чинним законодавством.

Згідно ч. 2 ст. 25 ЗУ «Про виконавче провадження» державний виконавець  зобов'язаний  провести виконавчі дії по виконанню рішення протягом шести місяців з дня винесення постанови про  відкриття  виконавчого  провадження, а  по виконанню рішення

немайнового характеру - у  двомісячний  строк. Як вбачається з матеріалів справи,  Підрозділом були отримані відповіді на  запити 30.12.2009 та 25.01.2010 року, однак з того часу заявником жодних дій щодо виконання рішення суду зроблено не було. І лише у жовтні 2010 року начальником  Підрозділу  до Ялтинського міського суду була подана вказана заява, що свідчить про бездіяльність  заявника по виконанню виконавчого листа № 2-5260/2008 від 20.11.2008  року.

На підставі викладеного, керуючись ст. 373 ЦПК України, ст. ст. 25, 33 ЗУ «Про місцеве самоврядування», суд, -

                                                          У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України про зміну  порядку виконання рішення суду – відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів з моменту її проголошення.

Суддя                 /підпис/

Копія вірна                     Не набрала законної сила

Суддя

Секретар

 

СудЯлтинський міський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення29.10.2010
Оприлюднено22.01.2011
Номер документу12345851
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-280/10

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 16.02.2010

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Цибенко І. В.

Ухвала від 29.10.2010

Цивільне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Берещанський Юрій Віталійович

Ухвала від 04.08.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Трофимова Діана Анатоліївна

Ухвала від 19.05.2010

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик Олена Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні