Ухвала
від 19.05.2010 по справі 6-280/10
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №6-280/10

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 травня 2010 року Печерсь кий районний суд м. Києва

в складі головуючого судд і: Бусик О . Л .

за участю секретаря - Б орисенко А.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Києві заяву представник а ТОВ «Кредит Колекшн Груп » про заміну сторони викон авчого провадження в справі за позовом закритого акці онерного товариства «Кредит Європа Банк» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення за боргованості за кредитним до говором ,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Печерського рай онного суду м. Києва від 16 бере зня 2009 року було задоволено ви моги ЗАТ «Кредит Європа Банк» та стягнуто з ОСОБА_3 та ОСОБА_4 на к ористь ЗАТ «Кредит Євро па Банк» заборгованіст ь за кредитним договором у ро змірі 77 854 грн. 46 коп., а також с удові витрати по справі.

Представник ТОВ «Кредит Колекшн Груп» звернувся д о суду із заявою про заміну ст орони у виконавчому провадже нні, посилаючись на те, що 21 гру дня 2009 року між ПАТ «Кредит Є вропа Банк», яке є правонас тупником ЗАТ «Кредит Європ а Банк» та ТОВ «Кредит Кол екшн Груп» укладено догові р відступлення права вимоги, за яким ТОВ «Кредит Колекш н Груп» одержав право вимаг ати від боржників належного виконання своїх зобов' язан ь в обсязі і на умовах, що існу вали на момент переходу цих п рав.

В судове засідання сторон и не з' явилися, про день та ча с розгляду справи були повід омлені належним чином.

Суд дослідивши матеріали с прави, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону України «Про виконавче пров адження» у разі вибуття одні єї з сторін державний викона вець з власної ініціативи аб о за заявою сторони, а також са ма заінтересована сторона ма ють право звернутися до суду з заявою про заміну сторони ї ї правонаступником. Для прав онаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче пр овадження, обов' язкові тією мірою, в якій вони були б обов ' язковими для сторони, яку п равонаступник замінив.

Статтею 512 ЦК України передб ачено підстави заміни кредит ора у зобов' язанні, а саме: пе редання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступ лення права вимоги); правонас тупництва; виконання обов' я зку боржника поручителем або заставодавцем (майновим пор учителем); виконання обов' я зку боржника третьою особою. Кредитор у зобов' язанні мо же бути замінений також в інш их випадках, встановлених за коном. Кредитор у зобов' яза нні не може бути замінений, як що це встановлено договором або законом.

Суд, оцінивши встановлені о бставини вважає, що оскільки відповідно до п.п. 1.1., 1.2. укладен ого між ПАТ «Кредит Європа Банк» та ТОВ «Кредит Коле кшн Груп» договору відступ лення права вимоги, ПАТ «Кред ит Європа Банк» передало (відчужило за плату), а ТОВ «Кр едит Колекшн Груп» прийн яло право вимоги, що належать первісному кредитору (ПАТ «К редит Європа Банк»), сплат ило ціну права вимоги, тим сам им ставши кредитором за кред итними договорами та одержал о право вимагати від боржник ів належного виконання всіх зобов' язань, то дана обстав ина є підставою для задоволе ння заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 378 ЦПК України , суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника ТОВ «Кредит Колекшн Груп» пр о заміну сторони у виконавчо му провадженні - задовольнит и.

Замінити стягувача - зак рите акціонерне товариство « Кредит Європа Банк» н а товариство з обмеженою від повідальністю «Кредит Кол екшн Груп» в справі за позо вом закритого акціонерно го товариства «Кредит Євро па Банк» до ОСОБА_3, ОСО БА_4 про стягнення заборгов аності за кредитним договоро м.

Заяву про апеляційне оскар ження ухвали може бути подан о протягом п' яти днів з дня ї ї проголошення. Апеляційна с карга на ухвалу подається пр отягом десяти днів після под ання заяви про апеляційне ос карження. Апеляційна скарга може бути подана без поперед нього подання заяви про апел яційне оскарження у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. З аява про апеляційне оскаржен ня та апеляційна скарга пода ються до Апеляційного суду м іста Києва через Печерський районний суд міста Києва.

Суддя

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.05.2010
Оприлюднено20.07.2010
Номер документу9615720
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-280/10

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 16.02.2010

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Цибенко І. В.

Ухвала від 29.10.2010

Цивільне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Берещанський Юрій Віталійович

Ухвала від 04.08.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Трофимова Діана Анатоліївна

Ухвала від 19.05.2010

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик Олена Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні