Вирок
від 11.11.2010 по справі 1-720-2010
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

Справа № 1-720/10

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2010 року Ленінськи й районний суд м. Вінниці

в складі: головуючого судді Ковбаси Ю.П.

при секретарі Кушнір А.С.,

за участю прокурора Гайду С .В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Вінниц і кримінальну справу по обви нуваченню:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Тячеві Закарп атської області, українки, громадянки України, освіта початкова загальна, не пра цюючої, не одруженої, зареєст рованої та проживаючої у АД РЕСА_1, раніше судимої 31.10.2005 ро ку Тячівським РС Закарпатськ ої області за ст. 166, ч. 2 ст. 30 4 КК України до позбавлення волі строком на 2 роки, відпові дно до ст. 75 КК України від відб ування покарання звільнена з іспитовим троком на 1 рік ,

у вчиненні злочину, передб аченого ч. 2 ст. 304 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 перебуваючи на обліку в управлінні праці та соціального захисту насе лення Тячівської районної де ржавної адміністрації Закар патської області, отримуючи грошову допомогу по догляду за дітьми, в супереч вимогам с т. 51 Конституції України, ст. 8 З акону України «Про охорону д итинства», ст. 150, 155 Сімейного ко дексу України, будучи неодно разово притягнутою до адміні стративної відповідальност і за вчинення правопорушення , передбаченого ст. 184 КУпАП (нев иконання батьками обов'язків щодо виховання дітей), з метою випрошування у сторонніх ос іб грошей та інший матеріаль них цінностей, протягом 2009 - 2010 р оків на території м. Вінниці, в икористовуючи своїх малоліт ніх дітей, ОСОБА_2, ІНФОР МАЦІЯ_5, та ОСОБА_3, ІНФО РМАЦІЯ_6 займалась жебрацтв ом.

Так, 14.05.2009 року приблизно о 10:30 годині ОСОБА_1 знаходячис ь на Західному автовокзалі м . Вінниці по вул. Хмельницьке Ш осе разом зі своїм малолітні м сином ОСОБА_2 займалась жебрацтвом. В результаті чог о 26.05.2009 року постановою Ленінсь кого районного суду м. Вінниц і останню притягнено до адмі ністративної відповідально сті, передбаченої ч. 2 ст. 184 КУпА П.

Продовжуючи свою протипра вну діяльність. ОСОБА_1 14.02.20 10 року приблизно о 12.20 годині зн аходячись по вул. Соборній м. В інниці разом зі своїм малолі тнім сином, ОСОБА_3 займал ася жебрацтвом. У зв'язку з цим 14.03.2010 року постановою Ленінськ ого районного суду м. Вінниці останню притягнено до адмін істративної відповідальнос ті, передбаченої ч. 1 ст. 184 КУпАП .

Окрім цього незважаючи на н еодноразове притягнення до а дміністративної відповідал ьності, ОСОБА_1 15.2.2010 року пер ебуваючи на ринку «Урожай» м . Вінниці продовжувала, викор истовуючи свого малолітньог о сина, ОСОБА_3 займатись ж ебрацтвом.

В судовому засіданні підсу дна ОСОБА_1 вину у скоєнн і інкримінованому їй злочину при зазначених вище обстави нах визнала повністю, щиро ро зкаялася і просила суд сувор о її не карати, тому суд вважає за недоцільне досліджувати докази стосовно тих фактични х обставин справи, які ніким н е оспорюються.

Оцінивши зібрані по справі докази, суд вважає, що вина пі дсудної ОСОБА_1 у вчиненн і злочину повністю знайшла с воє підтвердження в ході суд ового слідства, а тому її дії с уд кваліфікує за ч. 2 ст. 304 КК Укр аїни, як втягнення неповно літніх у заняття жебрацтвом, вчинене щодо малолітньої ос оби матір 'ю .

Обставинами, які пом'якшую ть покарання суд вважає повн е визнання вини підсудною, щи ре каяття, активне сприяння р озкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують пока рання підсудної судом не вст ановлено.

При обранні виду та міри пок арання підсудній суд приймає до уваги ступінь тяжкості вч иненого злочину, особу підсу дної те, що вона раніше притяг увалась до кримінальної відп овідальності, позитивно хара ктеризується за місцем прожи вання, її позитивну поведінк у в судовому засіданні.

З урахуванням наведеного, к онкретних обставин справи, о соби підсудної, суд вважає, що виправлення та перевихованн я ОСОБА_1 можливе без ізол яції її від суспільства, тому їй слід призначити покаранн я у виді позбавлення волі на п евний строк та звільнити її в ід відбування призначеного п окарання з випробовуванням.

Відповідно до п. п. 2, 3, 4 ч. 1 ст. 76 К К України слід зобов' язати ОСОБА_1 не виїжджати за ме жі України на постійне місце проживання без дозволу орга ну кримінально-виконавчої си стеми, повідомляти органи кр имінально-виконавчої систем и при УМВС України про зміну м ісця проживання, роботи або н авчання, періодично з' являт ись для реєстрації в органи к римінально-виконавчої систе ми.

Суд переконаний, що за вищев икладених обставин справи да не покарання буде необхідне й достатнє для його виправле ння та попередження вчиненн я ОСОБА_1 нових злочинів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 323, 324 КПК Украї ни та ст. 65 КК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винн ою у вчиненні злочину, передб аченого ч. 2 ст. 304 КК України і пр изначити їй покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75 КК Україн и звільнити засуджену ОСОБА_1 від відбування пр изначеного покарання з іспит овим строком один рік.

Відповідно до п. п. 2, 3, 4 ч. 1 ст. 76 К К України зобов' язати ОС ОБА_1 не виїжджати за межі У країни на постійне місце про живання без дозволу органу к римінально-виконавчої систе ми, повідомляти органи кримі нально-виконавчої системи пр и УМВС України про зміну місц я проживання, роботи або навч ання, періодично з' являтись для реєстрації в органи крим інально-виконавчої системи

Запобіжний захід ОСОБА _1 до набрання вироком зали шити без змін підписку про не виїзд..

На вирок суду може бути под ана апеляція до Апеляційного суду Вінницької області про тягом 15 діб з моменту його про голошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.11.2010
Оприлюднено25.11.2010
Номер документу12367244
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-720-2010

Вирок від 11.11.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Ковбаса Юрій Петрович

Вирок від 11.11.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Ковбаса Юрій Петрович

Постанова від 06.09.2010

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Роман Сергійович

Постанова від 06.09.2010

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Роман Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні