Постанова
від 19.12.2007 по справі 18/413
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

18/413

      КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД       

01025, м.Київ, пров. Рильський, 8                                                            т. (044) 278-46-14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 19.12.2007                                                                                           № 18/413

 Київський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

 головуючого:          Капацин  Н.В.

 суддів:             

 при секретарі:            

 За участю представників:

 від позивача - Макарченко В.В. (дов. № 76 від 15.10.2007р.);

відвідповідача: Опря Н.Л. (дов. № 647 від 16.10.2007р.)

 

 розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Фонду приватизації комунального майна Печерського району м.Києва

 на рішення Господарського суду м.Києва від 22.10.2007

 у справі № 18/413  

 за позовом                               Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційна фірма "Укрспецприлад"

 до                                                   Фонду приватизації комунального майна Печерського району м.Києва

             

                       

 про                                                  усунення перешкод у приватизації нежитлового приміщення

 

ВСТАНОВИВ:

 Рішенням Господарського суду м. Києва у справі № 18/413 від 22.10.2007р. частково задоволено позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад”, зобов'язано Фонд приватизації комунального майна Печерського району м. Києва включити нежитлове приміщення загальною площею 391,7 кв.м. у м. Києві по вул. Грушевського, 16 до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу, стягнуто з Фонду приватизації комунального майна Печерського району м. Києва на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” 42 грн. 50 коп. витрат по сплаті держмита та 59 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, в іншій частині позову відмовлено.

Рішення суду першої інстанції ґрунтується на тому, що відмова Фонду приватизації комунального майна Печерського району м. Києва у внесенні нежитлового приміщення по вул. Грушевського, 16 що у м. Києві до переліку об'єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу є неправомірною, оскільки у нього відсутні будь-які підстави, визначені Законом України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)” для такої відмови.

Також Господарський суд м. Києва вказує на те, що у листі Голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики № 06-8/13-591 від 19.06.2007р. зазначено, що прийнятий у першому читанні проект Закону України “Про перелік пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації” не містить об'єкта у м. Києві по вул. Грушевського, 16.

Оскільки у матеріалах справи відсутні передбачені ст. 181 Господарського кодексу України докази надсилання Товариством з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” на адресу Фонду приватизації комунального майна Печерського району м. Києва проекту договору купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 391,7 кв.м. по                    вул. Грушевського, 16 у м. Києві, то місцевий господарський суд визнав такими, що не підлягають задоволенню вимоги позивача щодо зобов'язання відповідача укласти з ним зазначений договір.

          Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Фонд приватизації комунального майна Печерського району м. Києва звернувся з апеляційною скаргою, в якій просить Київський апеляційний господарський суд скасувати рішення Господарського суду м. Києва по справі № 18/413 від 22.10.2007р. та прийняти нове рішення, яким у повному обсязі відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” у задоволенні його позовних вимог.

          В апеляційній скарзі відповідач посилається на те, що оспорюване рішення місцевого господарського суду прийняте з порушенням норм матеріального права, що призвело до прийняття неправильного по суті рішення, оскільки Закон України “Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини” забороняє приватизацію пам'яток культурної спадщини до затвердження Верховною Радою України переліку пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації.

          На час звернення ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” з позовною заявою до Господарського суду м. Києва такого переліку Верховною Радою України затверджено не було, а отже мораторій на приватизацію пам'яток культурної спадщини залишався та залишається чинним.

          Також апелянт зазначає, що окрім наявного у позивача права на приватизацію, для приватизації необхідна наявність ряду інших умов, зокрема, відсутність законодавчо встановленого обмеження на приватизацію цього підприємства.

          На думку Фонду приватизації комунального майна Печерського району            м. Києва Закон України “Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини” не містить прямої вказівки про заборону приватизації пам'яток культурної спадщини лише національного значення, а встановлює заборону на приватизацію всіх без виключення пам'яток культурної спадщини та без поділу їх на пам'ятки місцевого та національного значення.

          Розглянувши апеляційну скаргу, наявні матеріали, заслухавши пояснення представників сторін, колегія суддів встановила наступне:

01.08.2006р. між Комунальним підприємством по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва „Печерськжитло” (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю „Виробничо-комерційна фірма „Укрспецприлад” (Орендар) укладено договір № 31/601 оренди нерухомого майна (нежилих будівель, споруд, приміщень) комунальної власності територіальної громади Печерського району м. Києва, за умовами якого КП по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва „Печерськжитло” на підставі розпорядження голови Печерської районної у місті Києві ради № 41-р від 04.08.2006р. передало, а ТОВ „Виробничо-комерційна фірма „Укрспецприлад” прийняло в орендне користування нежитлове приміщення загальною площею 355,3 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 16 літ. “А”               (за планом БТІ адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 16).

08.05.2007р. між Комунальним підприємством по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва „Печерськжитло” (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю „Виробничо-комерційна фірма „Укрспецприлад” (Орендар) укладено договір № 31/601 оренди нерухомого майна (нежилих будівель, споруд, приміщень) комунальної власності територіальної громади Печерського району м. Києва, за умовами якого КП по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва „Печерськжитло” на підставі розпорядження голови Печерської районної у місті Києві ради № 41-р від 04.08.2006р. та № 193-р від 08.05.2007р. передало, а ТОВ „Виробничо-комерційна фірма „Укрспецприлад” прийняло в орендне користування нежитлове приміщення загальною площею 391,7 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ,                         вул. Грушевського, буд. 16 літ. “А” (за планом БТІ адреса: м. Київ,                       вул. Грушевського, 16).

З листа Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна № 18017 від 02.07.2007р. вбачається, що адреси будівлі під літерою “А” вул. Грушевського, 16, а також                          вул. Грушевського, 16 відносяться до одного об'єкту нерухомості і є тотожними.

Згідно п. 3.3.4. вищезазначених договорів ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” має право змінювати стан об'єкта оренди (розпочинати будівельно-ремонтні роботи і роботи по переплануванню, реконструкції приміщень), переданого йому в оренду, лише на підставі і відповідно до розпорядження Печерської райдержадміністрації (у випадках, передбачених Правилами забудови міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 27.01.2005р. № 11/2587 - розпорядження Київської міської державної адміністрації).

Пунктами 3.4.13. та 9.3. договорів передбачено можливість та умови приватизації об'єкта оренди.

Відповідно до довідки Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва “Печерськжитло” ЖЕО № 601 за № 149 від 05.06.2007р., станом на 01.06.2007р. житловий будинок № 16 літ. „А” по             вул. Грушевського знаходиться на балансі останнього.

Нежитлова площа, що надається в цьому будинку в орендне користування ТОВ „Виробничо-комерційна фірма „Укрспецприлад” становить 391,7 кв.м.

З листа № 3637/3/36 від 20.09.2006р. вбачається, що Печерська районна у           м. Києві Державна адміністрація надала дозвіл ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” на перенесення теплопункту, що знаходиться по                               вул. Грушевського, 16, за умови виготовлення проектно-кошторисної документації на перенос обладнання теплопункту та затвердження проекту у встановленому порядку відповідними службами міста та району.

КП по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва “Печерськжитло” ЖЕО-601 листом № 5 від 09.01.2007р. зазначило, що воно не заперечує проти демонтажу ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” недіючого обладнання котельні по вул. Грушевського, 16, що у м. Києві.

Листом № 22 від 17.01.2007р. КП по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва “Печерськжитло” ЖЕО-601 надало позивачу дозвіл на виготовлення проектної документації для виконання перепланування у приміщеннях, які знаходяться за адресою м. Київ, вул. Грушевського, 16, з наступним використанням під розміщення кафе та виконання ремонтних робіт у зазначених приміщеннях.

Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва листом № 18-861/11 від 22.06.2007р. повідомляло ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” про те, що відповідно до           п. 3.3.2 договору № 31/601 оренди нерухомого майна (нежилих будівель, споруд, приміщень) комунальної власності територіальної громади Печерського району          м. Києва від 08.05.2007р. воно не заперечує в проведенні власними силами за власні кошти позивача поточного ремонту об'єкту оренди.

Враховуючи зазначені дозволи ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” здійснило поліпшення орендованого ним приміщення на загальну суму 336 082,65 грн., про що зокрема свідчать наявні в матеріалах справи копії договорів та актів приймання виконаних робіт, а саме: договір № 415/1-06                        на виконання проектно-вишукувальної продукції від 21.07.2006р. та акт здачі-приймання проектно-вишукувальних робіт від 12.09.2006р. загальна вартість яких складає 26 798,40 грн.; договір підряду від 06.10.2006р. та акт приймання виконаних підрядних робіт № 84 від 10.10.2006р. на 5 926,80 грн.; договір підряду від 23.10.2006р. та акт приймання виконаних підрядних робіт № 95                            від 26.10.2006р. на 2 924,40 грн.; договір № 002-2006-Г16 від 20.11.2006р. та акт здачі - приймання робіт від 26.12.2006р. на 7 488,00 грн.; договір № 20-11/06                  на виконання ремонтних робіт від 20.11.2006р. та акт приймання виконаних підрядних робіт № 1 від 07.12.2006р. на 75 330,00 грн.; договір № 11/12-06 на виконання ремонтних робіт від 11.12.2006р. та акт приймання виконаних підрядних робіт № 1 за січень 2007р. на 49 077,60 грн., акт виконаних підрядних робіт № 2 за лютий 2007р. на 65 065,20 грн.; договір № 13-12/06 від 13.12.2006р., акт приймання виконаних підрядних робіт за квітень 2007р. на 10 087,20 грн., акт приймання виконаних підрядних робіт № 1 за грудень 2006 року на 68 320,80 грн.; договір підряду від 17.01.2007р. та акт приймання виконаних підрядних робіт № 1 за січень 2007р. на 23 908,00 грн.; договір № 01/02-07 на розробку проектної документації від 01.02.2007р. та акт здачі - приймання виконаних робіт від 04.06.2007р. на                  1 156,25 грн.

Листом від 07.11.2006р. Печерська районна у м. Києві рада зазначала, що для приватизації приміщень №№ 2-8, 15-23, що знаходяться по вул. Грушевського, 16, ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” необхідно подати в БТІ розпорядження про їх переведення до нежитлового фонду.

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 483 від 24.04.2007р. житлове приміщення - квартири № 15, які знаходяться у підвальному поверсі в житловому будинку № 16 (літера „А”) по вул. Грушевського у м. Києві переведено у нежитлові.

З наявних у матеріалах справи листів № 37 та № 45 вбачається, що               ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” 17.05.2007р. та 30.05.2007р. зверталось до Печерської районної у м. Києві ради з проханням включити нежитлове приміщення загальною площею 391,70 кв.м., що знаходиться у м. Києві по вул. Грушевського, 16 до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Печерська районна у м. Києві рада листами № 572/01 від 25.05.2007р. та            № 633/01 від 12.06.2007р. відмовила ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” у наданні дозволу на приватизацію орендованого ним нежитолового приміщення.

В зазначених листах Печерська районна у м. Києві рада посилалась на те, що будинок № 16 по вул. Грушевського у м. Києві, відповідно до рішення Київського міськвиконкому № 1804 від 22.11.1982р. включено до переліку об'єктів культурної спадщини міста Києва, що відповідно до Закону України „Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини” є підставою для заборони приватизації зазначеного будинку до затвердження переліку пам'яток, які не підлягають приватизації.

24.09.2007р. до Господарського суду м. Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад”, в якій позивач просив місцевий господарський суд усунути перешкоди у приватизації нежитлового приміщення шляхом:

- зобов'язання Фонду приватизації комунального майна Печерського району м. Києва у п'ятиденний строк після набрання чинності даним рішенням включити нежитлове приміщення загальною площею 391,7 кв.м. по вул. Грушевського, 16 в м. Києві до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу;

- зобов'язання Фонду приватизації комунального майна Печерського району м. Києва у двадцятиденний строк після включення нежитлового приміщення за адресою по вул. Грушевського, 16 в м. Києві до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу, укласти з ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” договір купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 391,7 кв.м. по  вул. Грушевського, 16 в м. Києві.

Як зазначалось вище, оспорюваним рішенням місцевого господарського суду  частково задоволено позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад”, зобов'язано Фонд приватизації комунального майна Печерського району м. Києва включити нежитлове приміщення загальною площею 391,7 кв.м. у м. Києві по вул. Грушевського, 16 до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу, стягнуто з Фонду приватизації комунального майна Печерського району м. Києва на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” 42 грн. 50 коп. витрат по сплаті держмита та  59 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, в іншій частині позову відмовлено.

          Колегія суддів Київського апеляційного господарського суду м. Києва погоджується з висновком місцевого господарського суду з огляду на наступне:

Відповідно до ст. 51 Державної програми приватизації на 2000-2002 роки, затвердженої Законом України “Про Державну програму приватизації” № 1723-ІІІ від 18.05.2000р. у разі прийняття рішення про приватизацію орендованого державного майна (будівлі, споруди, приміщення) орендар одержує право на викуп цього майна, якщо орендарем за згодою орендодавця здійснено за рахунок власних коштів поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об'єкта без завдання йому шкоди, вартістю не менш як 25 відсотків залишкової (відновної за вирахуванням зносу) вартості майна (будівлі, споруди, приміщення).

          Як зазначалось вище, ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” здійснено поліпшення орендованого ним приміщення на загальну суму 336 082,65 грн.

З довідки № 149 від 05.06.2007р. Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва “Печерськжитло” ЖЕО               № 601 вбачається, що балансова вартість площі, орендованої позивачем у буд. 16 літ. “А” по вул. Грушевського приміщення складає 292 602,50 грн., залишкова вартість - 106 761,21 грн.

          Враховуючи те, що позивачем здійснено погоджені з орендодавцем поліпшення орендованого ним майна у розмірі, що значно перевищує його залишкову вартість, то колегія суддів вважає, що ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” одержало право на викуп орендованого ним майна – нежитлового приміщення, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 16.

          Статтею 5 Державної програми приватизації на 2000 – 2002 роки окреме індивідуально визначене майно віднесено до групи “А” об'єктів приватизації.

          Згідно ст. 48 Державної програми приватизації на 2000 – 2002 роки продаж об'єктів групи “А” здійснюється відповідно до Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)” та цієї програми.

          Відповідно до ст. 2 Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)” об'єктом малої приватизації в тому числі є і окреме індивідуально визначене майно.

          Згідно ст. 3 зазначеного Закону приватизація об'єктів малої приватизації може здійснюватись шляхом викупу.

          Частиною 1 ст. 7 Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію) встановлено, що Фонд державного майна України, Верховна Рада Автономної Республіки Крим, місцеві Ради затверджують за поданням органів приватизації переліки об'єктів, які перебувають відповідно у державній власності, власності Автономної Республіки Крим та комунальній власності і підлягають: продажу на аукціоні, за конкурсом; викупу.

          Відповідно до ч. 3-5 вказаної статті включення об'єктів малої приватизації до переліків, зазначених у частині першій цієї статті, здійснюється відповідно до Державної та місцевих програм приватизації або з ініціативи відповідних органів приватизації чи покупців.  

Покупці подають до відповідного органу приватизації заяву про включення підприємства до одного із зазначених у цій статті переліків об'єктів, що підлягають приватизації.

Орган приватизації розглядає подану заяву і в разі відсутності підстав для відмови у приватизації включає підприємство до переліків, зазначених у частині першій цієї статті. Результати розгляду не пізніш як через місяць з дня подання заяви доводяться до заявника у письмовій формі.

Відмова у приватизації можлива тільки у випадках, коли: особа, яка подала заяву, не може бути визнана покупцем підприємства згідно з цим Законом;                     є законодавчо встановлене обмеження на приватизацію цього підприємства;                 не затверджено переліків, передбачених частиною першою цієї статті.

Оскільки у Фонду приватизації комунального майна Печерського району              м. Києва не було жодних визначених Законом України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)” підстав для відмови              ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” у приватизації, то колегія суддів погоджується з висновком місцевого господарського суду та вважає неправомірною відмову відповідача у внесені нежитлового приміщення загальною площею 391,7 кв.м. по вул. Грушевського,16 що у м. Києві до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Посилання Фонду приватизації комунального майна Печерського району           м. Києва на Закон України “Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини” як на підставу для відмови у приватизації орендованого ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” нежитлового приміщення колегія суддів вважає необґрунтованим, з огляду на наступне:

Статтею 1 зазначеного Закону заборонено приватизацію пам'яток культурної спадщини до затвердження Верховною Радою України переліку пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації.

Частиною 2 ст. 2 Закону України “Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини” зобов'язано Кабінет Міністрів України у шестимісячний термін з дня набрання чинності цим Законом подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про затвердження переліку пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації.

Відповідно до ст. 4 Закону України “Про охорону культурної спадщини” до повноважень Кабінету Міністрів України у сфері охорони культурної спадщини зокрема відноситься занесення об'єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України та внесення змін до нього щодо пам'яток національного значення.

Таким чином норми Закону України “Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини” поширюються на об'єкти культурної спадщини національного значення.

З переліку пам'яток архітектури та містобудування місцевого значення у            м. Києві, затвердженого рішенням № 1804 Київського міськвиконкому від 22.11.1982р. (а.с. 36-41) вбачається, що будинок по вул. Грушевського, 16 (попередня назва вул. Кірова) включено до зазначеного переліку пам'яток як пам'ятку архітектури місцевого значення.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідачем, в порушення норм зазначеної статті не доведено, що норми Закону України “Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини” поширюються і на пам'ятки архітектури місцевого значення.

До того ж з наявного в матеріалах справи листа Голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики № 06-8/13-591 від 19.06.2007р. (а.с. 23) вбачається, що проект Закону України “Про перелік пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації”, внесений Кабінетом Міністрів України,  прийнятий Верховною Радою України у першому читанні 13.04.2007р. не містить зазначеного об'єкту по вул. Грушевського, 16.

Також про безпідставність відмови відповідача у внесенні нежитлового приміщення по вул. Грушевського, 16, що у м. Києві до переліку об'єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу свідчать і умови укладених між сторонами договорів № 31/601 від 01.08.2006р. та від 08.05.2007р., пунктами 3.4.13 та 9.3. яких передбачено можливість та умови приватизації ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” орендованого ним нежитлового приміщення.

Вказані договори укладено після набрання чинності Законом України               “Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини”.

Відповідно до ст. 181 Господарського кодексу України господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами та скріпленого печатками. Допускається укладення господарських договорів у спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду договорів.

Проект договору може бути запропонований будь-якою з сторін. У разі якщо проект договору викладено як єдиний документ, він надається другій стороні у двох примірниках.

Сторона, яка одержала проект договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір відповідно до вимог частини першої цієї статті і повертає один примірник договору другій стороні або надсилає відповідь на лист, факсограму тощо у двадцятиденний строк після одержання договору.

Враховуючи те, що Товариством з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Укрспецприлад” в порушення норм зазначеної статті не надано Фонду приватизації комунального майна Печерського району м. Києва проект договору, то Київський апеляційний господарський суд вважає такою, що не підлягає задоволенню вимога позивача про зобов'язання відповідача укласти з ним договір купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 391,7 кв.м. по вул. Грушевського, 16 у        м. Києві.  

З огляду на зазначене, колегія суддів вважає, що рішення Господарського суду м. Києва по справі № 18/413 від 22.10.2007р. відповідає чинному законодавству, фактичним обставинам і матеріалам справи, підстав для його скасування не вбачається.

ПОСТАНОВИВ:

 1.          Залишити без задоволення апеляційну скаргу Фонду приватизації

комунального майна Печерського району м. Києва на рішення Господарського суду м. Києва у справі № 18/413 від 22.10.2007р.

2. Залишити без змін рішення Господарського суду м. Києва у справі                   № 18/413 від 22.10.2007р.

          3. Повернути до Господарського суду м. Києва матеріали справи № 18/413.

 Головуючий суддя                                                                      

 Судді                                                                                          

 21.12.07 (відправлено)

СудКиївський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення19.12.2007
Оприлюднено29.12.2007
Номер документу1239757
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/413

Рішення від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 20.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Постанова від 19.12.2007

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Капацин Н.В.

Рішення від 22.10.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 19.11.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова В.І.

Ухвала від 24.10.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова В.І.

Ухвала від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова В.І.

Ухвала від 30.08.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні