Постанова
від 17.11.2010 по справі 31/68
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

17.11.10 Справа № 31/68

Господарський суд Льві вської області, розглянувши у відкритому судовому засід анні матеріали заяви:

кредитора: Державної податкової інс пекції у Сколівському районі Львівської області, м. Сколе Л ьвівської області

про: банкрутство Комунальног о підприємства „Сколівське б удинкоуправління”, м. Сколе Л ьвівської області

С уддя Артимович В.М.

При секретарі Митник М.Б.

За участю представників:

від кредитора: Сподарик О.Р. - представник;

розпорядник майна: Ріжн ів М.І. - арбітражний керуючи й;

УПФУ в Сколівському районі : Тирпич Х.О. - представник ;

КП «Сколівське житлово-ком унальне господарство»: Ма летич Б.О. - представник.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарськ ого суду Львівської області подано заяву Державної подат кової інспекції у Сколівсько му районі Львівської області , м. Сколе Львівської області, про банкрутство Комунальног о підприємства „Сколівське б удинкоуправління”, м. Сколе Л ьвівської області, надалі - боржник, в порядку, передбаче ному ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

Ухвалою суду від 22.06.2010 р. прова дження у справі порушено, зая ву прийнято до розгляду, введ ено мораторій на задоволення вимог кредиторів, підготовч е засідання суду призначено на 06.07.2010 р.

Вимоги кредитора про банкр утство боржника обґрунтовую ться з підстав, викладених у з аяві та доданих до неї докуме нтах. Станом на дату розгляду справи безспірна заборгован ість боржника перед кредитор ом становить 382592,50 грн.

Ухвалою суду від 06.07.2010 р. судом введено процедуру розпорядж ення майном; розпорядником м айна призначено Ріжніва М.І. (ліцензія серії НОМЕР_1 від 24.02.2010 р.).

Судом встановлено, що огол ошення про порушення провадж ення у справі про банкрутств о боржника опубліковане у га зеті «Урядовий кур' єр»від 2 0.07.2010 р., № 131 (4282).

Попереднє засідання суду відкладалося з підстав, викл адених у відповідній ухвалі суду.

Господарським судом ухва лою від 20.10.2010 р. затверджено реє стр вимог кредиторів боржник а, до якого включено: Комуналь не підприємство “Сколівське житлово-комунальне господар ство”, основний борг в сумі 113438 ,34 грн. - четверта черга; ДПІ у Сколівському районі, основни й борг в сумі 364952,94 грн. - третя ч ерга; неустойка (штраф, пеня) в сумі 17639,56 грн. - шоста черга; Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни у Сколівському районі, основний борг в сумі 4314,43 грн. - друга черга; вимоги кредитор ів по виплаті заборгованості із заробітної плати, які вини кли пізніше, ніж за три місяці роботи, що передують порушен ня справи про банкрутство в с умі 38914,82 грн. - друга черга. Також вказаною ухвалою судом відм овлено Сколівському державн ому комунальному підприємст ву Сколівської районної держ авної адміністрації у включе нні в реєстр вимог кредиторі в Комунального підприємства „Сколівське будинкоуправлі ння” грошових вимог в розмір і в сумі 676100,00 грн.; відмовлено ДП І у Сколівському районі у вкл юченні в реєстр вимог кредит орів Комунального підприємс тва „Сколівське будинкоупра вління” грошових вимог в роз мірі в сумі 10656,30 грн.; відмовлен о Управлінню Пенсійного фонд у України у Сколівському рай оні у включенні в реєстр вимо г кредиторів Комунального пі дприємства „Сколівське буди нкоуправління” грошових вим ог в розмірі в сумі 3044,56 грн.

Суду подано протоколи збо рів кредиторів та комітету к редиторів боржника від 08.11.2010р., згідно з якими кредитори обр али комітет кредиторів боржн ика у складі ДПІ у Сколівсько му районі, Комунального підп риємства “Сколівське житлов о-комунальне господарство”, Управління Пенсійного фонду України у Сколівському райо ні. Комітет кредиторів на зас іданні 08.11.2010 р. прийняв рішення обрати головою комітету кред иторів ДПІ у Сколівському ра йоні, звернутись до господар ського суду з клопотанням пр о визнання банкрутом боржник а, відкриття ліквідаційної п роцедури та призначенням лік відатором арбітражного керу ючого Ріжніва М.І. Також коміт ет кредиторів прийняв рішенн я встановити оплату послуг а рбітражного керуючого у розм ірі двох мінімальних заробіт них плат, встановити відшкод ування витрат арбітражного к еруючого у фіксованій сумі в розмірі 1000,00 грн. щомісячно, вст ановити додаткову винагород у арбітражному керуючому в р озмірі 10 % від суми задоволени х вимог кредиторів.

Також через канцелярію суд у 11.11.2010 р. від ДПІ у Сколівському районі, як голови комітету кр едиторів, поступило клопотан ня про затвердження судом оп лати послуг арбітражного кер уючого Ріжніва М.І. в розмірі д вох мінімальних заробітних п лат, встановлення відшкодува ння витрат арбітражного керу ючого у фіксованій сумі в роз мірі 1000,00 грн. щомісячно, встано влення додаткової винагород и арбітражному керуючому в р озмірі 10 % від суми задоволени х вимог кредиторів.

В судове засідання 17.11.2010 р. з' явилися представники кредит орів та розпорядник майна, як і просили суд визнати боржни ка банкрутом, призначити лік відатором арбітражного керу ючого Ріжніва М.І., задоволити клопотання про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого, встановлення відш кодування витрат арбітражно го керуючого у фіксованій су мі щомісячно та встановлення додаткової винагороди арбіт ражному керуючому.

Згідно з аудиторським висн овком про фінансову звітніст ь боржника від 14.08.2010 р., виконани м аудиторською фірмою «Фін-Е кспрес»від 14.08.2010 р., фінансовий стан боржника відповідає всі м ознакам банкрута.

Пропозицій щодо санації бо ржника, укладення мирової уг оди не поступало, вимоги кред иторів станом на час слуханн я справи в суді не погашені.

Таким чином, суд прийшов до висновку про обґрунтованіст ь вимог кредиторів щодо визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури.

Зважаючи на рішення коміте ту кредиторів ліквідатором б оржника слід призначити арбі тражного керуючого, який вик онував функції розпорядника майна, Ріжніва М.І. та затверд ити розмір оплати його послу г у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

В той же час не підлягає за доволенню клопотання голови комітету кредиторів про вст ановлення відшкодування вит рат арбітражного керуючого у фіксованій сумі в розмірі 1000,00 грн. щомісячно та встановлен ня додаткової винагороди арб ітражному керуючому в розмір і 10 % від суми задоволених вимо г кредиторів, оскільки таке р ішення комітету кредиторів н е відповідає вимогам ч. 11 ст. 3-1 З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом», так як не містить, зокрема , порядку формування відпові дного фонду та порядку викор истання його коштів. Крім тог о, суд вважає недоцільним зат вердження відшкодування вит рат арбітражного керуючого у фіксованій сумі щомісячно б ез розгляду комітетом кредит орів та судом відповідних пі дтверджуючих документів про понесення витрат ліквідатор ом, оскільки такі витрати мож уть бути як більшими, так і мен шими від встановленої рішенн ям комітету кредиторів.

Керуючись ст.ст. 1, 3, 3-1, 5, 22 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с т.ст. 77, 86 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Комунальне підприєм ство „Сколівське будинкоупр авління” (82600, вул. Б.Хмельницьк ого, 12, м. Сколе Львівської обла сті; код ЄДРПОУ 05478870) визнати бан крутом та відкрити ліквідаці йну процедуру.

З дня прийняття постанови п ідприємницька діяльність ба нкрута припиняється, керівни к банкрута звільняється з ро боти у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робитьс я запис у його трудовій книжц і. Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників ма йна. Скасувати арешти на майн о боржника. Накладення нових арештів на майно банкрута не допускається.

2. Призначити ліквідатором у справі про банкрутство Кому нального підприємства „Скол івське будинкоуправління” (8 2600, вул. Б. Хмельницького, 12, м. Ско ле Львівської області; код ЄД РПОУ 05478870) арбітражного керуюч ого Ріжніва Михайла Іванович а (ліцензія серія НОМЕР_1 в ід 24.02.2010 р., який проживає за адре сою: АДРЕСА_1).

3. Ліквідатору відповідно до ст.ст. 22-34 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом" здійснити лі квідаційну процедуру згідно з вимогами чинного законода вства та подати звіт про вико нану роботу і документально підтверджений баланс на затв ердження суду у строк, встано влений ст. 22 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом».

4. Судове засідання призначи ти на 07.02.2011 р. об 11 год. 20 хв., як е відбудеться в приміщенні Г осподарського суду Львівськ ої області (79014, м. Львів, вул. Лич аківська, 128, 2-ий поверх, каб. 207).

5. Зобов'язати ліквідатора н адати суду докази публікації оголошення про визнання бор жника банкрутом, документаль но підтверджений звіт про пр оведену роботу.

6. Затвердити розмір оплати послуг ліквідатора КП „Сколі вське будинкоуправління” Рі жніва М.І. в розмірі двох мінім альних заробітних плат.

7. Участь у судовому засідан ні ліквідатора та повноважни х представників кредиторів в изнати обов'язковою.

9. Копію ухвали надіслати кр едиторам, банкруту, ліквідат ору, Львівському обласному в ідділу з питань банкрутства та державному реєстратору пі сля набрання постанови закон ної сили.

Клопотання, поясненн я та інші документи подавати за 3 дні до початку судового з асідання. Посилання на номер справи - обов' язкове.

Учасникам процесу письмов і докази, які подаються до гос подарського суду, оформити в ідповідно до вимог ст. 36 ГПК Ук раїни, а пояснення по суті спо ру викласти письмово.

Довести до відома сторін , що згідно з п. 5 ст. 83 Господарсь кого процесуального кодексу України за ухилення від вико нання дій, покладених господ арським судом з винної сторо ни може бути стягнутий штраф , а справа, відповідно до ст. 75 Г осподарського процесуально го кодексу України може бути розглянута за наявними у ній матеріалами.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.11.2010
Оприлюднено25.11.2010
Номер документу12407026
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/68

Судовий наказ від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

Ухвала від 29.08.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 20.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Качан Н.І.

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 28.03.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 01.03.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 15.12.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні