Ухвала
від 09.12.2010 по справі 6/64-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

09.12.10 Справа №6/64-07.

Господарський суд Сумськ ої області у складі судді Кос тенко Л.А., секретаря судового засідання Бардакової О.М., роз глянувши матеріали справи № 6/64-07, порушеної за заявою креди тора фізичної особи - підпр иємця ОСОБА_1 до боржника - Колективного підприє мства «Радіосервіс» (м. Суми, в ул. Леваневського, 10/1, нд. код 0547849 1) про визнання банкрутом

за участю представників ст орін:

представник Амеліна А.Э. (комітет кредиторів) - не пр ибув

фізичні особи - (заявник) ОСОБА_4

представник ОСОБА_5 - ОСОБА_6

арбітражний керуючий - Савочка А.А.

від кредиторів: ФСС від неща сних випадків на виробництві - Іваній Є.М., довіреніст ь б/н від 15.11.2010р.;

ДПІ в м. Суми: Шутько А.В., д овіреність № 47845/9/10-009 від 25.06.2010р.

ВСТ АНОВИВ:

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 19.06.2008 ро ку порушено провадження у сп раві про банкрутство боржни ка - Колективного підпр иємства “Радіо сервіс” за за явою фізичної особи - підпр иємця ОСОБА_1 в порядку ст . 6, ст. 11 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”.

Постановою господарського суду Сумської області від 08.05.2 008 року по справі № 6/64-07 визнано б анкрутом Колективне підприє мство “Радіосервіс”, відкрит а ліквідаційна процедура.

Ухвалою господарського су ду від 06.09.2010 року призначений лі квідатором банкрута арбітр ажний керуючий Савочка А.А.

До господарського суду Су мської області звернувся кре дитор Відділення викона вчої дирекції Фонду соціальн ого страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни виконавча дирекція відді лення в м. Суми про визнання г рошових вимог по капіталізац ії коштів в сумі 28 549, 32 грн. до бор жника Колективного підп риємства «Радіосервіс».

09.12.2010р. кредитор уточнив вимо ги по заяві та просить визнат и вимоги по капіталізації ко штів в розмірі 135965, 41 грн.

Розглянувши заяву кредито ра суд встановив наступне:

Відповідно до абз. 2 ч. 2 ст. 46 За кону України «Про загальнооб ов' язкове державне соціаль не страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, які спричинили втрату працездат ності» фінансування Фонду со ціального страхування від не щасних випадків здійснюєтьс я за рахунок капіталізованих платежів, що надійшли у випад ках ліквідації страхувальни ків у порядку, визначеному Ка бінетом Міністрів України.

Відповідно до п. 4.17 Інструкці ї про порядок перерахування, обліку та витрачання страхо вих коштів Фонду соціального страхування від нещасних ви падків на виробництві та про фесійних захворювань Україн и від 12.07.2007р. №36, при ліквідації с трахувальник зобов'язаний пр овести повний розрахунок з Ф ондом на день закінчення про цедури банкрутства (ліквідац ії) після затвердження лікві даційного балансу в порядку, передбаченому Законом Украї ни «Про відновлення платоспр оможності божника або визнан ня його банкрутом».

Згідно п. 5.9 зазначеної Інстр укції для покриття витрат Фо нду потерпілим на виробництв і, які працювали на підприємс твах, що ліквідовані (якщо вон и не мають правонаступника) к ошти до Фонду сплачуються зг ідно з Порядком капіталізаці ї платежів для задоволення в имог, що виникли із зобов'язан ь підприємства-банкрута пере д громадянами внаслідок запо діяння шкоди їх життю і здоро в'ю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 року №765 (далі -Порядок).

Відповідно до розділу XI до З акону України "Про загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, які спричинили втрату працездат ності" №1105 від 23.09.1999 р. підприємст ва, установи, організації пер едають до Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України документи, що підтверджують право працівників на страхо ві виплати, інші соціальні по слуги внаслідок нещасного ви падку на виробництві або про фесійного захворювання для п родовження цих виплат.

Колективне підприємство "Р адіосервіс" передало до відд ілення 1 особову справу потер пілого ОСОБА_5, який на під ставі Закону №1105 продовжує от римувати страхові виплати.

Відповідно до ст. 31 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" у друг у чергу задовольняються вимо ги, що виникли із зобов'язань, що виникли внаслідок заподія ння шкоди життю та здоров'ю гр омадян шляхом капіталізації відповідних платежів у поря дку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

На підставі цього повинна б ути проведена капіталізація платежів для продовження ст рахових виплат особам, потер пілим на підприємстві протяг ом їх життя.

Капіталізація платежів дл я задоволення вимог, що виник ли із зобов'язань підприємст ва відшкодувати шкоду, запод іяну життю і здоров'ю громадя н здійснюється відповідно до Порядку капіталізації плате жів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підпр иємства-банкрута перед грома дянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю, зат вердженого постановою КМУ ві д 765 від 06.05.2000 р.

Капіталізація платежів зд ійснюється щодо кожної особи з урахуванням заборгованост і за попередні роки та необхі дності виплати майбутніх пла тежів.

Відповідно до п.3 Порядку ка піталізація платежів розрах овується за період, що визнач ається як різниця між середн ьою тривалістю життя для чол овіків і жінок у країні та їх в іком на момент здійснення ка піталізації.

Відділення виконавчої ди рекції Фонду в м. Суми для визн ачення періоду, на який розра ховується капіталізація пла тежів, використало дані сере дньої очікуваної тривалості життя осіб, надані Держкомст атом України.

Сума платежів, які підлягаю ть капіталізації для розраху нку з потерпілим Колективн ого підприємства "Радіосер віс" складає 135 965,41 грн.

Свої вимоги кредитор підтв ердив належними розрахункам и які залучені до матеріалів справи.

З урахуванням викладеного суд дійшов висновку про прав омірність вимог кредитора та їх задоволення.

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 22.11.2010р. призначено до розгляду скарг и гр.. ОСОБА_4, ОСОБА_5 на дії ліквідатора банкрута.

Розглянувши скарги на дії л іквідатора суд відхиляє їх з наступних підстав:

Відповідно до ст. 24 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом» лікві датор виконує свої повноваже ння до завершення ліквідацій ної процедури в порядку вста новленому цим Законом та інш ими нормативно-правовими акт ами.

Скарги з питань зберігання трудового архіву, виявлення майна банкрута розглянуті г осподарським судом згідно ух вали господарського суду Сум ської області від 04.11.2010р. Також господарський суд не уповнов ажений зобов' язувати лікві датора щодо вчинення процеду рних дій при розгляді цивіль ної справи місцевим загальни м судом.

В судовому засіданні також з' ясовано що на даний час в п ровадженні Ковпаківського р айонного суду знаходиться сп рава № 2-412/2010 за позовом ОСОБА_5 до Колективного підпри ємства «Радіосервіс», ОСОБ А_11, ОСОБА_12, ТОВ «Стенос» , ПКП ТРК «ІнтерТелеком», ТОВ Н ВФ «Енергоавтоматика», ОСО БА_13, ОСОБА_1 про визнання недійсним договорів позики, визнання недійсним договору купівлі-продажу нежитлових приміщень, визнання недійсни м договору купівлі-продажу к абельних мереж.

Зважаючи на те, що рішення р айонного суду може вплинути на формування ліквідаційної маси у справі про банкрутств о, суд вважає за доцільне зупи нити провадження у справі до вирішення пов' язаної справ и.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 24 Закону України « Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом», ст.79, ст. 86 Госп одарського процесуального к одексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Визнати грошові вимоги Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України вико навча дирекція відділення в м. Суми до боржника Колекти вного підприємства «Радіо сервіс» (40011, м. Суми, вул. Леванев ського, 10/1, код 05478491) в сумі 135 965 грн. 4 1 коп. капіталізації коштів.

2. Скаргу гр. ОСОБА_5, ОС ОБА_4 на дії ліквідатора С авочки А.А. - відхилити.

3. Провадження у справі №6/64-07 з упинити до вирішення пов' яз аної справи № 2-412/2010, яка знаходи ться в проваджені Ковпаківсь кого районного суду м. Суми.

4.Ухвалу направити боржнику , кредиторам, ліквідатору.

СУДДЯ (підпис) КОСТЕНКО Л.А.

Згідно оригіналу

Секретар судового засідан ня Бардакова О.М.

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення09.12.2010
Оприлюднено16.12.2010
Номер документу12835426
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/64-07

Ухвала від 06.09.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Постанова від 22.11.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Хачатрян В.С.

Ухвала від 12.10.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 07.09.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 05.07.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 17.06.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 09.12.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 22.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні