Постанова
від 23.12.2010 по справі 1-1349
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 1-1349/10

ПОСТАНОВА

Іменем України

23 грудня 2010 р. Голос іївський районний суд м. Києв а в складі:

головуючого судді Дідика М.В.

при секретарі Корч ук І.О.

з участю прокурора Рака П .О.

захисника-адвоката ОСО БА_1,

розглянувши у попереднь ому судовому засіданні в при міщенні суду в м. Києві справ у по обвинуваченню

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, у родженця ІНФОРМАЦІЯ_2, гро мадянина України, з освітою н еповною вищою, одруженого, за реєстрованого та проживаючо го за адресою: АДРЕСА_1, ран івше не судимого,

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, ур одженця ІНФОРМАЦІЯ_5, гром адянина україни, з освітою ви щою, одруженого, зареєстрова ного та проживаючого за адре сою: АДРЕСА_2, раніше не суд имого

у вчиненні злочину, перед баченого ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 205 КК Укра їни,

В С Т А Н О В И В :

На розгляд Голосіївсько го районного суду м. Києва над ійшла кримінальна справа по обвинуваченню ОСОБА_2 та ОСОБА_4 у вчиненні злочин у передбаченого ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 205 КК України.

Як відображено в обвин увальному висновку, у п еріод часу з червня 2006 року по к вітень 2008 року, ОСОБА_2 за по передньою змовою із ОСОБА _5, ІНФОРМАЦІЯ_7, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_8, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_9 та невстанов леними досудовим слідством о собами, для особистого збага чення створили суб' єкти під приємницької діяльності (юри дичні особи) з метою прикритт я незаконної діяльності та в чинили злочин у сфері господ арської діяльності при насту пних обставинах.

У невстановлений досудов им слідством час та місці О СОБА_5, вступивши в злочину з мову із ОСОБА_4, ОСОБА_6 , ОСОБА_2, та невстановлени ми досудовим слідством особа ми, з метою створення ряду суб ' єктів підприємницької дія льності (юридичних осіб) для п рикриття незаконної діяльно сті, розробивши план вчиненн я даних злочинів та розподіл ивши між собою злочинні ролі .

Так, ОСОБА_5, спільно із ОСОБА_6, згідно відведеним ї м ролей, організовували вчин ення злочинів та керували їх підготовкою і вчиненням, заб езпечували фінансування та о рганізовували приховування злочинної діяльності, об' є днували дії інших співучасни ків і спрямовували їх на вчин ення злочинів, координували поведінку вказаних осіб.

Забезпечуючи належні ум ови для існування й функціон ування злочинної групи, ОСО БА_5 спільно з ОСОБА_6, дію чи за попередньою змовою з ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невста новленими досудовим слідств ом особами відповідно до роз робленого ними плану злочинн ої діяльності, організували створення ряду фіктивних під приємств з метою прикриття н езаконної діяльності, а саме Товариство з обмеженою відп овідальністю «Едера Макс» (д алі ТОВ «Едера Макс»), Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Алант-Тех» (далі ТОВ «Ал ант-Тех»), Товариство з обмеже ною відповідальністю «Домін ант-Тех» (далі ТОВ «Домінант-Т ех»), Товариство з обмеженою в ідповідальністю «Фешен Люкс » (долі ТОВ «Фешен Люкс»), а так ож інші невстановлені досудо вим слідством фіктивні підпр иємства. Після чого, ОСОБА _5 як самостійно, за допомого ю невстановленою досудовим с лідством терміналу абонента мобільного зв' язку, так і че рез ОСОБА_2, який також дія в аналогічним чином, надавав вказівки ОСОБА_4 на знятт я грошових коштів фізичних о сіб на підставі попередньо о формлених довіреностей від і мені ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, і ОСОБА_11, що були засвідчен і приватним нотаріусом ОСО БА_12, і який не був обізнаний у злочинних намірах вище вка заних осіб, у Софіївському ві дділенні АКБ «ТАС-КОМЕРЦБАНК » по вул. Пирогова, 2 в м. Києві т а АКБ «Європейський банк», по проспекту Бажана, 12 в м. Києві. Після отримання грошових кош тів в зазначених банківських установах, передавав ОСОБА _5 або іншим невстановленим досудовим слідством особам. В подальшому ОСОБА_5, спіл ьно з ОСОБА_6, які діяли за п опередньою змовою з іншими н евстановленими досудовим сл ідством особами, отримувавши зняті грошові кошти ОСОБА_ 4, розпоряджалися ними за вл асним розсудом з метою створ ення в подальшому інших фікт ивних підприємств.

Так, ОСОБА_4, згідно від веденої йому ролі, виконував роль кур' єра, тобто викорис товуючи фіктивні довіреност і, видані від імені ОСОБА_7 , ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБ А_10, ОСОБА_11, які попередн ьо отримував від інших невст ановлених досудовим слідств ом осіб, що діяли за попереднь ою змовою з ОСОБА_5, ОСОБ А_6 та ОСОБА_2, проводив у С офіївському відділенні АКБ « ТАС-КОМЕРЦБАНК» та АКБ «Євро пейський банк» операції по з няттю грошових коштів, здобу тих злочинним шляхом, з поточ них рахунків суб' єктів госп одарської діяльності ТОВ «Ед ера Макс», ТОВ «Алант-Тех», ТОВ «Домінант-Тех», ТОВ «Фешен Лю кс» та інших невстановлених досудовим слідством фіктивн их підприємств. Після чого, ОСОБА_4, самостійно чи за доп омогою ОСОБА_2, на автомоб ілі марки «Міцубісі Аутленде р», держаний номерний знак НОМЕР_1, який належав останн ьому на праві власності, пере возив вищевказані грошові ко шти з банківських установ до місця знаходження ОСОБА_5 або інших невстановлених до судовим слідством осіб, яким і передавав грошові кошти дл я подальшої їх легалізації, а також створення інших фікти вних підприємств. В цей час, ОСОБА_2, згідно відведеної й ому ролі, маючи вищу економіч ну освіту та певний досвід ро боти за спеціальністю на пос адах бухгалтера у суб'єктах г осподарської діяльності, за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, вносив до зві тно податкових документів за відомо неправдиві відомості щодо діяльності фіктивних п ідприємств, осіб, що начебто є їх засновниками та директор ами, здійснював ведення фіна нсово-господарської докумен тації та бухгалтерського обл іку вище вказаних товариств, а також інших невстановлени х досудовим слідством фіктив них підприємств. При цьому, ОСОБА_2 використовуючи у св оїй діяльності комп'ютерну т ехніку (ноутбук), марки «Sony PCG-6H4L» , наданий попередньо ОСОБА_ 5 та іншими невстановленим досудовим слідством особами , які діяли між собою за попере дньою змовою, за допомогою пр ограмного забезпечення «1С» та банківської системи «кліє нт-банк» здійснював перераху вання грошових коштів вище п ерелічених товариств здобут их злочинним шляхом .

Для досягнення свого зло чинного умислу ОСОБА_5, за попередньою змовою із ОСОБ А_6, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та н евстановленими досудовим сл ідством особами, з метою отри мання незаконного прибутку в ід зайняття фіктивним підпри ємництвом, тобто створення с уб' єктів підприємницької д іяльності (юридичних осіб) дл я прикриття незаконної діяль ності, було створено низку фі ктивних підприємств, в тому ч ислі, ТОВ «Домінант-Тех», при н аступних обставинах.

Так, у жовтні 2006 року ОСОБ А_2, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА _6 та з невстановленими досу довим слідством особами, з ко рисних спонукань, з метою отр имання незаконного доходу ві д вчинення фіктивного підпри ємництва, залучив до вчиненн я фіктивного підприємництва громадянку Китайської Н ародної Республіки (далі КНР ) ОСОБА_14 і шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянк и грошової винагороди, запро понували останній зареєстру вати в органах державної вла ди на свої паспортні дані ТОВ «Домінант-Тех», при цьому не п овідомляючи про подальше йог о використання, для прикритт я незаконної діяльності.

Крім того, невстановлені д осудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА _2, ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_4, при невідомих досуд овим слідством обставинах от римали від ОСОБА_14 копію ї ї паспорту, як громадянки КНР та документи, необхідні для підготовки реєстраційних (за сновницьких) документів суб' єкту підприємницької діяльн ості, засновником якого пови нна була виступити зазначена особа.

У подальшому, ОСОБА_2, за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, у жовтні 2006 рок у, при невстановлених досудо вим слідством обставинах та місці, використовуючи раніше отриману копію паспорта гро мадянки ОСОБА_14 та копію д овідки про присвоєння останн ій ідентифікаційного коду, п ідготували протокол №1 від 04.10.2 006 загальних зборів учасників ТОВ «Домінант-Тех» про засну вання (створення) ТОВ «Доміна нт-Тех» та три екземпляри ста туту ТОВ «Домінант-Тех», а так ож інші документи, необхідні для створення та державної р еєстрації підприємства. В то му числі, з метою придання вчи нюваним злочинним діям при р еєстрації фіктивного ТОВ «До мінант-Тех» зовнішнього вигл яду правомірних дій, невстан овлена досудовим слідством о соба, виконуючи вимоги п.4 ст.24 З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в» №755-IV від 15.05.2003, відповідно до ви мог якого засновник подає до органу державної реєстрації документ, що засвідчує внесе ння ним внеску до статутного фонду суб' єкту підприємниц ької діяльності, вчинила в п. 4 .1. розділу 4 статуту ТОВ «Домін ант-Тех» завідомо неправдиві записи про те, що загальна сум а статутного капіталу Товари ства становить 40000 гривень і що до моменту державної реєстр ації ТОВ «Домінант-Тех» учас ник вносить 50% свого вкладу до Статутного фонду (капіталу) Т ОВ «Домінант-Тех» та що він сф ормований за рахунок майнови х внесків громадянки ОСОБА _14 у вигляді: ноутбука марки «TOSHIBA L 100-113»-вартістю 3900 грн., плазмо вого телевізора марки «42 PANASONIK ТН-42 РА 60» - ва ртістю 9900 грн., багатофункціон ального пристрою марки «НР 1513 »-вартістю 700 грн. та дивану шкі ряного «Версаль» - вартістю 550 0 грн.

Фактично, громадянка ОСО БА_14 вище переліченого майн а не мала, ніяких майнових вне сків до статутного фонду ТОВ «Домінант-Тех» не вносила і в загалі статутний фонд вказан ого товариства не формувала.

У подальшому, ОСОБА_2, за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами при невстанов лених досудовим слідством об ставинах, 04.10.2006 було нотаріальн о посвідчено у приватного но таріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБ А_15 три екземпляри статуту ТОВ «Домінант-Тех».

У подальшому, ОСОБА_2, за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами надали від ім ені громадянки ОСОБА_14 до Голосіївської районної у м. К иєві державної адміністраці ї, яка знаходиться за адресою : м. Київ, проспект Голосіївськ ий, 42, нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Домі нант-Тех» та інші документи. Н а підставі вказаних документ ів з неправдивими відомостям и Голосіївською районною у м . Києві державною адміністра цією 09.10.2006 здійснена державна р еєстрація ТОВ «Домінант-Тех» та присвоєно ідентифікаційн ий код суб' єкта підприємниц ької діяльності ЄДРПОУ 34601647.

Крім цього, ОСОБА_2, за по передньою змовою з ОСОБА_5 , ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невс тановленими досудовим слідс твом особами надали від імен і громадянки ОСОБА_14 до Де ржавної податкової інспекці ї у Голосіївському районі м. К иєва, яка знаходиться за адре сою: м. Київ, вул. Жилянська, 42, но таріально засвідчений екзем пляр статуту ТОВ «Домінант-Т ех», рішення загальних зборі в учасників товариства про о брання на посаду директора Т ОВ «Домінант-Тех» ОСОБА_16 , яка не була обізнана про дійс ні злочинні наміри ОСОБА_5 , ОСОБА_2, ОСОБА_4, ОСОБ А_6 та невстановлених досуд ових слідством осіб, які діял и між собою за попередньою зм овою, копію свідоцтва про дер жавну реєстрацію цього товар иства та заяву для юридичних осіб про взяття ТОВ «Домінан т-Тех» на облік платника пода тку. На підставі вказаних док ументів, які містили не правд иві відомості, Державною под атковою інспекцією у Голосії вському районі м. Києва 10.10.2006 ТО В «Домінант-Тех» було взято н а облік платника податку, про що 10.10.2006 інспекцією видано дові дку форми 4-ОПП за №41139/10/29-218.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи, які діяли за попередньою змо вою з ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та ОСОБА_2, надали свідоцтво про присвоєння ТО В «Домінант-Тех» ідентифікац ійного коду суб' єкта підпри ємницької діяльності та дові дку форми 4-ОПП за №41139/10/29-218 від 10.10.200 6 ОСОБА_5, для подальшого їх використання при відкритті поточного рахунку вказаного товариства у АКБ «ТАС-Комерц банк» (в даний час ВАТ «Сведба нк»).

Крім того, при невстановлен их досудовим слідством обста винах, ОСОБА_5 та невстано вленими досудовим слідством особами була виготовлена та отримана печатка ТОВ «Домін ант-Тех», яка у подальшому зна ходилась у розпорядженні ост аннього.

26.10.2006 ОСОБА_2, за попереднь ою змовою з ОСОБА_5, ОСОБ А_6, ОСОБА_4 та невстановл еними досудовим слідством ос обами, при невстановлених до судовим слідством обставина х, забезпечили явку директор а ТОВ «Домінант-Тех» ОСОБА_ 17, яка не була обізнана про д ійсні злочинні наміри вище в казаних та невстановлених до судовим слідством осіб, які д іяли між собою за попередньо ю змовою, та яка виключно за гр ошову винагороду дала згоду на працевлаштування директо ром ТОВ «Домінант-Тех», до нот аріальної контори приватног о нотаріуса Київського міськ ого нотаріального округу О СОБА_15 Знаходячись в приміщ енні нотаріальної контори, ОСОБА_16 у присутності нотар іуса підписала надані їй на п ідпис картки із зразками під пису та відбитку печатки, які необхідні при відкритті рах унку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київсь кого міського нотаріального округу ОСОБА_15, якому не б уло відомо про дійсні злочин ні наміри ОСОБА_2, ОСОБА_ 5, ОСОБА_4, ОСОБА_6 та не встановлених досудовим слід ством осіб, які діяли між собо ю за попередньою змовою, 26.10.2006 н отаріально засвідчив підпис и ОСОБА_16 у вищевказаних к артках із зразками підпису о станньої, відбиток печатки Т ОВ «Домінант-Тех» та інші док ументи, необхідні при відкри тті рахунку у банківській ус танові. Нотаріально посвідче ні приватним нотаріусом ОС ОБА_15 картки з зразками підп ису ОСОБА_16 та відбитком п ечатки ТОВ «Домінант-Тех», а т акож інші нотаріально посвід чені фотокопії документів не встановлені досудовим слідс твом особи залишили собі для їх подальшого використання при відкритті у АКБ «ТАС-Коме рцбанк» рахунку ТОВ «Домінан т-Тех».

27.10.2006, ОСОБА_16, у супроводже нні невстановлених досудови м слідством осіб, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_2, ОСОБА_6 і ОСОБА_4, прибула до банківсь кої установи - АКБ «ТАС-Комерц банк», де ОСОБА_16, яка не бу ла обізнаною про дійсні злоч инні наміри вище вказаних ос іб, за вказівкою невстановле ної досудовим слідством особ и, з метою відкриття поточног о рахунку ТОВ «Домінант-Тех» , підписала як директор цього Товариства заяву від 27.10.2006 про відкриття поточного рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк»; догов ір №0044794 на відкриття та обслуг овування поточних рахунків в ід 27.10.2006 про відкриття АКБ «ТАС- Комерцбанк» Товариству з обм еженою відповідальністю «До мінант-Тех» поточного рахунк у №НОМЕР_8 та здійснення й ого розрахунково-касового об слуговування. Одночасно ОС ОБА_16 за участю невстановле них досудовим слідством осіб , які діяли за попередньою змо вою з ОСОБА_5 та інших вище вказаних осіб, надала праців никам АКБ «ТАС-Комерцбанк» е кземпляр статуту ТОВ «Домін ант-Тех», дві картки із зразка ми свого підпису та відбитку печатки цього товариств, над аний їй невстановленою досуд овим слідством особою проток ол №1 загальних зборів учасни ків ТОВ «Домінант-Тех», свідо цтво про присвоєння ТОВ «Дом інант-Тех» ідентифікаційног о коду суб' єкта підприємниц ької діяльності, свідоцтво п ро державну реєстрацію ТОВ « Домінант-Тех» та довідку фор ми 4-ОПП, а також отримала у дан ій банківській установі і ос обисто підписала повідомлен ня від платника податків - ТОВ «Домінант-Тех» про відкритт я рахунку у АКБ «ТАС-Комерцба нк» для надання його в подаль шому до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерц банк» договір №0044794 на відкритт я та обслуговування поточних рахунків від 27.10.2006 про відкритт я АКБ «ТАС-Комерцбанк» Товар иству з обмеженою відповідал ьністю «Домінант-Тех» поточн ого рахунку №НОМЕР_8, разо м з повідомленням від платни ка податків ТОВ «Домінант-Те х», ОСОБА_16 передала невст ановленій досудовим слідств ом особі, яка в свою чергу пере дала їх ОСОБА_5

У подальшому ОСОБА_18, за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Дом інант-Тех» на ім' я громадян ки ОСОБА_19, маючи у своєму р озпорядженні реєстраційні д окументи та печатку вказаног о товариства, а також договір про відкриття ТОВ «Домінант -Тех» у АКБ «ТАС-Комерцбанк» р ахунку та здійснення його ро зрахунково-касового обслуго вування заволоділи вказаним и документами, для їх подальш ого використання при прикрит ті незаконної діяльності.

Реєстрація ТОВ «Домінант-Т ех» в органах державної влад и, отримання необхідних рекв ізитів - назви, юридичної адре си, даних директора Товарист ва та зразків його особистог о підпису, індивідуального п одаткового коду платника под атку на додану вартість, відк риття розрахункового рахунк у у банківській установі, над ало можливість ОСОБА_2, за попередньою змовою з ОСОБ А_5 ОСОБА_6, ОСОБА_4 та н евстановленими досудовим сл ідством особами використову вати поточний рахунок ТОВ «Домінант-Тех» для зді йснення незаконної діяльнос ті.

У подальшому, ОСОБА_2, О СОБА_5, ОСОБА_4, ОСО БА_6, за попередньою змовою з невстановленими досудовим с лідством особами використов ували рахунок ТОВ «Домінант- Тех» №НОМЕР_8 відкритий у АКБ «ТАС-Комерцбанк» для нез аконного перерахування кошт ів з рахунків одних суб' єкт ів підприємницької діяльнос ті на рахунки інших суб' єкт ів підприємницької діяльнос ті нібито у якості оплати за н адані послуги, відображаючи у подальшому у податковій зв ітності, яка складалась невс тановленими досудовими слід ством особами, за попередньо ю змовою з вище вказаним особ ами від імені ОСОБА_16, як ди ректора вказаного товариств а, декларували занижені пока зники прибутку ТОВ «Домінант -Тех», ухиляючись таким чином від сплати податку на додану вартість та податку на прибу ток.

Крім того, ОСОБА_2, повто рно за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невстановленими досудо вим слідством особами, продо вжуючи свою злочину діяльніс ть, з метою отримання незакон ного доходу від зайняття фік тивним підприємництвом, тобт о створення суб' єктів підпр иємницької діяльності (юриди чних осіб) для прикриття неза конної діяльності, створили ТОВ «Фешен - Люкс», при наступн их обставинах.

Так, в жовтні 2006 року ОСОБА_ 2, за попередньою змовою, з ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невстановленими досудо вим слідством особами, при не встановлених досудовим слід ством обставинах, використав паспорт ОСОБА_20, який не бу в обізнаний в злочинних намі рах вище вказаних осіб, з мет ою реалізації своїх злочинни х намірів, а саме вчинення фік тивного підприємства, тобто створення суб' єкту підприє мницької діяльності (юридичн их осіб), з метою прикриття нез аконної діяльності.

У жовтні 2006 року ОСОБА_2, з а попередньою змовою, з ОСО БА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим с лідством особами, з корисних спонукань, з метою отримання незаконного доходу від вчин ення фіктивного підприємниц тва, зареєстрував в органах д ержавної влади на паспортні дані ОСОБА_20 ТОВ «Фешен Лю кс», для прикриття незаконно ї діяльності.

Після чого, невстановлена д осудовим слідством особа, за попередньою змовою з ОСОБА _2, ОСОБА_5, ОСОБА_6 у жов тні 2006 року, при невстановлени х досудовим слідством обстав инах та місці, використовуюч и копію паспорта ОСОБА_20 т а інші документи, підготувал а протокол №1 установчих збор ів учасників ТОВ «Фешен Люкс » про заснування (створення) з азначеного Товариства три ек земпляри статуту ТОВ «Фешен Люкс», а також інші документи , необхідні для його створенн я та державної реєстрації. В т ому числі, з метою придання вч инюваним злочинним діям при реєстрації фіктивного ТОВ «Ф ешен Люкс» зовнішнього вигля ду правомірних дій, невстано влена досудовим слідством ос оба діючи за попередньою змо вою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та іншими невстановленими досудовим с лідством особами, виконуючи вимоги п.4 ст.24 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців» №755-IV від 15.05.2003, відп овідно до вимог якого заснов ник подає до органу державно ї реєстрації документ, що зас відчує внесення ним внеску д о статутного фонду суб' єкту підприємницької діяльності , вчинила в п. 4.1. розділу 4 статут у ТОВ «Фешен Люкс» завідомо н еправдиві записи про те, що за гальна сума статутного капіт алу товариства становить 40000 г ривень і до моменту державно ї реєстрації ТОВ «Фешен Люкс » учасник вносить 50% свого вкл аду до Статутного фонду (капі талу) ТОВ «Фешен Люкс», який с формований за рахунок майнов их внесків ОСОБА_20 у вигля ді: холодильника RK 61390 марки «gorenje » - вартістю 4 000 грн., мікрохви льової печі з кварцовим грил ем «ЕМО 2451» - вартістю 1500 грн., м онітора марки «SAMSUNG 930 BF» - вартіст ю 2 700 грн., персонального комп' ютера марки «BRAVO» - вартістю 7000 г рн., домашнього кінотеатру ма рки «LH-T 250/255X» - вартістю 4800 грн.

Фактично, ОСОБА_20 вище пе реліченого майна не мав, ніяк их майнових внесків до стату тного фонду ТОВ «Фешен Люкс» не вносив і взагалі статутни й фонд вказаного товариства не формував.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОС ОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_2 т а ОСОБА_4, при невстановле них досудовим слідством обст авинах, 05.10.2006 нотаріально посві дчили у приватного нотаріуса Київського міського нотаріа льного округу ОСОБА_15 три екземпляри статуту ТОВ «Феш ен Люкс».

Після чого, невстановлені д осудовим слідством особи, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБ А_6 надали від імені ОСОБА _20 до Голосіївської районно ї у м. Києві державної адмініс трації нотаріально засвідче ний екземпляр статуту ТОВ «Ф ешен Люкс» та інші документи . На підставі вказаних докуме нтів з неправдивими відомост ями Голосіївською районною у м. Києві державною адміністр ацією 09.10.2006 здійснено державну реєстрацію ТОВ «Фешен Люкс» та цьому Товариству присвоє ний ідентифікаційний код суб ' єкта підприємницької діял ьності ЄДРПОУ 34601584. Після чого, н евстановлені досудовим слід ством особи за попередньою з мовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2 , ОСОБА_6, ОСОБА_4 при невстановлених досудо вим слідством обставинах, ви користовуючи копію паспорта ОСОБА_21, який відповідно д о запису акта про смерть від 21 .05.1999 № 1066 визнаний померлим, під готували протокол №2 установ чих зборів учасників ТОВ «Фе шен Люкс» про переобрання ге нерального директора даного товариства, тобто згідно яко го, 18.10.2006 на посаду генерального директора ТОВ «Фешен Люкс» п ризначено ОСОБА_21 а також інші документи, необхідні дл я подальшої перереєстрації Товариства у відповідних ор ганах державної влади, в зв' язку з вище вказаними змінам и. В подальшому, генеральним д иректором ТОВ «Фешен Люкс» я влявся ОСОБА_21, та ві д імені якого підписувалися невстановленими досудовим с лідством особами інші докуме нти з приводу діяльності вищ евказаного Товариства.

Крім цього, невстановлені д осудовим слідством особи, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6 та ОСОБА_4, надали від ім ені новообраного генерально го директора ОСОБА_21, до Д ержавної податкової інспекц ії у Голосіївському районі м . Києва нотаріально засвідче ний екземпляр статуту ТОВ «Ф ешен Люкс», рішення загальни х зборів учасників Товариств а про переобрання на посаду г енерального директора ТОВ «Ф ешен Люкс» ОСОБА_21, копію с відоцтва про державну реєстр ацію цього Товариства та зая ву для юридичних осіб про взя ття ТОВ «Фешен Люкс» на облік платника податку. На підстав і вказаних документів, які мі стили неправдиві відомості, Державною податковою інспек цією у Голосіївському районі м. Києва ТОВ «Фешен Люкс» 26.10.2006 б уло взято на облік платника п одатку, про що 26.10.2006 інспекцією видано довідку форми 4-ОПП за № 41414/10/29-218.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи надали свідоцтво про присвоє ння ТОВ «Фешен Люкс» ідентиф ікаційного коду суб' єкта пі дприємницької діяльності та довідку форми 4-ОПП за №41414/10/29-218 ві д 26.10.2006 ОСОБА_5, який діяв за п опередньою змовою з ОСОБА_2 , ОСОБА_6, ОСОБА_4, та не встановленими досудовим слі дством особами для подальшог о їх використання при відкри тті поточного рахунку вказан ого товариства у АКБ «ТАС-Ком ерцбанк» (в даний час ВАТ «Све дбанк»), а також при відкритті поточного рахунку у АКІБ «Ук рСіббанк» в м. Харків рахунку зазначеного підприємства.

Після чого, при невстановле них досудовим слідством обст авинах, ОСОБА_5 та невстан овленими досудовим слідство м особами була виготовлена т а отримана печатка ТОВ «Феше н Люкс», яка у подальшому знах одилась у розпорядженні оста ннього.

26.10.2006 невстановлені досудови м слідством особи, за поперед ньою змовою з ОСОБА_5, ОС ОБА_2, ОСОБА_6 та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обстави нах, забезпечили явку невста новленої досудовим слідство м особи, яка використовуючи п аспорт померлого ОСОБА_21, як директора ТОВ «Фешен Люкс », прибула до нотаріальної ко нтори приватного нотаріуса К иївського міського нотаріал ьного округу ОСОБА_15 Знах одячись в приміщенні нотаріа льної контори, невстановлена досудовим слідством особа, щ о використовувала паспорт по мерлого ОСОБА_21, у присутн ості нотаріуса підписала над ані їй на підпис картки із зра зками підпису та відбитку пе чатки, які необхідні при відк ритті рахунку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київсь кого міського нотаріального округу ОСОБА_15, не будучи о бізнаним про дійсні злочинні наміри ОСОБА_5, який діяв з а попередньою змовою з ОСОБ А_6, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та н евстановленими досудовими с лідством особами, 26.10.2006 нотаріа льно засвідчив підписи невст ановленої досудовим слідств ом особи, що використовувала паспорт ОСОБА_21 у вищевка заних картках із зразками пі дпису останньої і відбиток п ечатки ТОВ «Фешен Люкс», а так ож інші документи, необхідні при відкритті рахунку у банк івській установі. Нотаріальн о посвідчені приватним нотар іусом ОСОБА_15 картки з зра зками підпису невстановлено ї досудовим слідством особи, що використовувала паспорт померлого ОСОБА_21 та відб итком печатки ТОВ «Фешен Люк с», а також інші нотаріально п освідчені фотокопії докумен тів невстановлена досудовим слідством особа залишила со бі для їх подальшого викорис тання при відкритті у АКБ «ТА С-Комерцбанк» рахунку ТОВ « Фешен Люкс».

27.10.2006 невстановлена досудови м слідством особа, яка діяла з а попередньою змовою з ОСОБ А_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6, О СОБА_4 прибула до банківськ ої установи, а саме до 9 відділ ення АКБ «ТАС-Комерцбанк», з м етою відкриття поточного рах унку ТОВ «Фешен Люкс», підпис ала як директор цього Товари ства заяву від 27.10.2006 про відкрит тя поточного рахунку у АКБ «Т АС-Комерцбанк», договір №0044793К про розрахункове обслуговув ання за допомогою системи ди станційного обслуговування від 03.11.2006, акт№1 про початок обсл уговування Клієнта за допомо гою Комплексу від 03.11.2006 з додатк ами на відкриття та обслугов ування поточного рахунку № НОМЕР_2 та здійснення його р озрахунково-касового обслуг овування. Одночасно, невстан овлена досудовим слідством о соба, яка діяла за попередньо ю змовою з ОСОБА_5, ОСОБА _2, ОСОБА_6, ОСОБА_4, що в икористовувала анкетні данн і та паспорт ОСОБА_21, надал а працівникам АКБ «ТАС-Комер цбанк» екземпляр статуту ТОВ «Фешен Люкс», картки із зразк ами підпису та відбитку печа тки цього Товариств, протоко л №2 загальних зборів учасник ів ТОВ «Фешен Люкс», свідоцтв о про присвоєння ТОВ «Фешен Л юкс» ідентифікаційного коду суб' єкта підприємницької д іяльності, свідоцтво про дер жавну реєстрацію ТОВ «Фешен Люкс» та довідку форми 4-ОПП, а також отримала у даній банкі вській установі і особисто п ідписала повідомлення від пл атника податків-ТОВ «Фешен Л юкс» про відкриття рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк» для над ання його в подальшому до Дер жавної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Ки єва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерц банк» договір на відкриття т а обслуговування поточних ра хунків про відкриття АКБ «ТА С-Комерцбанк» Товариству з о бмеженою відповідальністю « Фешен Люкс» поточного рахунк у №НОМЕР_2, разом з повідом ленням від платника податків ТОВ «Фешен Люкс», невстановл ена досудовим слідством особ а передала ОСОБА_5

У подальшому ОСОБА_5, за п опередньою змовою з ОСОБА_2 , ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Феш ен Люкс» на ім' я ОСОБА_21, м аючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та пе чатку вказаного Товариства, а також договір про відкритт я ТОВ «Фешен Люкс» у АКБ «ТАС - Комерцбанк» рахунку та здій снення його розрахунково-кас ового обслуговування заволо діли вказаними документами, для їх подальшого використан ня при прикритті незаконної діяльності.

Продовжуючи свої злочинні дії з приводу відкриття пото чних рахунків та з метою прик риття незаконної діяльності , 26.10.2006 невстановлені досудовим слідством особи, за попередн ьою змовою з ОСОБА_2, ОСО БА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_4 при невстановлених досудов им слідством обставинах, заб езпечили явку невстановлено ї досудовим слідством особи, яка використовуючи паспорт померлого ОСОБА_21, як гене рального директора ТОВ «Феше н -Люкс», прибула до нотаріаль ної контори приватного нотар іуса Київського міського нот аріального округу ОСОБА_22 Знаходячись в приміщенні но таріальної контори, невстано влена досудовим слідством ос оба, що використовувала пасп орт померлого ОСОБА_21 у пр исутності нотаріуса підписа ла надані їй на підпис картки із зразками підпису та відби тку печатки, які необхідні пр и відкритті рахунку у банків ській установі.

Приватний нотаріус Київсь кого міського нотаріального округу ОСОБА_22, не будучи обізнаною про дійсні злочинні наміри ОСОБА_5, я кий діяв за попередньою змов ою з ОСОБА_2, ОСОБА_6, О СОБА_4 та невстановленими д осудовими слідством особами , 14.06.2007 нотаріально засвідчив пі дписи невстановленої досудо вим слідством особи, що викор истовувала паспорт померлог о ОСОБА_21, у вищевказаних к артках із зразками підпису о станньої та відбиток печатки ТОВ «Фешен Люкс» та нотаріал ьно посвідчила інші документ и, необхідні при відкритті ра хунку у банківській установі . Нотаріально посвідчені при ватним нотаріусом О СОБА_22 картки з зразками під пису невстановленої досудов им слідством особи, що викори стовувала паспорт померлого ОСОБА_21 та відбитком печа тки ТОВ «Фешен Люкс», а також і нші нотаріально посвідчені ф отокопії документів, невстан овлена досудовим слідством о соба залишила собі для їх под альшого використання при від критті рахунку у АКІБ «УкрСі ббанк» м. Харків.

02.07.2007 невстановлена досудови м слідством особа, яка діяла з а попередньою змовою з вище в казаними особами, прибула до банківської установи - АКІБ « УкрСіббанк» м. Харків, з метою відкриття поточного рахунку ТОВ «Фешен -Люкс», підписала я к генеральний директор цього товариства заяву від 02.07.2007 про відкриття поточного рахунку у АКІБ «УкрСіббанк» м. Харків , заяву про підключенн я допоміжного терміналу ТОВ «Фешен-Люкс», договір №1347067 бан ківського рахунку, договір п ро обслуговування банківськ ого рахунку системою «Клієнт - банк» №1347067-к від 02.07.2007 про відк риття АКІБ «УкрСіббанк» м. Ха рків, товариству з обмеженою відповідальністю «Фешен - Лю кс» поточного рахунку №НОМ ЕР_3 та здійснення його розр ахунково-касового обслугову вання. Одночасно невстановле на досудовим слідством особа , що використовувала анкетні данні та паспорт померлого ОСОБА_21, за участю інших нев становлених досудовим слідс твом осіб, які діяли за попере дньою змовою з ОСОБА_5, О СОБА_2, ОСОБА_6 та ОСОБА _4, надала працівникам АКІБ « УкрСіббанк» м. Харків, екземп ляр статуту ТОВ «Фешен-Люкс» , дві картки із зразками свого підпису та відбитку печатки цього товариств, а також нада ний їй невстановленою досудо вою слідством особою протоко л №1 загальних зборів учасник ів ТОВ «Фешен-Люкс», протокол №2 установчих зборів учасник ів ТОВ «Фешен Люкс» про перео брання генерального директо ра даного Товариства, свідоц тво про присвоєння ТОВ «Феше н -Люкс» ідентифікаційного к оду суб' єкта підприємницьк ої діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Фе шен-Люкс» та довідку форми 4-О ПП, а також отримала у даній ба нківській установі і особист о підписала повідомлення від платника податків ТОВ «Феше н-Люкс» про відкриття рахунк у у АКІБ «УкрСіббанк» м. Харкі в, для надання його в подальшо му до Державної податкової і нспекції у Голосіївському ра йоні м. Києва.

Отриманий у АКІБ «УкрСібба нк» м. Харків, договір №1347067 на ві дкриття та обслуговування по точного рахунку від 02.07.2007 про ві дкриття АКІБ «УкрСіббанк» м. Харків Товариству з обмежен ою відповідальністю «Фешен-Л юкс» поточного рахунку №НО МЕР_3, разом з повідомленням від платника податків ТОВ «Ф ешен-Люкс», невстановлена до судовим слідством особа пере дала їх ОСОБА_5

У подальшому ОСОБА_5, за п опередньою змовою з ОСОБА_2 , ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Феш ен-Люкс» на ім' я ОСОБА_21 м аючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та пе чатку вказаного товариства, а також договір про відкритт я ТОВ «Фешен-Люкс» у АКІБ «Укр Сіббанк» м. Харків рахунку та здійснення його розрахунков о-касового обслуговування, з аволоділи вказаними докумен тами, для їх подальшого викор истання при прикритті незако нної діяльності.

Реєстрація ТОВ «Фешен-Люкс » в органах державної влади, о тримання необхідних реквізи тів - назви, юридичної адреси, даних директора Товариства т а зразків його особистого пі дпису, індивідуального подат кового номеру платника подат ку на додану вартість, відкри ття розрахункового рахунку у банківській установі, надал о можливість вище вказаним о собам та невстановленим досу довим слідством особам викор истовувати поточні рахунки Т ОВ «Фешен-Люкс» для здійснен ня незаконної діяльності.

У подальшому, ОСОБА_2 за п опередньою змовою з ОСОБА_5 , ОСОБА_6, ОСОБА_4, та не встановленими досудовим слі дством особами використовув али рахунок ТОВ «Фешен-Люкс» №НОМЕР_3 відкритий у АКІБ «УкрСіббанк» м. Харків та рах унок ТОВ «Фешен-Люкс» №НОМЕ Р_2 відкритий у АКБ «ТАС - Ком ерцбанк», в м. Києві для незако нного перерахування коштів з рахунків одних суб' єктів п ідприємницької діяльності н а рахунки інших суб' єктів п ідприємницької діяльності н ібито у якості оплати за нада ні послуги, відображаючи у по дальшому у податковій звітно сті, яка складалась невстано вленими досудовим слідством особами, за попередньою змов ою з ОСОБА_5, ОСОБА_2 О СОБА_6 і ОСОБА_4, від імені ОСОБА_21, як генерального д иректора вказаного товарист ва, декларували занижені пок азники прибутку ТОВ «Фешен-Л юкс», ухиляючись таким чином від сплати податку на додану вартість та податку на прибу ток.

Крім того, ОСОБА_2, повто рно, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невстановленими досудо вим слідством особами, продо вжуючи свою злочинну діяльні сть, з метою створення суб' є ктів підприємницької діяльн ості (юридичних осіб) для прик риття незаконної діяльності , створили ТОВ «Едера Макс», пр и наступних обставинах:

Так, наприкінці 2006 року ОСО БА_2, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБ А_4 та невстановленими досу довим слідством особами, з ме тою реалізації своїх злочинн их намірів вирішили підшука ти особу для реєстрації на її паспортні дані, за грошову ви нагороду, фіктивне підприємс тво, яку в подальшому планува ли схилити до вчинення фікти вного підприємства, тобто ст ворення суб' єктів підприєм ницької діяльності (юридични х осіб), з метою прикриття неза конної діяльності.

У грудні 2006 року ОСОБА_2, з а попередньою змовою з ОСОБ А_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4, та невстановленими досудовим с лідством особами, з корисних спонукань, з метою отримання незаконного доходу від вчин ення фіктивного підприємниц тва, залучили до вчинення фік тивного підприємництва ОС ОБА_23 Так, ОСОБА_5, діючи з а попередньою змовою з вище в казаними особами та іншими н евстановленими досудовим сл ідством особами, попросив О СОБА_24, за відповідну грошов у винагороду знайти особу, в я кої можливо купити її паспор т з метою реєстрації ТОВ «Еде ра - Макс», не повідомляючи о станній про злочинні наміри, тобто створення фіктивного підприємства з метою прикрит тя незаконної діяльності. Не знаючи про злочинні наміри ОСОБА_5 та інших невстановл ених досудовим слідством осі б, ОСОБА_24, погодилася зайт и відповідну особу, яка б змог ла продати свій паспорт, в зв' язку з цим остання звернулас я з даним проханням до ОСОБ А_25, яка також не була обізна на про злочинні наміри ОСОБ А_5, що діяв за попередньою зм овою з ОСОБА_2, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невстановленим и досудовим слідством особам и. В подальшому, ОСОБА_25, шл яхом умовлянь та підкупу у ви гляді обіцянки грошової вина городи у розмірі 100 доларів СШ А, запропонувала своєму знай омому ОСОБА_23, ІНФОРМАЦІ Я_10, продати свій паспорт гро мадянина України НОМЕР_4 з метою реєстрації в органах д ержавної влади на його паспо ртні дані Товариства з обмеж еною відповідальністю «Едер а Макс», при цьому також не пов ідомляючи останнього про под альше використання зазначен ого документа для прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_23, не будучи обізнан им про дійсні злочинні намір и ОСОБА_5, що діяв за попере дньою змовою з ОСОБА_2, О СОБА_6, ОСОБА_4 та невстан овленими досудовими слідств ом особами, погодився на проп озицію ОСОБА_25, якій за 100 до ларів США продав свій паспор т громадянина України НОМЕ Р_4. Отримавши від ОСОБА_25 , придбаний паспорт ОСОБА_23 , ОСОБА_24, на прохання О СОБА_5, передала його у невст ановленому досудовим слідст вом місці та час ОСОБА_26 От римання таким чином від ОСО БА_24, паспорт ОСОБА_23, дал о змогу ОСОБА_26, який діяв за попередньою змовою з ОС ОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудови м слідством особами, підготу вати реєстраційні (засновниц ькі) документи суб' єкту під приємницької діяльності, зас новником якого повинен був в иступити ОСОБА_23.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОС ОБА_5, ОСОБА_27, ОСОБА_6, ОСОБА_4, у лютому 2006 року, при невстановлених досудовим сл ідством обставинах та місці, використовуючи паспорті дан і ОСОБА_23, та копію довідки про присвоєння останньому і дентифікаційного коду, вигот овили протокол №1 загальних з борів учасників ТОВ «Едера М акс» від 15.12.2006 про заснування (с творення) Товариства з обмеж еною відповідальністю «Едер а Макс» та призначення на пос аду директора вказаного това риства ОСОБА_23, три екземп ляри статуту ТОВ «Едера Макс », а також інші документи, необ хідні для його створення та д ержавної реєстрації. В тому ч ислі, з метою придання вчинюв аним злочинним діям при реєс трації фіктивного ТОВ «Едер а Макс» зовнішнього вигляду правомірних дій, невстановле ні особи, виконуючи вимоги п.4 ст.24 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців» №755-IV від 15.05.2003 відповідно д о вимог якого засновник пода є до органу державної реєстр ації документ, що засвідчує в несення ним внеску до статут ного фонду суб' єкту підприє мницької діяльності, вчинили в п. 4.1. розділу 4 статуту ТОВ «Ед ера Макс» завідомо неправдив і записи про те, що загальна су ма статутного капіталу товар иства становить 40000 грн. і що до моменту державної реєстраці ї ТОВ «Едера Макс» учасник вн осить 50% свого вкладу до Стату тного фонду (капіталу) ТОВ «Ед ера Макс» та що він сформован ий за рахунок майнових внеск ів ОСОБА_23, у вигляді: холод ильника «RK 61390 gorenje» - вартістю 4000 гр н., мікрохвильової печі з крав цем грилем «EMO 2451» - вартістю 1500 гр н., монітор «SAMSUNG 930BF» - вартістю 2700 г рн., персонального комп' юте ра марки «BRAVO» вартістю 7000 грн. т а домашнього кінотеатру «LH-T 250/ 255х»- вартістю 4800 грн.

Фактично, ОСОБА_23 вищевк азаного майна не мав, ніяких м айнових внесків до статутног о фонду ТОВ «Едера Макс» не вн осив і взагалі статутний фон д вказаного товариства не фо рмував.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОС ОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6, т а ОСОБА_4, при невстановле них досудовим слідством обст авинах, 15.12.2006 нотаріально посві дчили у приватного нотаріуса Київського міського нотаріа льного округу ОСОБА_28 три екземпляри статуту ТОВ «Еде ра Макс».

Посвідчені приватним нота ріусом ОСОБА_28, підписи ОСОБА_23, в трьох екземплярах статуту ТОВ «Едера Макс» та п ротокол №1 загальних зборів у часників товариства від 15.12.2006, я кі давали право на здійсненн я державної реєстрації даног о підприємства, невстановлен і досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОС ОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6 т а ОСОБА_4 у подальшому вик ористали для здійснення неза конної діяльності.

Після чого, невстановлені д осудовим слідством особи, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6 , та ОСОБА_4, надали від ім ені ОСОБА_23 до Голосіївсь кої районної у м.Києві держав ної адміністрації нотаріаль но засвідчений екземпляр ста туту ТОВ «Едера Макс», проток ол №1 загальних зборів учасни ків ТОВ «Едера Макс» від 15.12.2006 п ро призначення на посаду дир ектора вказаного Товариства ОСОБА_23, акт від 15.12.2006 прийом у-передачі майна до статутно го капіталу (фонду) ТОВ «Едера Макс» у вигляді майна заснов ника товариства ОСОБА_23 н а загальну суму 20000 грн., генера льному директору ТОВ «Едера Макс» ОСОБА_23 На підставі вказаних документів з непра вдивими відомостями, що не ві дповідали дійсності, Голосії вською районною у м. Києві дер жавною адміністрацією 25.12.2006 зд ійснено державну реєстрацію ТОВ «Едера Макс» та цьому Тов ариству присвоєно ідентифік аційний код суб' єкта підпри ємницької діяльності ЄДРПОУ 34803742.

Крім цього, невстановлені д осудовим слідством особи, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА _6 та ОСОБА_4 надали від і мені ОСОБА_23 до Державної податкової інспекції у Голо сіївському районі м. Києва но таріально засвідчений екзем пляр статуту ТОВ «Едера Макс », рішення загальних зборів у часників Товариства про обра ння на посаду директора ТОВ « Едера Макс» ОСОБА_23, копію свідоцтва про державну реєс трацію цього підприємства та заяву для юридичних осіб про взяття ТОВ «Едера Макс» на об лік платника податку. На підс таві вказаних документів, як і містили неправдиві відомос ті, Державною податковою інс пекцією у Голосіївському рай оні м. Києва ТОВ «Едера Макс» 2 7.12.2006 взято на облік платника по датку, про що 29.12.2006 інспекцією в идано довідку форми 4-ОПП за №4 2859/10/29-218.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи надали свідоцтво про присвоє ння ТОВ «Едера Макс» ідентиф ікаційного коду суб' єкта пі дприємницької діяльності та довідку форми 4-ОПП за №42859/10/29-218 ві д 29.12.2006 ОСОБА_5, для подальшо го їх використання при відкр итті поточного рахунку вказа ного Товариства у АКБ «ТАС-Ко мерцбанк» (в даний час ВАТ «Св едбанк»).

Після чого, при невстановле них досудовим слідством обст авинах ОСОБА_5, який діяв з а попередньою змовою з ОСОБ А_2, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та н евстановленими досудовим сл ідством особами, було вигото влено та отримано печатку ТО В «Едера Макс», яка у подальшо му знаходилась у розпоряджен ні ОСОБА_5 та невстановлен их досудовим слідством осіб, які діяли за попередньою змо вою між собою.

07.02.2007 невстановлені досудови м слідством особи, за поперед ньою змовою з ОСОБА_5, ОС ОБА_2, ОСОБА_6, та ОСОБА_4 , при невстановлених досудо вим слідством обставинах, за безпечили явку невстановлен ої досудовим слідством особи , до нотаріальної контори при ватного нотаріуса Київськог о міського нотаріального окр угу ОСОБА_28 Знаходячись в приміщенні нотаріальної кон тори, вище вказана невстанов лена досудовим слідством осо ба від імені ОСОБА_23, у прис утності нотаріуса підписала надані їй на підпис картки із зразками підпису та відбитк у печатки, які необхідні при в ідкритті рахунку у банківськ ій установі.

Приватний нотаріус Київсь кого міського нотаріального округу ОСОБА_28, не будучи о бізнаною про дійсні злочинні наміри невстановлених досуд овим слідством осіб, які діял и за попередньою змовою з О СОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6 , і ОСОБА_4, 07.02.2006 нотаріально засвідчила підписи ОСОБА_2 3, у вищевказаних картках із зразками підпису нібито ост аннього та відбитка печатки ТОВ «Едера Макс» та нотаріал ьно посвідчила інші документ и, необхідні при відкритті ра хунку у банківській установі . Нотаріально посвідчені при ватним нотаріусом ОСОБА_28 , картки з зразками підпису ві д імені ОСОБА_23 та відбитк у печатки ТОВ «Едера Макс», а т акож інші нотаріально посвід чені фотокопії документів не встановлені досудовим слідс твом особи залишили собі для їх подальшого використання при відкритті у АКБ «ТАС-Коме рцбанк» рахунку ТОВ «Едера М акс».

09.02.2006 невстановлені досудови м слідством особи які діяли з а попередньою змовою з ОСОБ А_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6 та ОСОБА_4, прибули до банківс ької установи - АКБ «ТАС-Комер цбанк», по вул. Пирогова, 2 в м. К иєві, де нібито представляюч ись директором ТОВ «Едера - М акс», ОСОБА_23, який не був о бізнаним про дійсні злочинні наміри вище вказаних осіб та невстановлених досудовим сл ідством осіб, з метою відкрит тя поточного рахунку даного товариства підписали заяву в ід 09.02.2007 про відкриття поточног о рахунку у АКБ «ТАС-Комерцба нк», договір №0044806 на відкриття та обслуговування поточних рахунків від 09.02.2007 про відкритт я АКБ «ТАС-Комерцбанк» Товар иству з обмеженою відповідал ьністю «Едера Макс» поточног о рахунку №НОМЕР_5 та здій снення його розрахунково-кас ового обслуговування. Одноча сно, невстановлені досудовим слідством особи продовжуючи представлятися директором п ідприємства, надали працівни кам АКБ «ТАС-Комерцбанк» екз емпляр статуту ТОВ «Едера Ма кс», дві картки із зразками пі дпису та відбитку печатки ць ого Товариства, протокол №1 з агальних зборів учасників ТО В «Едера Макс» від 15.12.2006, свідоц тво про присвоєння ТОВ «Едер а Макс» ідентифікаційного ко ду суб' єкта підприємницько ї діяльності, свідоцтво про д ержавну реєстрацію ТОВ «Едер а Макс» та довідку форми 4-ОПП , а також отримали у даній банк івській установі, і особисто підписали повідомлення від платника податків - ТОВ «Едер а Макс» про відкриття рахунк у у АКБ «ТАС-Комерцбанк» для н адання його в подальшому до Д ержавної податкової інспекц ії у Голосіївському районі м . Києва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерц банк» екземпляр договору №00448 06 на відкриття та обслуговува ння поточних рахунків від 09.02.20 07 про відкриття АКБ «ТАС-Комер цбанк» Товариству з обмежено ю відповідальністю «Едера Ма кс» поточного рахунку №НОМ ЕР_5, разом з повідомлення ві д платника податків ТОВ «Еде ра Макс», невстановлені досу довим слідством особи перед али ОСОБА_5, який діяв за п опередньою змовою з ОСОБА_2 ,ОСОБА_6, ОСОБА_4 та інш ими невстановленим досудови м слідством особами.

У подальшому ОСОБА_5, за п опередньою змовою з ОСОБА_2 , ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Еде ра Макс» на ім' я ОСОБА_23, м аючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та пе чатку вказаного товариства, а також договір про відкритт я ТОВ «Едера Макс» у АКБ «ТАС-К омерцбанк» рахунку для здійс нення його розрахунково-касо вого обслуговування заволод іли вказаними документами, д ля їх подальшого використанн я при прикритті незаконної д іяльності.

Реєстрація ТОВ «Едера Макс » в органах державної влади, о тримання необхідних реквізи тів - назви, юридичної адреси, даних директора товариства т а зразків його особистого пі дпису, індивідуального подат кового номеру платника подат ку на додану вартість, відкри ття розрахункового рахунку у банківській установі, надал о можливість ОСОБА_5, ОСО БА_2, ОСОБА_26, ОСОБА_4 та невстановленим досудовим сл ідством особам, які діяли за п опередньою змовою між собою використовувати поточний ра хунок ТОВ «Едера Макс» для зд ійснення незаконної діяльно сті.

У подальшому, ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА _2, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами використовув али рахунок ТОВ «Едера Макс» №НОМЕР_5 відкритий у АКБ « ТАС-Комерцбанк», по вул. Пирог ова, 2 в м. Києві для незаконног о перерахування коштів з рах унків одних суб' єктів підпр иємницької діяльності на рах унки інших суб' єктів підпри ємницької діяльності нібито у якості оплати за надані пос луги, відображаючи у подальш ому у податковій звітності, я ка складалась невстановлени ми досудовими слідством особ ами від імені ОСОБА_23, як ди ректора вказаного Товариств а, декларували занижені пока зники прибутку ТОВ «Едера Ма кс», ухиляючись таким чином в ід сплати податку на додану в артість та податку на прибут ок.

Згідно висновку експерт а № 342 від 26.06.2008 надані на дослідж ення документи ТОВ «Едера - Макс», вірогідно виконані де кількома особами, рукописний текст в графах наданої реєст раційної заяви платника пода тку на додану вартість ТОВ «Е дера-Макс», виконаний не ОС ОБА_23, ОСОБА_2 та ОСОБА_ 4, а іншою особою. Встановити , ким - саме ОСОБА_23, ОСОБ А_2, ОСОБА_4, або іншою особ ою - виконано досліджуваний підпис, не представилося мож ливим.

Крім того, ОСОБА_2, повто рно, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невстановленими досудо вим слідством особами, продо вжуючи свою злочинну діяльні сть, з метою створення суб' є ктів підприємницької діяльн ості (юридичних осіб) для прик риття незаконної діяльності , створили фіктивне ТОВ «Алан т - ОСОБА_28», при наступних обставинах:

Так, в грудні 2006 року, ОСОБА _2, за попередньою змовою, з ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та невстановленими досудо вим слідством особами, з кори сних спонукань, з метою отрим ання незаконного доходу від вчинення фіктивного підприє мництва, зареєстрував в орга нах державної влади на паспо ртні дані ОСОБА_29, Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Алант-Тех», для прикрит тя незаконної діяльності.

У подальшому, невстановлен а досудовим слідством особа, за попередньою змовою з ОС ОБА_2, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , у грудні 2006 року, при невстано влених досудовим слідством о бставинах та місці, використ овуючи копію паспорта ОСОБ А_29 та інші документи, підгот увала протокол №1 загальних з борів учасників ТОВ «Алант-Т ех» про заснування (створенн я) Товариства з обмеженою від повідальністю ТОВ «Алант-Тех », три екземпляри статуту ТОВ «Алант-Тех», а також інші доку менти, необхідні для його ств орення та державної реєстрац ії. В тому числі, з метою прида ння вчинюваним злочинним дія м при реєстрації фіктивного ТОВ «Алант-Тех» зовнішнього вигляду правомірних дій, нев становлена досудовим слідст вом особа, виконуючи вимоги п .4 ст.24 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців» №755-IV від 15.05.2003 відповідно до вимог якого засновник под ає до органу державної реєст рації документ, що засвідчує внесення ним внеску до стату тного фонду суб' єкту підпри ємницької діяльності, вчинил а в п. 4.1. розділу 4 статуту ТОВ «А лант-Тех» завідомо неправдив і записи про те, що загальна су ма статутного капіталу товар иства становить 40000 гривень і щ о до моменту державної реєст рації ТОВ «Алант-Тех» учасни к вносить 50% свого вкладу до Ст атутного фонду (капіталу) ТОВ «Алант-Тех» та що він сформов аний за рахунок майнових вне сків ОСОБА_29, у вигляді баг атофункціонального пристро ю «LEXMARK X 1190» 3 в 1: принтер, копір, ска нер - вартістю 7000 грн., акустичн ої системи «Е 515» - вартістю 3000 гр н.; «ноутбуку R-50» - вартістю 5500 гр н., DVD-програвача «DGK 684X\688X + караоке » 3 штуки - вартістю 800 грн. за оди н на загальну суму 2 400 грн., конд иціонеру «КL 10/13/20/25» - вартістю 2 100 грн.

Фактично, ОСОБА_29 вище пе реліченого майна не мав, ніяк их майнових внесків до стату тного фонду ТОВ «Алант-Тех» н е вносив і взагалі статутний фонд вказаного товариства н е формував.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОС ОБА_5, при невстановлених до судовим слідством обставина х, 14.12.2006 нотаріально посвідчили у приватного нотаріуса Київ ського міського округу ОСО БА_28 три екземпляри статуту ТОВ «Алант-Тех».

Після чого, невстановлені д осудовим слідством особи, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБ А_6 надали від імені ОСОБА _29 до Голосіївської районно ї у м. Києві державної адмініс трації нотаріально засвідче ний екземпляр статуту ТОВ «А лант-Тех» та інші документи. На підставі вказаних докумен тів з неправдивими відомостя ми Голосіївською районною у м. Києві державною адміністр ацією 26.12.2006 здійснено державну реєстрацію ТОВ «Алант-Тех» т а цьому товариству присвоєно ідентифікаційний код суб' є кта підприємницької діяльно сті ЄДРПОУ 34804498.

Крім цього, невстановлені д осудовим слідством особи, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_6 та ОСОБА_4, надали від ім ені ОСОБА_29 до Державної п одаткової інспекції у Голосі ївському районі м. Києва нота ріально засвідчений екземпл яр статуту ТОВ «Алант-Тех», рі шення загальних зборів учасн иків товариства про обрання на посаду директора ТОВ «Ала нт-Тех» ОСОБА_29 який не бу в обізнаний про злочинні нам іри вище вказаних осіб, які ді яли між собою за попередньою змовою, копію свідоцтва про д ержавну реєстрацію цього Тов ариства та заяву для юридичн их осіб про взяття ТОВ «Алант -Тех» на облік платника подат ку. На підставі вказаних доку ментів, які містили не правди ві відомості, Державною пода тковою інспекцією у Голосіїв ському районі м. Києва ТОВ «Ал ант-Тех» 29.12.2006 взято на облік пл атника податку, про що 29.12.2006 інс пекцією видано довідку форми 4-ОПП за №42864/10/29-218.

У подальшому, невстановлен і досудовим слідством особи, надали свідоцтво про присво єння ТОВ «Алант-Тех» ідентиф ікаційного коду суб' єкта пі дприємницької діяльності та довідку форми 4-ОПП за №42864/10/29-218 ві д 29.12.2006 ОСОБА_5, який діяв за п опередньою змовою з ОСОБА_2 , ОСОБА_6 та ОСОБА_4 для подальшого їх використання при відкритті поточного раху нку вказаного товариства у А КБ «ТАС-Комерцбанк» (в даний ч ас ВАТ «Сведбанк»), а також при відкритті поточного рахунку у АКІБ «УкрСіббанк» м. Харків рахунку ТОВ «Алант-Тех».

Після чого, при невстановле них досудовим слідством обст авинах,ОСОБА_5 та невстано вленими досудовим слідством особами було виготовлено та отримано печатку ТОВ «Алант -Тех», яка у подальшому знаход илась у розпорядженні останн ього.

26.10.2006 невстановлені досудови м слідством особи, за поперед ньою змовою з ОСОБА_2, ОС ОБА_5, ОСОБА_6 ОСОБА_4 п ри невстановлених досудовим слідством обставинах, забез печили явку невстановленої д осудовим слідством особи, як а використовуючи паспорт О СОБА_29, як директора ТОВ «Ала нт-Тех», прибула до нотаріаль ної контори приватного нотар іуса Київського міського нот аріального округу ОСОБА_22 Знаходячись в приміщенні но таріальної контори, невстано влена досудовим слідством ос оба, що використовувала пасп орт ОСОБА_30, у присутності нотаріуса підписала надані їй на підпис картки із зразка ми підпису та відбитку печат ки, необхідні при відкритті р ахунку у банківській установ і.

Приватний нотаріус Київсь кого міського нотаріального округу ОСОБА_22, не будучи о бізнаною про дійсні злочинні наміри ОСОБА_5, який діяв з а попередньою змовою з ОСОБ А_2, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та н евстановленими досудовим сл ідством особами, 14.06.2007 нотаріал ьно засвідчила підписи невст ановленої досудовим слідств ом особи, що використовувала паспорт ОСОБА_30, у вищевка заних картках із зразками пі дпису останньої, відбиток пе чатки ТОВ «Алант-Тех» та нота ріально посвідчила інші доку менти, необхідні при відкрит ті рахунку у банківській уст анові. Нотаріально посвідчен і приватним нотаріусом ОСО БА_22 картки з зразками підпи су невстановленої досудовим слідством особи, що використ овувала паспорт ОСОБА_30, т а відбитком печатки ТОВ «Ала нт-Тех», а також інші нотаріал ьно посвідчені фотокопії док ументів невстановлена досуд овим слідством особа залишил а собі для їх подальшого вико ристання при відкритті рахун ку у АКІБ «УкрСіббанк» м. Харк ів.

16.06.2007 невстановлена досудови м слідством особа, яка діяла з а попередньою змовою з вищев казаними особами, прибула до банківської установи - АКІБ « УкрСіббанк» м. Харків, з метою відкриття поточного рахунку ТОВ «Алант-Тех», підписала як директор цього Товариства з аяву від 16.06.2007 про відкриття пот очного рахунку у АКІБ «УкрСі ббанк» м. Харків, заяву про під ключення додаткового термін алу ТОВ «Алант - ОСОБА_28» , договір № 1343398 банківського ра хунку, договір про обслугову вання банківського рахунку с истемою «Клієнт - банк» №1343398/ к від 16.06.2007 про відкриття АКІБ « УкрСіббанк» м. Харків, товари ству з обмеженою відповідаль ністю «Алант-Тех» поточного рахунку №НОМЕР_7 та здійсн ення його розрахунково-касов ого обслуговування. Одночасн о, невстановлена досудовим с лідством особа, що використо вувала анкетні данні та пасп орт ОСОБА_29, за участю інши х невстановлених досудовим с лідством осіб, які діяли за по передньою змовою з ОСОБА_5 , ОСОБА_2, ОСОБА_6 та ОС ОБА_4, надала працівникам АК ІБ «УкрСіббанк» м. Харків, екз емпляр статуту ТОВ «Алант-Те х», дві картки із зразками сво го підпису та відбитку печат ки цього Товариства, а також п ротокол №1 загальних зборів у часників ТОВ «Алант-Тех», сві доцтво про присвоєння ТОВ «А лант-Тех» ідентифікаційного коду суб' єкта підприємниць кої діяльності, свідоцтво пр о державну реєстрацію ТОВ «А лант-Тех» та довідку форми 4-О ПП, а також отримала у даній ба нківській установі, і особис то підписала повідомлення ві д платника податків - ТОВ «Ала нт-Тех» про відкриття рахунк у у АКІБ «УкрСіббанк» м. Харкі в, для надання його в подальшо му до Державної податкової і нспекції у Голосіївському ра йоні м. Києва.

Отриманий у АКІБ «УкрСібба нк» м. Харків, договір №1343398 на ві дкриття та обслуговування по точного рахунку від 16.06.2007 про ві дкриття АКІБ «УкрСіббанк» м. Харків Товариству з обмежен ою відповідальністю «Алант-Т ех» поточного рахунку №НОМ ЕР_7, разом з повідомленням в ід платника податків ТОВ «Ал ант-Тех», невстановлена досу довим слідством особа переда ла ОСОБА_5

У подальшому ОСОБА_5, за п опередньою змовою з ОСОБА_2 , ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Ала нт-Тех» на ім' я ОСОБА_29, ма ючи у своєму розпорядженні р еєстраційні документи та печ атку вказаного товариства, а також договір про відкриття ТОВ «Алант-Тех» у АКІБ «УкрСі ббанк» м. Харків рахунку та зд ійснення його розрахунково-к асового обслуговування, заво лоділи вказаними документам и, для їх подальшого використ ання при прикритті незаконно ї діяльності.

10.08.2007 невстановлені досудови м слідством особи, за поперед ньою змовою з ОСОБА_5, ОС ОБА_2, ОСОБА_6 та ОСОБА_4 , при невстановлених досудов им слідством обставинах, заб езпечили явку невстановлено ї досудовим слідством особи яка використовуючи паспорт ОСОБА_29, як директора ТОВ « Алант-Тех», прибула до нотарі альної контори приватного но таріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБ А_22 Знаходячись в приміщенн і нотаріальної контори, невс тановлена досудовим слідств ом особа, що використовувала паспорт ОСОБА_30, у присутн ості нотаріуса підписала над ані їй на підпис картки із зра зками підпису та відбитку пе чатки, необхідні при відкрит ті рахунку у банківській уст анові.

Приватний нотаріус Київсь кого міського нотаріального округу ОСОБА_22, не будучи о бізнаною про дійсні злочинні наміри ОСОБА_5 який діяв з а попередньою змовою з ОСОБ А_6, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та н евстановленим досудовим слі дством особами, 10.08.2007 нотаріаль но засвідчила підписи невста новленої досудовим слідство м особи, що використовувала п аспорт ОСОБА_30, у вищевказ аних картках із зразками під пису останньої та відбиток п ечатки ТОВ «Алант-Тех» та нот аріально посвідчила інші док ументи, необхідні при відкри тті рахунку у банківській ус танові. Нотаріально посвідче ні приватним нотаріусом ОС ОБА_22, картки з зразками підп ису невстановленої досудови м слідством особи, що викорис товувала паспорт ОСОБА_30, та відбитком печатки ТОВ «Ал ант-Тех», а також інші нотаріа льно посвідчені фотокопії до кументів невстановлена досу довим слідством особа залиши ла собі для їх подальшого вик ористання при відкритті у АК Б «ТАС-Комерцбанк» рахунку Т ОВ «Алант-Тех».

12.09.2007 невстановлена досудови м слідством особа, яка діяла з а попередньою змовою з вище в казаними особами прибула до банківської установи - АКБ «Т АС-Комерцбанк», по вул. Пирого ва, 2 в м. Києві, з метою відкритт я поточного рахунку ТОВ «Ала нт-Тех», підписала як директо р цього товариства заяву від 12.09.2007 про відкриття поточного рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбан к»; договір №004480802К про розрахун кове обслуговування за допом огою системи дистанційного о бслуговування від 13.09.2007, акт про початок обслуговування кліє нта за допомогою Комплексу в ід 13.09.2007 з додатками на відкритт я та обслуговування поточног о рахунку №НОМЕР_6 та здій снення його розрахунково-кас ового обслуговування. Одноча сно, невстановлена досудовим слідством особа яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_2, ОСОБА_6, ОС ОБА_4, та іншими невстановле ними досудовим слідством осо бами, використовуючи анкетні дані та паспорт ОСОБА_29, на дала працівникам АКБ «ТАС-Ко мерцбанк» екземпляр статуту ТОВ «Алант-Тех», дві картки із зразками свого підпису та ві дбитку печатки цього Товарис тв, протокол №1 загальних збор ів учасників ТОВ «Алант-Тех» , свідоцтво про присвоєння ТО В «Алант-Тех» ідентифікаційн ого коду суб' єкта підприємн ицької діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Алант-Тех» та довідку форми 4-ОПП, а також отримала у даній банківській установі і особ исто підписала повідомлення від платника податків - ТОВ «А лант-Тех» про відкриття раху нку у АКБ «ТАС-Комерцбанк», дл я надання його в подальшому д о Державної податкової інспе кції у Голосіївському районі м. Києва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерц банк» договір на відкриття т а обслуговування поточних ра хунків про відкриття АКБ «ТА С-Комерцбанк» товариству з о бмеженою відповідальністю « Алант-Тех» поточного рахунку №НОМЕР_6 разом з повідомл енням від платника податків ТОВ «Алант-Тех», невстановле на досудовим слідством особа передала їх ОСОБА_5

У подальшому ОСОБА_5, за п опередньою змовою з ОСОБА_2 , ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Ала нт-Тех» на ім' я ОСОБ А_29, маючи у своєму розпорядж енні реєстраційні документи та печатку вказаного товари ства, а також договір про відк риття ТОВ «Алант-Тех» у АКБ «Т АС-Комерцбанк» рахунку та зд ійснення його розрахунково-к асового обслуговування, заво лоділи вказаними документам и, для їх подальшого використ ання при прикритті незаконно ї діяльності.

Реєстрація ТОВ «Алант-Тех» в органах державної влади, от римання необхідних реквізит ів - назви, юридичної адреси, д аних директора товариства та зразків його особистого під пису, індивідуального податк ового номеру платника податк у на додану вартість, відкрит тя розрахункового рахунку у банківській установі, надало можливість вищевказаним осо бам використовувати поточні рахунки ТОВ «Алант-Тех» для з дійснення незаконної діяльн ості.

У подальшому, ОСОБА_2, за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_6, ОСОБА_4 та не встановленими досудовим слі дством особами, використовув али рахунок ТОВ «Алант-Тех» № НОМЕР_7 відкритий у АКІБ «У крСіббанк» м. Харків та рахун ок ТОВ «Алант-Тех» №НОМЕР_6 , відкритий у АКБ «ТАС-Комерцб анк», для незаконного перера хування коштів з рахунків од них суб' єктів підприємниць кої діяльності на рахунки ін ших суб' єктів підприємниць кої діяльності нібито у якос ті оплати за надані послуги, в ідображаючи у подальшому у п одатковій звітності, яка скл адалась невстановленими дос удовим слідством особами, за попередньою змовою з ОСОБА _5, ОСОБА_2, ОСОБА_6, ОС ОБА_4, від імені ОСОБА_29, я к директора вказаного Товари ства, який взагалі не був обіз наний в злочинних намірах ос танніх, декларували занижені показники прибутку ТОВ «Ала нт-Тех», ухиляючись таким чин ом від сплати податку на дода ну вартість та податку на при буток.

Всього, в період часу з черв ня 2006 року по квітень 2008 року О СОБА_2, за попередньою змово ю з ОСОБА_31, ОСОБА_6, ОС ОБА_4 та невстановленими до судовим слідством особами, я кі фактично здійснювали неза конну діяльність ТОВ «Доміна нт - Тех», ТОВ «Фешен - Люкс» , ТОВ «Алант - ОСОБА_28», «Е дера - Макс», та іншими невст ановленими досудовим слідст вом підприємствами на суму 43 0 621 167, 85 гривень, що у тисячу і біл ьше разів перевищує неподатк овий мінімум громадян, чим са мим заподіяли велику матеріа льну шкоду державі.

Дії ОСОБА_2 та ОСОБА_4 , кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст . 205 КК України.

В попередньому судовому за сіданні, обвинувачений ОСО БА_2 заявив клопотання, про з астосування до нього акту ам ністії від грудня 2008 року. При ц ьому, в обгрунтування зазнач ив, що до кримінальної відпов ідальності притягується впе рше, обвинувачується у вчине нні, в період 2006-квітень 2008 року, злочину середньої тяжкості та має на утриманні неповнол ітніх дітей, надавши в підтве рдження копії свідоцтв про н ародження. Відмітив, що з насл ідками застосування амністі ї ознайомлений.

З аналогічний клопотанням до суду, звернувся також обви нувачений ОСОБА_4, яке під тримав його захисник-адвокат . Відмітив, що до кримінальної відповідальності притягуєт ься вперше, обвинувачується у вчиненні, в період 2006-червень 2008 року, злочину середньої тяж кості, є пенсіонером, тобто, ос обою віком понад 60 років.

Висловлюючи свою думку, з пр иводу заявлених клопотань, п рокурор зазначив, що на його п огляд, є підстави кримінальн у справу відносно обвинуваче них закрити на підставі Зако ну України «Про амністію» ві д грудня 2008 року.

Ознайомившись з матеріала ми кримінальної справи, висл ухавши клопотання обвинувач ених та з»ясувавши думку про курора, суд вважає, що клопота ння бвинувачених обгрунтова ні та підлягають задоволенню .

Приймаючи таке рішення від носно ОСОБА_2, суд зважає н а те, що він до кримінальної ві дповідальності притягуєтьс я вперше, обвинувачується у в чиненні, в період з 2006 по червен ь 2008 року злочину середньої тя жкості, на день набрання чинн ості Закону України “Про амн істію” від 12.12.2008 року, мав дітей віком до 18 років, що підтвердж еється доказами (ОСОБА_32, ІНФОРМАЦІЯ_11), відносно якої , не позбавлений батьківськи х прав. Враховуючи викладене , відповідно до ст. ст. 1 п. „в”, 6 З акону України “Про амністію” , від 12.12.2008 року, ОСОБА_2 підля гає звільненню від криміналь ної відповідальності за вчин ення злочину передбаченому ч .2 ст. 28, ч.2 ст. 205 КК України, в якому він обвинувачується.

Що стосується ОСОБА_4, су д враховує, що він до кримінал ьної відповідальності притя гується вперше, обвинувачуєт ься у вчиненні, в період з 2006 по червень 2008 року злочину серед ньої тяжкості, на день набран ня чинності Закону України “ Про амністію” від 12.12.2008 року, до сяг 60-річного віку. Враховуюч и викладене, відповідно до ст . ст. 1 п. „ѓ”, 6 Закону України “Пр о амністію”, від 12.12.2008 року, ОС ОБА_2 підлягає звільненню в ід кримінальної відповідаль ності за вчинення злочину пе редбаченому ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 205 КК У країни, в якому він обвинувач ується.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_4 та ОСОБА_2, у виді п ідписки про невиїзд, - скасува ти, після вступу постанови в з аконну силу.

Долю речових доказів по спр аві, необхідно вирішити згід но вимог ст. 81 КПК України.

Стягнення судових витрат з ОСОБА_4 та ОСОБА_2 не пр оводити, оскільки, відповідн о до вимог ст. 93 КПК України, та ке стягнення з осіб, звільнен их від кримінальної відповід альності, не допускається.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. 6 п. 4 КПК Украї ни, ст. 44 КК України, 248 КПК Україн и, ст.ст. 1, 6 Закону України «Про амністію» від 12.12.2008 року -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_2, звільнити від кр имінальної відповідальност і за ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 205 КК України в зв”язку з застосуванням до н ього ст. 1 п. «в» Закону України від 12.12.2008 року “Про амністію”, т а кримінальну справу закрити .

ОСОБА_4, звільнити від крим інальної відповідальності з а ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 205 КК України в зв ”язку з застосуванням до ньо го ст. 1 п. «ѓ» Закону України ві д 12.12.2008 року “Про амністію”, та к римінальну справу закрити.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_4 та ОСОБА_2, у виді п ідписки про невиїзд, - скасува ти, після вступу постанови в з аконну силу.

Речові докази: заяви на в идачу готівки; постанови Апе ляційного суду м. Києва; доруч ення, щодо розпорядження пот очним рахунком, - залишити збе рігати в справі;

ноутбук, моделі «Соні» , за лишити зберігати при матеріа лах кримінальної справи № 20-3891, яка 16.11.2010 року була виділена з к римінальної справи № 01-10909.

Постанова може бути оскарж ена до Апеляційного суду м. Ки єва через Голосіївський райо нний суд м. Києва протягом се ми діб з моменту проголошенн я.

Суддя

Дата ухвалення рішення23.12.2010
Оприлюднено24.12.2010
Номер документу12983458
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-1349

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Дідик Микола Володимирович

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Дідик Микола Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні