Ухвала
від 21.12.2010 по справі 7/66-38
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/66-38

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ             

                                                  УХВАЛА

 "21" грудня 2010 р.                Справа № 7/66-38

за позовом приватного підприємства «Володимир-Єлена», м. Володимир-Волинський

до відповідача дочірнього підприємства ДАК «Хліб України» Володимир-Волинський комбінат хлібопродуктів, м. Володимир-Волинський

про стягнення 79992,74 грн.

Суддя          Шум М.С.

За участю представників сторін:

від позивача: н/з

від відповідача: Гайдук Т.І., юрист (дов. №67 від 04.01.10р.)

Суть спору: позивач –ПП “Володимир-Єлена”звернувся до господарського суду Волинської області з позовом до дочірнього підприємства ДАК “Хліб України” Володимир-Волинський комбінат хлібопродуктів про стягнення 79992,74 грн. в т.ч. 79900,80грн. заборгованості за поставлений  та надані послуги та 91,94 грн. 3% річних.

Представник позивача в судове засідання не з'явився.

Направлені на адресу позивача поштові відправлення повертаються до суду з поштовою відміткою “За закінченням терміну зберігання”.

Згідно з п. 15 інформаційного листа Вищого господарського суду України від 14.08.2007 р. N 01-8/675 "Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у першому півріччі 2007 р." у разі коли фактичне місцезнаходження юридичної особи - учасника судового процесу з якихось причин не відповідає її місцезнаходженню, визначеному згідно із законом, і дана особа своєчасно не повідомила про це господарський суд, інших учасників процесу, то всі наслідки такої невідповідності покладаються на цю особу.

Примірник повідомлення про вручення рекомендованої кореспонденції, надісланий судом і повернутий органом зв'язку з позначкою “За закінченням терміну зберігання” з урахуванням конкретних обставин даної справи є належним доказом виконання господарським судом обов'язку щодо повідомлення позивача про судовий розгляд справи.

До повноважень господарських судів не віднесено встановлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб - учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Відповідні процесуальні документи надсилаються господарським судом згідно з поштовими реквізитами учасників судового процесу, наявними в матеріалах справи.

Ухвалою суду від 07.12.2010р. зобов'язано позивача подати суду додаткові пояснення та доводи на підтвердження поставки товару на підставі видаткової накладної №22 від 03.07.2007р. та наданих послуг у розмірі 15000 грн. (докази: надання послуг по виготовленню технічної документації, монтажу та пуско-наладчих робіт, транспортних робіт по пуску та запуску сушили). Однак вимоги ухвал суду позивачем не виконано.

Враховуючи те, що позивачем не було вжито дій визнаних судом обов'язковими, не подано будь-яких пояснень, витребуваних доказів, не направлено в судове засідання компетентного представника, причину неявки суду не повідомлено, що в свою чергу, виступило перешкодою господарському суду для вирішення спору по суті та з'ясування всіх істотних обставин справи.

У відповідності до пункту 5 статті 81 Господарського процесуального кодексу України у випадку, коли позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору, господарський суд наділений повноваженнями залишити позов без розгляду.

У зв'язку з викладеним, враховуючи невиконання позивачем вимог ухвал господарського суду, та не направлення в судове засідання компетентного представника, керуючись ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Позов залишити без розгляду.

                               Суддя                                                    М.С. Шум

Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено25.12.2010
Номер документу13015041
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 79992,74 грн.

Судовий реєстр по справі —7/66-38

Ухвала від 21.01.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Мельник О.В.

Ухвала від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 28.07.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

Рішення від 17.07.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

Судовий наказ від 09.06.2006

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні