Ухвала
від 21.12.2010 по справі 2-6110-2010
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа №2-6110/10

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

«21» грудня 2010 року м. Дніпроп етровськ

Амур-Нижньодніпровськи й районний суд м. Дніпропетро вська у складі:

головуючого - судді Спаї В .В.,

при секретареві - Карнаух овій К.Ю.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні цивільн у справу за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного ф онду України в Амур-Нижньодн іпровському районі м. Дніпро петровська про порахун ок щомісячної пенсії,

ВСТАНОВИВ:

Позивач зверну ла ся до суду із даним позово м, в обґрунтування посилаючи сь на те, що, не зважаючи на те, щ о є «дитиною війни», тобто осо бою, правовий статус, основи с оціального захисту та гарант ії соціальної захищеності як ої визначені Законом України «Про соціальний захист діте й війни», відповідачем не зді йснювалася виплата державн ої соціальної допомоги, пере дбаченої ст. 6 зазначеного вищ е закону, що й стало приводом для цього звернення до суду .

Дослідивши матеріали судо вої справи, суд дійшов до висн овку про наявність підс тав для закриття провадження у справі з огляду на таке.

Законом України «Про внесе ння змін до деяких законодав чих актів України щодо підві домчості справ, пов' язаних із соціальними виплатами», я кий набрав чинності 10.03.2010 р., роз гляд спорів з приводу призна чення, обчислення, перерахун ку, здійснення, надання, одерж ання пенсійних виплат непрац ездатним громадянам, виплат по загальнообов' язковим де ржавним соціальним страхува нням та інших соціальних вип лат, соціальних послуг, допом оги, захисту, пільг, речового м айна, пайків, грошового компе нсації замість них здійснюва тиметься судами у порядку ци вільного судочинства. Утім, Р ішенням Конституційного суд у України від 09.09.2010 р. було визна но такими, що не відповідають Конституції України (є некон ституційними), положення Зак ону України "Про внесення змі н до деяких законодавчих акт ів України щодо підвідомчост і справ, пов'язаних із соціаль ними виплатами" від 18 лютого 2010 року N 1691-VI, а саме: пункт 2 розділу I: "Пункт 3 частини першої статт і 18 Кодексу адміністративног о судочинства України (Відом ості Верховної Ради України, 2005 р., NN 35 - 37, ст. 446) виключити"; пункт 2 розділу II: "Після набрання чин ності цим Законом адміністра тивні суди завершують розгля д справ, провадження в яких бу ло відкрито за пунктом 3 части ни першої статті 18 Кодексу адм іністративного судочинства України. Адміністративні по зови, апеляційні та касаційн і скарги чи подання, подані до набрання чинності цим Закон ом до відповідних адміністра тивних судів в адміністратив них справах, передбачених пу нктом 3 частини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, і за яки ми провадження не відкрито, п ередаються цими судами до ві дповідних судів, які здійсню ватимуть їх розгляд у порядк у цивільного судочинства".

Водночас, цим рішенням було визнано таким, що не відпові дає Конституції України (є не конституційним), пункт 2 части ни першої статті 15 Цивільного процесуального кодексу Укра їни в редакції Закону Україн и "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, по в'язаних із соціальними випл атами" від 18 лютого 2010 року N 1691-VI.

З огляду на наведене, беручи до уваги те, що Рішення Консти туційного Суду України є обо в'язковим до виконання на тер иторії України, остаточним і не може бути оскаржене та є чи нним з 09.09.2010 р. та після набрання чинності цим рішенням розгл яд справ із спорів з приводу п ризначення, обчислення, пере рахунку, здійснення, надання , одержання пенсійних виплат непрацездатним громадянам і т. ін. не відбуватиметься суда ми у цивільній юрисдикції, а є юрисдикцією місцевого загал ьного суду, як адміністратив ного суду, керуючись п. 1 ч. 1 ст. 20 5, ст. 206 та ст. 210 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за по зовом ОСОБА_1 до Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Амур-Нижньодніпровськом у районі м. Дніпропетровська про порахунок щомісячн ої пенсії закрити.

Роз' яснити особі право на звернення до суду із адмін істративним позовом про захи ст прав з приводу призначенн я, обчислення, перерахунку, зд ійснення, надання, одержання пенсійних виплат непрацезда тним громадянам до місцевого загального суду у порядку ад міністративного судочинств а.

Ухвала може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о апеляційного суду Дніпропе тровської області через Амур -Нижньодніпровський районни й суд м. Дніпропетровська шля хом подання протягом п' яти днів з дня отримання копії ух вали апеляційної скарги.

Ухвала суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання апеляційної с карги, якщо апеляційну скарг у не було подано. У разі пода ння апеляційної скарги ухвал а, якщо її не скасовано, набир ає законної сили після розгл яду справи апеляційним судом .

Суддя

ОСОБА_1

АДРЕСА_1

21.12.2010 р.

Амур-Нижньодніпровськи й районний суд м. Дніпропетро вська надсилає для відома ув алу суду від 21.12.2010 р.

Додаток: на 1 арк.

Суддя В.В.Спаї

СудАмур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено29.12.2010
Номер документу13064055
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-6110-2010

Ухвала від 21.12.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї Віолетта Вікторівна

Ухвала від 27.09.2010

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Троценко Тетяна Анатоліївна

Рішення від 19.08.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Гусинський Михайло Олегович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні