Постанова
від 15.12.2010 по справі 3-1066
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 3 - 1066 / 2010 р.

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 грудня 2010 року. с. м. т. Миколаївка

Суддя Миколаївського рай онного суду Одеської області Безусов В.І., розглянувши адмі ністративну справу у відноше нні ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1, працю ючого головою Ісаївської сіл ьської ради Миколаївського р айону Одеської області, про п ритягнення його до адміністр ативної відповідальності по ст. 5 ч. 3 п “г” Закону України “П ро боротьбу з корупцією”.

В С Т А Н О В И В :

10 грудня 2010 року на ОСОБА_1 було складено адміністрати вний протокол про те що він пр ацюючи на посаді голови Ісаї вської сільської ради будучи посадовою особою органа міс цевого самоврядування, уповн оваженою на виконання функці й держави, порушив спеціальн і обмеження, передбачені Зак оном України “Про боротьбу з корупцією”, а саме надав неза конні переваги фізичним особ ам під час підготовки та прий няття рішень.

Так, в 2009 році в Ісаївську сіл ьську раду звернулись предст авники відкритого акціонерн ого товариства «Енергопоста чальна компанія Одесаоблене рго» про виділення земельних ділянок для розміщення об' єктів розподілу електроенер гії в межах сіл Ісаєве та Ново троїцьке Миколаївського рай ону Одеської області.

Діюче законодавство Украї ни передбачає певний порядок надання земельних ділянок д ля містобудівних потреб.

Відповідно, до ст. 5 Закону Ук раїни «Про основи містобудув ання», розміщення і будівниц тво об' єктів повинно здійсн юватись відповідно до затвер дженої у встановленому поряд ку містобудівної документац ії. Також відповідно до ст. 17 за значеного Закону, містобудів на документація - це затвер дженні текстові і графічні м атеріали, якими регулюються планування, забудова та інше використання територій; міс це будівна документація є ос новою для вирішення питання надання у власність чи корис тування земель для містобуді вних потреб. Крім того, згідно зі ст. 21 вищезазначеного Зако ну, визначення територій та в ибір земель для містобудівни х потреб здійснюється на під ставі містобудівної докумен тації та планів земельно - г осподарського устрою.

Також, згідно ч. 4 ст. 3 Закону У країни «Про планування і заб удову територій» рішення орг анів місцевого самоврядуван ня з питань забудови та іншог о використання територій, ви бору і надання земельних діл янок для містобудівних потре б приймаються відповідно до містобудівної документації за погодженням з спеціально уповноваженим органом з пит ань містобудування та архіте ктури.

Ті ж самі вимоги містять ст. 39 Земельного Кодексу України та ст. 48 Закону України «Про ох орону земель».

Згідно ст. 26 Закону України « Про місцеве самоврядування» , до виключної компетенції сі льських та селищних рад відн оситься затвердження у встан овленому порядку місцевих мі стобудівних програм, генерал ьних планів забудови відпові дних населених пунктів та ін шої містобудівної документа ції.

Можливості надання земель них ділянок в оренду для міст обудівних потреб за відсутно сті належним чином розроблен ої та затвердженої містобуді вної документації чинне зако нодавство не передбачає.

Відповідно, до ст. 26 Закону Ук раїни «Про планування і забу дову територій» У разі відсу тності місцевих правил забуд ови для будівництва окремого об' єкта містобудування на території кварталу існуючої забудови розробляється міст обудівне обгрунтування розт ашування об' єкта містобуду вання в цьому кварталі. Місто будівне обгрунтування повин но містити текстові та графі чні матеріали, розрахунки що до можливості розташування о б' єкта містобудування в ква рталі та його параметрів з ур ахуванням державних будівел ьних норм.

Однак, в порушення вищевказ аних положень діючого законо давства, голова Ісаївської с ільської ради ОСОБА_1, нав мисно, діючи в інтересах відк ритого акціонерного товарис тва «Енергопостачальна комп анія Одесаобленерго», видав рішення 14 сесії 5 скликання Іс аївської сільської ради № 109 « Про затвердження містобудів ного обґрунтування під розмі щення об' єктів розподілу ел ектроенергії в межах сіл Іса єве та Новотроїцьке» від 22 січ ня 2009 року завіривши його свої м підписом та печаткою Ісаїв ської сільської ради.

Вищевказане рішення ОСОБ А_1 видав представникам ВАТ «Одесаобленерго» надавши ти м самим незаконні переваги з азначеній юридичній особі, я кі полягали у незаконному сп рощені процедури отримання з емельних ділянок для розміще ння об' єктів розподілу елек троенергії в межах сіл Ісаєв е та Новотроїцьке ВАТ «Одеса обленерго», вказане правопор ушення ОСОБА_1 не усунуто по даний час. Вказані факти пі дтверджуються матеріалами п еревірки прокуратури району .

Вина ОСОБА_1 підтверд жується його письмовим поясн енням.

ОСОБА_1 є посадовою ос обою місцевого самоврядуван ня, його попереджено про спец іальні обмеження, встановлен і ст.12 Закону України “Про слу жбу в органах місцевого само врядування” та ст. 5 закону Укр аїни “Про боротьбу з корупці єю” На розгляд справи 15 грудня 2010 року ОСОБА_1 не з' явивс я у зв' язку з направленою до суду письмовою заявою з прох анням розглянути адміністра тивну справу в його відсутні сть.

Таким чином, дії голови Іс аївської сільської ради Мико лаївського району Одеської о бласті ОСОБА_1 підпадають під ознаки адміністративног о правопорушення, передбачен ого п ”г” ч. 3 ст. 5 Закону Україн и “Про боротьбу з корупцією” , відповідальність за яке нас тає у відповідності ст.8 зазна ченого Закону .

На підставі викладеного, к еруючись ст. 283, п.1 ч.1 ст. 284 Кодекс у України про адміністративн і правопорушення, п ”г” ч.3 ст.5 З акону України “Про боротьбу з корупцією”, -

П О С Т А Н О В И В :

На ОСОБА_1 накласти а дміністративне стягнення у в игляді штрафу до прибутку де ржави в сумі 255 (двісті п' ятде сят п' ять) гривень.

Суддя :

СудМиколаївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення15.12.2010
Оприлюднено29.12.2010
Номер документу13079698
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-1066

Постанова від 21.12.2011

Адмінправопорушення

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Павлінчук С. С.

Постанова від 04.07.2011

Адмінправопорушення

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Пархета А. В.

Постанова від 13.12.2010

Адмінправопорушення

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка Володимир Васильович

Постанова від 20.12.2010

Адмінправопорушення

Богодухівський районний суд Харківської області

Кузіна Надія Петрівна

Постанова від 14.12.2010

Адмінправопорушення

Тиврівський районний суд Вінницької області

Ратушняк Ігор Олександрович

Постанова від 04.08.2010

Адмінправопорушення

Новобузький районний суд Миколаївської області

Васильченко Наталя Олександрівна

Постанова від 29.12.2010

Адмінправопорушення

Кіровський міський суд Луганської області

Нестеренко Надія Василівна

Постанова від 27.10.2010

Адмінправопорушення

Тельманівський районний суд Донецької області

Попека Олександр Володимирович

Постанова від 14.12.2010

Адмінправопорушення

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна Олена Анатоліївна

Постанова від 15.12.2010

Адмінправопорушення

Миколаївський районний суд Одеської області

Безусов Володимир Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні