Ухвала
від 06.11.2007 по справі 10/100/б(576)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/100/б(576)

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

        УХВАЛА

"06" листопада 2007 р.                                                             справа № 10/100/б(576)

За заявою відкритого акціонерного товариства “Агрохімцентр”, м. Київ

до Чернівецького обласного дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії “Хліб України”, м. Чернівці

про визнання банкрутом.

Суддя       Т.І. Ковальчук

Представники:

Від ініціюючого кредитора –не з'явився

Ліквідатор –Катеренюк Л.В.

СУТЬ  СПОРУ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 08.06.2004 р. за заявою ВАТ “Агрохімцентр”, м. Київ, порушено справу про банкрутство Чернівецького обласного дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії “Хліб України”, постановою господарського суду Чернівецької області від 25.01.2007 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Катеренюк Л.В.

Ухвалою від 14.09.2007 р. до розгляду у судовому засіданні на 05.10.2007 р. призначено заяву арбітражного керуючого Катеренюк Л.В. про звільнення її від обов'язків ліквідатора банкрута за участю ліквідатора та комітету кредиторів, ліквідатора зобов'язано надати звіт про проведену роботу, державному органу з питань банкрутства запропоновано надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором банкрута.

Ухвалою від 05.10.2007 р. розгляд заяви відкладено на 06.11.2007 р. за відповідним клопотанням ліквідатора Катеренюк Л.В. та в зв'язку з неявкою викликаних до суду осіб і неподанням Державним органом з питань банкрутства пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором банкрута.

У судове засідання 06.11.2007 р. представник ініціюючого кредитора, який уособлює комітет кредиторів, не з'явився, пропозицій щодо кандидатури на призначення ліквідатором від Державного органу з питань банкрутства не надійшло, хоча наявними в справі доказами засвідчується належне повідомлення ініціюючого кредитора та Чернівецького обласного сектора з питань банкрутства про відкладення розгляду справи. За таких обставин суд вважає за можливе розглянути заяву ліквідатора за наявними матеріалами.

У судовому засіданні 06.11.2007 р. ліквідатор Катеренюк Л.В. подала інформаційний звіт про проведену роботу, пояснила, що не в змозі надалі виконувати обов'язки ліквідатора банкрута за станом здоров'я і просить задовольнити її заяву.

Заслухавши пояснення ліквідатора Катеренюк Л.В., суд встановив, що ліквідаційна процедура у справі не проведена в повному обсязі у зв'язку з відсутністю керівництва підприємства за юридичною адресою та неможливістю в установленому порядку передати ліквідатору майно банкрута, ліквідатор просить звільнити її за станом здоров'я.

Згідно з ч. 4 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі –Закон) арбітражний керуючий має право, зокрема, подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

Розглянувши клопотання арбітражного керуючого Катеренюк Л.В. про звільнення її від обов'язків ліквідатора у справі за станом здоров'я, суд вважає за необхідне задовольнити подане клопотання.

Одночасно, враховуючи, що ліквідаційна процедура не проведена в повному обсязі, у справі слід призначити нового ліквідатора.

Відповідно до ст. 2 Закону державну політику щодо запобігання банкрутству, а також забезпечення умов реалізації процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом стосовно державних підприємств та підприємств, у статутному фонді яких частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків, суб'єктів підприємницької діяльності інших форм власності у випадках, передбачених цим Законом, здійснює державний орган з питань банкрутства. Державний орган з питань банкрутства зокрема, пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) для державних підприємств або підприємств, у статутному фонді яких частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків, щодо яких порушена справа про банкрутство, та в інших випадках, передбачених цим Законом.

Враховуючи, що банкрут є підприємством державної форми власності, призначаючи до розгляду заяву арбітражного керуючого Катеренюк Л.В. про звільнення її від виконання обов'язків ліквідатора ЧОДП ДАК “Хліб України”, ухвалою від 14.09.2007 р. суд запропонував державному органу з питань банкрутства подати відповідні пропозиції та надіслав цю ухвалу Чернівецькому обласному сектору з питань банкрутства, однак не отримав таких пропозицій ні по ухвалі від 14.09.2007 р., ні по ухвалі від 05.10.2007 р. про відкладення розгляду справи.

Враховуючи, що державний орган з питань банкрутства не реалізував надані Законом повноваження щодо  внесення господарському суду пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором банкрута, суд вважає за необхідне на свій розсуд призначити ліквідатором ЧОДП ДАК “Хліб України” арбітражного керуючого з числа осіб, які мають ліцензію на право здійснення діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) у Чернівецькій області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 3-1, 22-25  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд

У Х В А Л И В:

1. Звільнити арбітражного керуючого Катеренюк Людмилу Володимирівну від виконання обов'язків ліквідатора Чернівецького обласного дочірнього підприємства ДАК “Хліб України” згідно з поданою заявою.

2. Ліквідатором Чернівецького обласного дочірнього підприємства ДАК “Хліб України” призначити арбітражного керуючого Бурму Сергія Валерійовича, м. Чернівці, вул. Головна, 204 Е/48, ліцензія сер. АБ №216951 від 05.05.2005 р.

3. Арбітражному керуючому Катеренюк Л.В. передати ліквідаторові Бурмі С.В. всі документи з ліквідаційної процедури ЧОДП ДАК “Хліб України”.

                       Суддя                                                                                             Т.І. Ковальчук

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення06.11.2007
Оприлюднено05.02.2008
Номер документу1321961
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/100/б(576)

Ухвала від 27.04.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 24.03.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.12.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.12.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 14.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 10.01.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.12.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні