Ухвала
від 08.12.2010 по справі 2а-1185-2010
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2а-1185/10  

У Х В А Л А  

І М Е Н Е М    У К Р А Ї Н И  

про відмову в задоволенні клопотання про поновлення строку звернення до суду  

з позовом, залишення позовної заяви без розгляду в частині  

    08 грудня 2010 року                                                                                                              м. Христинівка  

Суддя Христинівського районного суду Черкаської області Орендарчук М.П. розглянувши матеріали за адміністративним позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Христинівському районі Черкаської області про стягнення щомісячної соціальної допомоги дітям війни, -  

  В С Т А Н О В И В :  

Позивач 06.12.2010 року звернувся в суд із адміністративним позовом до відповідача про зобов’язання нарахувати недоплачену щомісячну державну соціальну допомогу дітям війни за період з 01.01.2006 року до 31.12.2010 року.  

Згідно ч. 1 ст. 107 КАС України судді після одержання позовної заяви з’ясовує, чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства; подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо подано заяву про поновлення цього строку, то чи є підстави для її задоволення); не має інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.  

Згідно приписів частини 2 статті 5 КАС України, провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.      

Відповідно ч.2 ст.99 КАС України (із змінами і доповненнями, внесеними згідно із Законом України "Про судоустрій та статус суддів" від 07.07.2010 №2453-VI) для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк.  

Згідно ч.1 ст.100 КАС України (із змінами і доповненнями, внесеними згідно із Законом України "Про судоустрій та статус суддів" від 07.07.2010 №2453-VI) адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.  

Позивачем ставляться позовні  вимоги в період з 01.01.2006 року до 31.12.2010. Тобто, позивач звернувся до суду з пропуском встановленого ст.99 КАС України строку в періоді часу з 01.01.2006 року до 06.06.2010 року включно.  

До заяви про поновлення строку звернення із позовом позивачем доказів поважності його пропуску суду не надано, тому суд вважає, що підстави для поновлення строку звернення з адміністративним позовом в частині періоду з 01.01.2006 року до 06.06.2010  року включно відсутні.  

Відповідно до ч.5 ст.107 КАС України, про залишення позовної заяви без розгляду суддя постановляє ухвалу.  

Залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє позивача права повторно звернутися з адміністративним позовом до суду, подавши разом з позовом та клопотанням про поновлення строків для звернення до суду, докази наявності поважності причин його пропуску.  

Керуючись ч.2 ст.99 КАС України, ч.1  ст.100, ч.5, 7, 8 ст.107,  ст.165  КАС України (із змінами і доповненнями, внесеними згідно із Законом України "Про судоустрій та статус суддів" від 07.07.2010 №2453-VI ) суд, -  

УХВАЛИВ:  

1.Відмовити в задоволенні клопотання про поновлення строку звернення до суду із адміністративним позовом ОСОБА_1 в періоді з 01.01.2006 року до 06.06.2010 року включно та залишити  позовну заяву без розгляду в частині періоду часу з 01.01.2006 року до 06.06.2010 року включно.  

2. Копію ухвали про залишення  адміністративного позову без розгляду в частині надіслати позивачеві.  

Ухвала про залишення позовної заяви без розгляду може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву.  

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження    

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.    

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.    

    Суддя:                                                                                          М.П. Орендарчук  

  Справа № 2а-1185/10

  У Х В А Л А  

про відкриття скороченого провадження у справі  

 08 грудня 2010 року                                                            м. Христинівка

     Суддя Христинівського районного суду Черкаської області Орендарчук М.П. розглянувши матеріали справи за адміністративним позовом ОСОБА_1  до управління Пенсійного фонду України в Христинівському районі Черкаської області про зобов’язання нарахувати недоплачену щомісячну державну соціальну допомогу дітям війни, -

  В С Т А Н О В И В :  

 Позивач 06.12.2010 року звернувся в суд із адміністративним позовом до відповідача про зобов’язання нарахувати недоплачену щомісячну державну соціальну допомогу дітям війни.

    Позов поданий з додержанням умов, викладених у ст. ст. 106, 107 Кодексу адміністративного судочинства України. Спір підвідомчий суду. Виявлено предмет і підстави позову. Дана справа підсудна Христинівському районному суду. Є підстави для відкриття скороченого провадження у справі на підставі ст.183-2 КАС України.  

    На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 106, 107, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

  У Х В А Л И В :  

     Відкрити   скорочене   провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1  до управління Пенсійного фонду України в Христинівському районі Черкаські області про зобов’язання нарахувати недоплачену щомісячну державну соціальну допомогу дітям війни  за період з 07.06.2010 року включно, та прийняти до свого провадження.

Копію ухвали невідкладно надіслати  позивачу, а відповідачу разом з копією позовної  заяви  та  доданих  до  неї  документів.

Відповідачу в десятиденний строк  з дня одержання ухвали та копій документів подати заперечення проти позову та необхідні  документи  або  заяву про визнання позову.  Дані документи повинні бути подані безпосередньо до канцелярії Христинівського районного суду.

    Роз’яснити сторонам, що суддя розглядає справу в порядку  скороченого  провадження одноособово,  без  проведення  судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.   За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини,  за наявності  достатніх  підстав  приймає законне  та обґрунтоване  судове  рішення.  У  разі недостатності повідомлених позивачем обставин або якщо за результатами  розгляду поданого  відповідачем  заперечення  суд  прийде  до висновку про неможливість ухвалення законного і обґрунтованого судового рішення без  проведення  судового засідання  та виклику осіб,  які беруть участь у справі,  суд розглядає  справу  за  загальними правилами цього   Кодексу,  про що  постановляє  ухвалу,  яка  не  підлягає оскарженню.

Справа повинна  бути  розглянута  у  порядку  скороченого провадження протягом таких строків:   1) не пізніше наступного дня з дня надходження до суду заяви відповідача про визнання позову; 2) не пізніше  трьох   днів   з   дня   закінчення   строку, передбаченого  частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано  заперечення   відповідача   та   за   умови,   що   справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача;  4) не  пізніше  п'яти  днів  з   дня   подання   відповідачем заперечення проти позову.

Оскарження ухвали діючим законодавством не передбачено.

                     Суддя                                                                                           М.П. Орендарчук  

СудХристинівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення08.12.2010
Оприлюднено17.01.2011
Номер документу13220170
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1185-2010

Ухвала від 08.12.2010

Адміністративне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук Михайло Петрович

Постанова від 29.11.2010

Адміністративне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Кардашенко Олексій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні