Ухвала
від 11.09.2007 по справі 10/22/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/22/Б

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

        УХВАЛА

"11" вересня 2007 р.                                                                 справа № 10/22/Б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Глибоцькому районі, м. Глибока Чернівецької області

          

до товариства з обмеженою відповідальністю “Батьківщина”, с. Станівці Глибоцького району Чернівецької області

про  визнання банкрутом

Суддя       Т.І. Ковальчук

Представники:

Від кредитора –відділення виконавчої дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі –Писанчин О.В., головний спеціаліст , дов №1 від 09.01.2007 р.

Ліквідатор –Шевчук Т.І.

СУТЬ  СПОРУ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 15.02.2007 р. порушено справу за заявою УПФУ в Глибоцькому районі про визнання банкрутом ТОВ “Батьківщина”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Рабанюка  В.С.

Оголошення про порушення справи про банкрутство боржника опубліковане в газеті “Голос України” № 68 за 18 квітня 2007 р.

Постановою господарського суду Чернівецької області від 17.07.2007 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено розпорядника майна боржника Шевчука Т.І.

Ухвалою від 15.08.2007 р. до розгляду в судовому засіданні на 11.09.2007 р. призначено заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі Чернівецької області з грошовими вимогами до банкрута на суму 94538,46 грн. капіталізованих платежів для відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян.

Ліквідатор надав відзив, у якому заявлені вимоги визнав у повному обсязі.

У судовому засіданні. 11.09.2007 р. представник кредитора підтримав заявлені вимоги, ліквідатор заявлені вимоги визнав в повному обсязі

Заслухавши пояснення учасників судового засідання, розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява відділення виконавчої дирекції Фонду підлягає задоволенню.

У відповідності до абз. 2 ч. 1 ст. 14 Закону кредитори за вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також за вимогами щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, мають право подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

Відповідно до розділу ХІ Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, який набрав чинності 01.04.2001 р., підприємства, установи, організації передають до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України документи, які підтверджують право працівників на страхові виплати, інші соціальні виплати від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, для проведення цих виплат.

Згідно з п. 2 ч.1 ст. 31 Закону в другу чергу задовольняються вимоги, що виникли із зобов'язань банкрута перед працівниками підприємства-банкрута (за винятком повернення внесків членів трудового колективу до статутного фонду підприємства), крім вимог, задоволених у першу чергу, зобов'язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян, шляхом капіталізації відповідних платежів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов'язань зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб'єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників).

Порядок капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства-банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння  шкоди їх життю і здоров'ю, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 р. № 765.

Наданими відділенням виконавчої дирекції Фонду документами та розрахунками, виконаними у відповідності до зазначеного Порядку, підтверджується сума необхідних капіталізованих платежів у розмірі 94538,46 грн. для проведення виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві підприємства-банкрута згідно з переданими останнім особовими справами таких потерпілих.

За таких обставин вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду є обґрунтованими і підлягають визнанню господарським судом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 23, 24, 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд

У Х В А Л И В:

1.          Визнати вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі Чернівецької області на суму 94538,46 грн. капіталізованих платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю.

2.          Ліквідатору здійснювати погашення вказаної вимоги у другу чергу.

                       Суддя                                                                                             Т.І. Ковальчук

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення11.09.2007
Оприлюднено05.02.2008
Номер документу1322420
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/22/б

Постанова від 07.05.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 27.02.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 30.08.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 15.07.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Постанова від 17.07.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 11.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 19.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 25.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 19.10.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 18.01.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні