Постанова
від 17.07.2007 по справі 10/22/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/22/Б

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" липня 2007 р.                                                                                Справа №  10/22/Б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Глибоцькому районі, м. Глибока Чернівецької області

          

до товариства з обмеженою відповідальністю “Батьківщина”, с. Станівці Глибоцького району Чернівецької області

про  визнання банкрутом

Суддя Ковальчук Т.І.

Представники:

Від ініціюючого кредитора – не з'явився

Від комітету кредиторів – ВАТ “ЕК“Чернівціобленерго” в особі Глибоцького РЕМ – Гавалешко П.С., юрисконсульт дов. № 9/153 від 01.02.2007 р.

Від боржника – не з'явився

Розпорядник майна – Рабанюк В.С.

СУТЬ СПОРУ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 15.02.2007 р. порушено справу за заявою УПФУ в Глибоцькому районі про визнання банкрутом ТОВ “Батьківщина”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Рабанюка  В.С. (суддя Ковальчук Т.І.)

Підготовче засідання відбулося 30.03.2007 р., оголошення про порушення справи про банкрутство боржника опубліковано в газеті “Голос України” № 68 за 18 квітня 2007 р.

Розпорядженням від 08.06.2007 р. у зв'язку з тимчасовою відсутністю судді Ковальчук Т.І. справу прийнято до провадження головою господарського суду Чернівецької області Желіком Б.Є.

Ухвалою від 12.06.2007 р. розгляд справи у підсумковому судовому засіданні відкладено на 17.07.2007 р.

Ухвалою попереднього засідання від 26.06.2007 р. затверджено реєстр вимог кредиторів, призначено перші збори кредиторів.

Розпорядженням голови господарського суду Чернівецької області Желіка Б.Є. від 05.07.2007 р. справу передано до провадження судді Ковальчук Т.І.

У судове засідання 17.07.2007 р. не з'явилися два представники комітету кредиторів і представник боржника, однак це не перешкоджає розгляду справи, оскільки всі викликані до суду особи належним чином повідомлені про час і місце судового засідання.

Від комітету кредиторів надійшло клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шевчука Т.І., від розпорядника майна боржника Рабанюка В.С. надійшло клопотання про затвердження йому розміру оплати послуг.

У судовому засіданні 17.07.2007 р. представник комітету кредиторів підтримав клопотання про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шевчука Т.І., розпорядник майна боржника Рабанюк В.С. пояснив, що проведеним ним аналізом фінансово-господарської діяльності боржника встановлено недостатність майнових активів для відновлення його платоспроможності, пропозицій від потенційних санаторів чи інвесторів щодо відновлення платоспроможності боржника не надійшло, просив визнати боржника банкрутом, затвердити йому розмір оплати послуг згідно з рішенням комітету кредиторів.

Заслухавши пояснення учасників судового засідання, розглянувши матеріали справи, суд встановив, що господарсько-фінансова діяльність боржником не здійснюється, фінансова звітність не подається з 2006 року, потенціальних інвесторів у справі немає, майнові активи боржника не дають йому можливості самостійно відновити платоспроможність підприємства.

10.07.2007 р. відбулися перші збори кредиторів, утворено комітет кредиторів у складі УПФУ в Глибоцькому районі, Глибоцького районного центру зайнятості та ВАТ “ЕК“Чернівціобленерго” в особі Глибоцького РЕМ. Комітетом кредиторів на засіданні 10.07.2007 р. прийнято рішення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шевчука Т.І., встановлення розпоряднику майна боржника Рабанюку В.С. оплати праці в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно за рахунок коштів боржника.

Порушень під час скликання і проведення перших зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів судом не встановлено.

Згідно з затвердженим судом реєстром вимог кредиторів кредиторська заборгованість боржника становить 364942,00 грн., за даними балансу боржника станом на 01.011.2006 р. активи підприємства складають 1413100 грн., переважна частина з яких (1041 тис. грн.) основні засоби, що відносяться до сфери соцкультпобуту, 250 тис. грн. складають не витребувані майнові паї, 113 тис. грн. – майно, виділене на погашення боргів, однак не все майно є в наявності, а те що є, не забезпечує відновлення платоспроможності боржника, грошових коштів немає, дебіторська заборгованість є дуже незначною і простроченою.

Відтак, оцінюючи співвідношення активів і пасивів боржника, суд дійшов висновку, що фінансовий стан ТОВ “Батьківщина” характеризується ознаками неплато-спроможності, коли за відсутності інвесторів задоволення вимог кредиторів можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно зі статтею 24 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі – Закон) у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

У відповідності до частини 8 статті 16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Таким чином, враховуючи відповідне рішення комітету кредиторів, ліквідатором банкрута належить призначити арбітражного керуючого Шевчука Т.І.

Розглянувши клопотання розпорядника майна боржника Рабанюка В.С. про затвердження розміру оплати послуг, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Ч. 10 ст. 3-1 Закону встановлено, що оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника, а згідно з ч. 12 цієї статті оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Рішенням комітету кредиторів від 10.07.2007 р., яке не суперечить  ст. 3-1 Закону, арбітражному керуючому Рабанюку В.С.  затверджено оплату його послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно за рахунок боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 16,  22-24  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд

П О С Т А Н О В И В:

1.          Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю “Батьківщина” (с. Станівці Глибоцького району Чернівецької області, код ЄДРПОУ 30713760) та відкрити ліквідаційну процедуру.

2.          Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Шевчука Тараса Ігоровича, м. Чернівці, 2-й пров. Герцена, 6/13, ліцензія серії АВ № 158302 від 10.10.2006 р.  

3.          З дня прийняття цієї постанови:

підприємницька діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається лише в межах ліквідаційної процедури у встановленому порядку;

скасовується арешт та інші обмеження, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом. Накладення нових арештів або нових обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрута та розпорядження його майном.

4.          Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття цієї постанови опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах. Оголошення повинне містити відомості, передбачені ч. 5 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом”.

5. Затвердити розпоряднику майна боржника арбітражному керуючому  Рабанюку В.С. оплату його послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно за рахунок коштів боржника.

6. Цю постанову надіслати банкруту, комітету кредиторів, арбітражному керуючому Рабанюку В.С., ліквідатору Шевчуку Т.І., Державному органу з питань банкрутства, відділу Державної виконавчої служби Глибоцького РУЮ.

Суддя                                                                           Ковальчук Т.І.

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення17.07.2007
Оприлюднено05.02.2008
Номер документу1322421
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/22/б

Постанова від 07.05.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 27.02.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 30.08.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 15.07.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Постанова від 17.07.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 11.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 19.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 25.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 19.10.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 18.01.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні