Постанова
від 22.11.2007 по справі 10/125
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/125

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                          ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "22" листопада 2007 р.                                                                   Справа № 10/125

м. Чернівці                                                                                        13-00 год.

За позовом прокурора Кельменецького району Чернівецької області в інтересах держави в особі виконавчої дирекції Чернівецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до  сільськогосподарського кооперативу “Світанок”, смт. Кельменці Чернівецької області

про стягнення боргу в сумі 331,68 грн.

Суддя Т.І.Ковальчук

Секретар судового засідання  Нікуліца І.С.

Представники:

Від позивача –Карлейчук М.В., головний спеціаліст, дор. № 01-11/09 від 10.01.2007 р.

Від відповідача –не з'явився

В засіданні приймали участь –прокурор Швець О.А.

СУТЬ СПОРУ:          

Прокурор Кельменецького району Чернівецької області звернувся з позовом в інтересах держави в особі позивача до відповідача про стягнення заборгованості  зі страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності в сумі 331,68 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що за Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” відповідач зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески на даний вид страхування, однак згідно з поданим звітом за І півріччя 2007 р. має прострочену заборгованість по внесках у сумі 331,68 грн.

Ухвалою від 05.10.2007 р. відкрито провадження в адміністративній справі, справу до розгляду в судовому засіданні призначено на 30.10.2007 р. за участю представників сторін та прокурора, відповідачу запропоновано надати пояснення на позов.

У судове засідання 30.10.2007 р. представник відповідача не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, пояснень на позов не надійшло, в зв'язку з чим розгляд справи в судовому засіданні відкладено на 22.11.2007 р.

У судове засідання 22.11.2007 р. представник відповідача повторно не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, пояснень на позов відповідач не надав.

Однак, вказані обставини не перешкоджають вирішенню спору,  оскільки наявними у справі поштовими повідомленнями засвідчується, що документи позовного провадження і ухвали про призначення справи до розгляду та про відкладення розгляду справи відповідачеві вручені.

У відповідності до ч. 2 ст. 128 КАС України неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи, тому суд розглядає справу без участі представника відповідача за наявними в справі матеріалами.

Прокурор і представник позивача в судовому засіданні 22.11.2007 р. позов підтримали.

Заслухавши пояснення прокурора і представника позивача, розглянувши матеріали справи, встановивши фактичні обставини у справі, дослідивши та оцінивши надані докази, проаналізувавши законодавство, що регулює спірні відносини, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню.

Правові, організаційні та фінансові основи загальнообов'язкового державного соціального страхування громадян на випадок тимчасової втрати працездатності, у зв'язку з вагітністю та пологами, народженням дитини та необхідністю догляду за нею, у разі смерті, а також надання послуг із санаторно-курортного лікування та оздоровлення застрахованим особам та членам їх сімей регулюються Законом  України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” (далі –Закон).

Судовим розглядом справи встановлено, що відповідач зареєстрований як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок тимчасової втрати працездатності у Кельменецькій районній виконавчій дирекції Чернівецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (а.с.9).

За даними звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, за І півріччя 2007 року прострочена заборгованість відповідача по страхових внесках становить 4544,99 грн. (розділ V, рядок 4, а.с. 7).

Постановами господарського суду Чернівецької області по справах № 12/22, № 12/259, № 13/68, № 8/83 з відповідача стягнуто заборгованість зі страхових внесків на загальну суму 4213,21 грн., яка включена до звіту за І півріччя 2007 р. (а.с. 14-17). Залишок боргу, не стягнутого в судовому порядку і не сплаченого відповідачем самостійно, складає 331, 78 грн.

На день розгляду справи від відповідача до суду не надійшли відомості про погашення боргу, представник позивача пояснив, що кошти від відповідача в рахунок сплати внесків не надходили.

У відповідності до  п. 2 ст. 27 Закону страхувальник (відповідач) зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Статтею 21 Закону встановлено порядок визначення розміру страхових внесків, статтею 23 –порядок і строки  їх сплати, а саме  один раз на місяць у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Згідно зі статтею 8 Закону спори, що виникають з правовідносин за цим Законом, вирішуються органами Фонду в порядку, встановленому статутом Фонду, та в судовому порядку.

За таких обставин позовні вимоги  є обгрунтованими і підлягають задоволенню.

Судовий збір належить стягнути з відповідача на користь держави.

На підставі викладеного, керуючись статтями 17, 94, 98, 160-163, п.п. 3, 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1.          Позов задовольнити.

2. Стягнути з сільськогосподарського кооперативу “Світанок” (смт. Кельменці Чернівецької області, вул. Об'їздна, 3, р/р/26004359127001 у ЧФ ЗАТ КБ “Приватбанк”, код ЄДРПОУ 30795953):

- на користь Чернівецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (м. Чернівці, вул. Г.Артемовського,19, код ЄДРПОУ 26034864, р/р 2560851 в ЧОД ВАТ “Райффайзен банк Аваль”) 331,68 грн. недоїмки зі страхових внесків;

- у доход Державного бюджету України 3,32 грн. судового збору (стягувач –ДПІ у Кельменецькому районі).

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративого судочинства України , якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано  заяву  про  апеляційне  оскарження,  але апеляційна  скарга  не  була  подана  у  строк,  встановлений  КАС України,  постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У  разі  подання  апеляційної скарги судове рішення,  якщо його  не  скасовано,  набирає  законної  сили   після   закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо  строк  апеляційного  оскарження  буде поновлено,  то вважається, що постанова не набрала законної сили.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 КАС України -  з  дня  складення  в  повному  обсязі.

Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова складена в повному обсязі, проголошена і підписана 22 листопада 2007 року.

Суддя                                                             Т.І. Ковальчук

Дата ухвалення рішення22.11.2007
Оприлюднено05.02.2008
Номер документу1323164
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/125

Ухвала від 29.07.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Павлюк І.Ю.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зайцева Ірина Володимирівна

Ухвала від 04.02.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Івашкович І.В.

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

Ухвала від 03.01.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Івашкович І.В.

Ухвала від 21.12.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Івашкович І.В.

Ухвала від 18.12.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Івашкович І.В.

Ухвала від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Івашкович І.В.

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Івашкович І.В.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Івашкович І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні