Постанова
від 25.10.2010 по справі 3-291-10
РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ С УД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №3-291

2010 року

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

П О С Т А Н О В А

25 жовтня 2010 року смт Розівка

Суддя Розівського райо нного суду Запорізької облас ті Кущ Т.М., розглянувши матері али, які надійшли від Розівсь кого РВ ГУМВС України в Запор ізькій області про притягнен ня до адміністративної відпо відальності:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦ ІЯ_1, уродженця с. Азов Розі вського району Запорізької о бласті, громадянина Україн и, учня 10-го класу Азовської Загальноосвітньої школи Зап орізької області, зареєстр ованого та проживаючого за а дресою: Запорізька область , Розівський район, с Азов, 367 к м,

за ч.1 ст.178 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В :

За протоколом про адмі ністративне правопорушення вбачається, що 26 вересня 2010 рок у близько 06.30 години неповнолі тній ОСОБА_1 знаходився у громадському місці по вул.Го голя в смт Розівка Розівсько го району Запорізької област і в стані алкогольного сп'яні ння та своїм виглядом обража в громадську мораль.

Під час розгляду справи в суді неповнолітній ОСОБА_1 не визнав себе винним у вчи неному правопорушенні та поя снив, що хоча він і знаходився в стані алкогольного сп'янін ня, однак його вигляд не ображ ав людську гідність та грома дську мораль.

Вирішуючи питання про ная вність або відсутність в дія х ОСОБА_1 ознак адміністра тивного правопорушення, пере дбаченого ч.1 ст.178 КУпАП, судом враховано наступне.

Посадова особа правоохор онного органу вважає, що появ а ОСОБА_1 у громадському м ісці в стані алкогольного сп 'яніння є підставою для притя гнення його до адміністрати вної відповідальності.

Разом з тим, з такою позиці єю суд погодитись не може, оск ільки вона не ґрунтується на законі.

Диспозицією частини 1 стат ті 178 КУпАП передбачається адм іністративна відповідальні сть за, зокрема, появу в громад ських місцях у п'яному вигляд і, що ображає людську гідніс ть та громадську мораль, під я кою необхідно розуміти: пове дінку особи у стані сп'яніння , яка явно порушує загальнови знані норми (непристойні вис ловлювання або жести, грубі в игуки, нав'язливе ставлення д о громадян тощо); коли порушни к має непристойний зовнішній вигляд, що викликає відразу (б рудний, мокрий, розстебнутий одяг тощо); через сп'яніння ос оба пересувається з місця на місце, у неї порушена координ ація рухів; п'яний повністю бе зпорадний стан (у непритомно му стані).

Таким чином, сам факт появ и особи у п'яному вигляді в гр омадському місці, якщо повед інка особи при цьому є присто йною, не є підставою для прит ягнення його до адміністрат ивної відповідальності.

За таких обставин, суд прий шов до висновку про те, що дії ОСОБА_1 помилково кваліфі ковані за ознаками правопору шення, передбаченого ч.1 ст.178 КУ пАП, та в його діях відсутні оз наки адміністративного прав опорушення.

Відповідно до п.1 ст.247 КУпАП провадження в справі про адм іністративне правопорушенн я не може бути розпочато, а роз почате підлягає закриттю, - у з в' язку з відсутністю події і складу адміністративного п равопорушення.

На підставі викладеног о, керуючись п.1 ст.247, стст.178,283,284 КУ пАП, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Провадження в справі про адміністративне правопо рушення за ознаками ч .1 ст.178 КУпАП відносно неповнол ітнього ОСОБА_1, ІНФОРМ АЦІЯ_1, у зв' язку з відсутні стю події і складу адміністр ативного правопорушення, - закрити .

Постанова може бути оскар жена або на неї може бути внес ено протест прокурора протягом десяти днів з дня в инесення постанови до апеляц ійного суду Запорізької обла сті через суд першої інстанц ії - Розівський районний су д Запорізької області.

Суддя: Т.М . Кущ

СудРозівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення25.10.2010
Оприлюднено24.01.2011
Номер документу13266147
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-291-10

Постанова від 25.10.2010

Адмінправопорушення

Розівський районний суд Запорізької області

Кущ Тетяна Миколаївна

Постанова від 25.06.2010

Адмінправопорушення

Дебальцевський міський суд Донецької області

Попович Тамара Миколаївна

Постанова від 10.06.2010

Адмінправопорушення

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський Олег Володимирович

Постанова від 01.06.2010

Адмінправопорушення

Коропський районний суд Чернігівської області

Грушко Олександр Петрович

Постанова від 07.05.2010

Адмінправопорушення

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Комендат Роман Тарасович

Постанова від 05.05.2010

Адмінправопорушення

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін Володимир Євгенович

Постанова від 05.05.2010

Адмінправопорушення

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін Володимир Євгенович

Постанова від 16.04.2010

Адмінправопорушення

Чернігівський районний суд Запорізької області

Глянь Сергій Іванович

Постанова від 26.02.2010

Адмінправопорушення

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Євгеній Вікторович

Постанова від 23.03.2010

Адмінправопорушення

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук Петро Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні