Постанова
від 27.12.2010 по справі 12/118б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

27.12.10 С права № 12/118б.

Суддя Палей О.С, розглянувши матеріали за за явою

боржника - Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Лугавтоком", м. Луганськ

про порушення провадження у справі про банкрутство

Представники сторін:

голова ліквідаційної комі сії - Іщенко О.В., паспорт №НОМЕР_1, виданий 28.12.1999. Лені нським РВ УМВС України в Луга нській області;

Обставини справи: банкрутство; розглядаєтьс я заява боржника про порушен ня справи про власне банкрут ство.

Розглянувши матеріа ли справи, суд

встановив:

Боржник - То вариство з обмеженою відпові дальністю "Лугавтоком", ідент ифікаційний код34791198, місто Луг анськ, вулиця Оборонная, буди нок 20 А, квартира 152 - звернув ся до суду з заявою про поруше ння провадження у справі про власне банкрутство в порядк у, передбаченому ст. 51 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або визнання його банкрутом” (да лі за текстом - Закон), у зв'яз ку з неможливістю задовольни ти вимоги кредиторів поза пр оцедури банкрутства.

Судом встановлено, що ТОВ "Л угавтоком" зареєстров ане як суб'єкт підприємницьк ої діяльності державним реєс тратором виконкому Луганськ ої міської ради 05.12.2006 запис № 1 382 10 2 0000 011709.

Відповідно до Статуту, ТОВ " Лугавтоком" є юридично ю особою приватного права, як а має відокремлене майно, сам остійний баланс, рахунки в ус тановах банків, печатку і шта мп із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, має право від свого імені уклада ти договори, придбавати майн о, набувати майнових та особи стих немайнових прав, вступа ти в зобов'язання, бути позива чем та відповідачем в суді і н есе відповідальність за свої ми зобов'язаннями.

У зв'язку з відсутністю обся гів робіт та нерентабельніст ю підприємства 05.11.2010 року учасн иком товариства Іщенко О.В. пр ийнято рішення про припиненн я ТОВ "Лугавтоком" у зв ' язку з ліквідацією та ство рення ліквідкомісії, головою якої призначено Іщенко О.В., і дентифікаційний номер НОМ ЕР_2.

До моменту подання до Госпо дарського суду заяви про виз нання банкрутом, відповідно до ст. ст. 33, 34, 35 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців" від 15.05.2003 року, для вне сення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щ одо припинення юридичної осо би заявник повинен подати (на діслати рекомендованим лист ом з описом вкладення) держав ному реєстратору: нотаріальн о засвідчену копію рішення з асновників (учасників) або уп овноваженого ними органу щод о припинення юридичної особи ; документ, що підтверджує вне сення плати за публікацію по відомлення про прийняття зас новниками (учасниками) або уп овноваженим ними органом ріш ення щодо припинення юридичн ої особи у спеціалізованому друкованому засобі масової і нформації. Дата надходження документів для внесення до Є диного державного реєстру за пису про рішення щодо припин ення юридичної особи вносить ся до журналу обліку реєстра ційних дій. Державний реєс тратор, за відсутності під став для залишення документі в, які подані для внесення до Є диного державного реєстру за пису про рішення засновників (учасників) юридичної особи а бо уповноваженого ними орган у щодо припинення юридичної особи, без розгляду, повине н у день надходження цих доку ментів внести до Єдиного д ержавного реєстру запис про рішення засновників (учасник ів) юридичної особи або уповн оваженого ними органу щодо п рипинення юридичної особи та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби , Пенсійного фонду України , фондів соціального страхув ання відомості про внесення такого запису.

Закон передбачає, що відом ості з реєстру підлягають пу блікації у спеціальному друк ованому засобу масової інфор мації, яку здійснює реєстрат ор. Відповідно до Листа Де ржкомпідприємства від 16.08.2004 ро ку № 5530, такий спеціалізований друкований засіб масової ін формації офіційно зареєстро вано в Державному комітеті т елебачення і радіомовлення У країни під назвою "Бюлетень д ержавної реєстрації". Інформ ація, яка заноситься до реєст ру, повинна бути опублікован а в Бюлетені реєстратором пр отягом десяти робочих днів з моменту внесення відповідно го запису до реєстру (ч. 18 ст. 22 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців" ві д 15.05.2003 року).

Рішення засновника щодо припинення юридичної ос оби ТОВ "Лугавтоком" внесено д о Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців 09.11.2010р., запис н омер 1 382 110 0006 011709.

Вказане рішення, у встанов лені законодавством терміни , державним реєстратором Луг анського міськвиконкому бул о опубліковано у спеціальном у друкованому засобі масової інформації - "Бюлетень держав ної реєстрації" №162/2 (22) від 17.11.10.

Додатково, в порядку п. 3 ст. 60 Г К України, ліквідатором було розміщено відповідне оголош ення з зазначенням порядку т а строків пред'явлення прете нзій кредиторами в місцевому друкованому засобі масової інформації - газеті "Восточн ый Курьер" № 46 від 08.11.2010.

З метою виявлення майна б оржника, ліквідаційною коміс ією зроблено запити про наяв ність чи відсутність зареєст рованого за ТОВ "Лугавтоком" м айна. Ліквідаційною комісією була також проведена інвент аризація майна, яке належить на праві власності або повно го господарського відання пі дприємству, та було зроблено аналіз кредиторської та деб іторської заборгованості зг ідно даних бухгалтерського о бліку.

За результатами проведено ї інвентаризації та аналізу кредиторської і дебіторсько ї заборгованості на підприєм стві було встановлено розмір активу та пасиву боржника.

Згідно наданої боржником д овідки, загальна сума заборг ованості ТОВ "Лугавтоком" на д ень слухання справи складає 51600 грн., в тому числі:

- Заробітна плата за період з 01.05.2008 р. по 01.09.2010 р. - 30 570,00 грн.;

- Прибутковий податок з найм аних працівників - 247,55 грн.;

- Пенсійний фонд - 544,83 грн.;

- Луганській міській центр з айнятості (безробіття) - 790,99 грн .;

- Фонд соціального страхува ння по тимчасової втрати пра цездатності - 711,60 грн.;

- Фонд соціального страхува ння від нещасних випадків на підприємстві - 229,08 грн.;

- ТОВ ВКФ "НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ПЛ ЮС" (код 35628916) - 18 500,00 грн.

Ліквідаційною комісією в становлено відсутність у бор жника рухомого та нерухомого майна, рахунки боржника в бан ківських установах закрито, що підтверджується відповід ними довідками.

На засіданні ліквідкомісі ї від 22.11.10 (протокол б/н) було зат верджено проміжний ліквідба ланс ТОВ "Лугавтоком" та прийн ято рішення звернутися до су ду з заявою про порушення спр ави про банкрутство боржника .

Боржником представлений в исновок незалежного аудитор а ПП ОСОБА_1 від 09.12.2010 про дос товірність проміжного лікві даційного балансу ТОВ "Лугав током" станом на 18.11.2010, який суд о цінює на даній стадії судово го провадження як допустимий та належний доказ, з огляду на приписи ст.ст. 32-34 ГПК України.

Таким чином, підприємств о не має можливості розрахув атися зі своїми борговими зо бов'язаннями.

Частиною 5 статті 7 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" вста новлено, що боржник зобов'яза ний звернутися в місячний ст рок до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство якщо при лік відації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства вс тановлено неможливість борж ника задовольнити вимоги кре диторів у повному обсязі.

Статтею 51 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом", яка є спеціал ьною по відношенню до норм ст .ст.105 - 111 ЦК України та ст. 60 ГК Укр аїни, передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквіда цію, недостатньо для зад оволення вимог кредиторів, т ака юридична особа ліквідуєт ься в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквіда тор (ліквідаційна комісія) зо бов'язані звернутися в госпо дарський суд із заявою про по рушення справи про банкрутст во такої юридичної особи; д о створення ліквідкомісії - така заява подається власник ом майна боржника.

Обов'язок звернутися до с уду з заявою про порушення сп рави про банкрутство, у випад ку недостатності майна у юри дичної особи, що ліквідуєтьс я в загальному порядку, виник ає у ліквідкомісії (або до її с творення - у власника) в силу прямої норми ст. 51 Закону, яка м ає імперативний характер.

За таких обставин боржни к - Товариство з обмеженою відповідальністю "Лугавтоко м", ідентифікаційний код34791198, мі сто Луганськ, вулиця Оборонн ая, будинок 20 А, квартира 152 - підлягає визнанню банк рутом у зв'язку з чим суд відкр иває ліквідаційну процедуру на строк 3 місяці.

Суд призначає ліквідаторо м арбітражного керуючого Барсукову Валентину Олексан дрівну, ліцензія серії НОМЕ Р_3 від 07.07.2010 р., ідентифікаційн ий номер НОМЕР_4, мешкає за адресою: АДРЕСА_1, яка 0 9.12.10 подала до суду відповідну заяву.

На призначеного ліквідато ра покладаються встановлені Законом повноваження та обо в'язки по проведенню ліквіда ційної процедури, в тому числ і й щодо здійснення публікац ії оголошення про визнання б оржника банкрутом в офіційни х друкованих органах Верховн ої Ради України або Кабінету Міністрів України (газети “Г олос України” або “Урядовий Кур'єр”) в порядку, передбачен ому п.п. 3, 5 ст. 23 та п. 3 ст. 51 Закону.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 1, 2, 3-1, 22-32, 51 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, ст.ст. 86, 87 ГПК України, суд

постановив:

1. Визнати банкр утом боржника - Товарис тво з обмеженою відповідальн істю "Лугавтоком", ідентифіка ційний код34791198, місто Луганськ , вулиця Оборонная, будинок 20 А , квартира 152 - та відкрит и ліквідаційну процедуру стр оком на 3 місяці, тобто до 27.03.2011 ро ку.

2. Ліквідатором бан крута призначити арбітраж ного керуючого Барсукову Вал ентину Олександрівну, ліценз ія серії НОМЕР_3 від 07.07.2010 р., і дентифікаційний номер НОМ ЕР_4, мешкає за адресою: АДР ЕСА_1.

3. Ліквідатору Барсуко вій В.О. здійснити публікацію оголошення про визнання бор жника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховно ї Ради України або Кабінету М іністрів України (газети “Го лос України” або “Урядовий К ур'єр”) в порядку, передбачено му п.п. 3, 5 ст. 23 та п.3 ст. 51 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, із зазначенням порядку та стро ків пред' явлення кредитора ми вимог до ліквідатора, п римірник газети з надрукован им оголошенням подати до суд у.

4. Ліквідатору органі зувати проведення ліквідаці йної процедури, подати до суд у звіт про роботу та ліквідац ійний баланс банкрута відпов ідно до вимог ст.ст. 32, 51 Закону, в строк до 3-х місяців з дня вине сення даної постанови.

6. Зобов'язати Міське ком унальне підприємство "Бюро т ехнічної інвентаризації" м. Л уганськ, до 27.01.2011р.надати суду і нформаційну довідку з Реєстр у прав власності про наявніс ть чи відсутність об'єктів не рухомості, зареєстрованих на праві власності за Товарист вом з обмеженою відповідальн істю "Лугавтоком", ідентифіка ційний код 34791198, місто Луганськ , вулиця Оборонная, будинок 20 А , квартира 152.

5. Призначити судо ве засідання для розгляду по точного звіту ліквідатора на 14.02.2011 о 10 год. 40 хв. (каб. № 308).

6. Дану постанову надіс лати:

ѕ боржнику та йог о засновнику за адресою борж ника;

ѕ ліквідатору Бар суковій В.О.;

ѕ Ленінській МДПІ у м. Луганську;

ѕ Ленінському ВДВ С Луганського МУЮ (вул. Ломоно сова, 98, м. Луганськ);

ѕ Відділу з питань банкрутства у Луганській об ласті (до відома);

ѕ Державному реєс тратору виконавчого комітет у Луганської міської ради Лу ганської області (вул. Коцюби нського, 14, м. Луганськ);

ѕ МКП "БТІ" м. Луганс ьк.

Суддя О.С. Палей

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено05.01.2011
Номер документу13317420
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/118б

Постанова від 10.05.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 21.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 14.02.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 01.12.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 17.11.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні