Постанова
від 15.11.2010 по справі 4-636/10
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

№4-636/10

П О С Т А Н О В А

про проведення виїмки

15 листопада 2010 року м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Мартинишин М.О., при секретарі Кметь Г.М., з участю прокурора Лескович І.Б., розглянувши подання старшого слідчого в ОВС СВ УБОЗ у Львівській області ГУМВС України у Львівській області, майора міліції Спічака М.Л. про проведення виїмки документів в банківській установі, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні СВ УБОЗ у Львівській області ГУМВС України у Львівській області знаходиться кримінальна справа № 144-2447, порушена відносно ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 за фактом заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах , отриманих Червоноградською ЦМЛ з державного, місцевого і обласного бюджетів на проведення реконструкції приміщень Червоноградської центральної міської лікарні для влаштування пологового будинку, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за ознаками складу злочину передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Старший слідчий в ОВС СВ УБОЗ у Львівській області ГУМВС України у Львівській області, майор міліції Спічак М.Л. звернувся з поданням, про надання дозволу на розкриття банківської таємниці та про проведення виїмки документів в Львівській філії АБ «УКРГАЗБАНКу» (МФО 325967) за адресою: м. Львів вул. Стрийська, 98, які містять банківську таємницю, а саме: роздруківки інформації, стосовно операцій по рахунку НОМЕР_1 ТзОВ «Компанія Профі-Експрес» (код ЄДРПОУ 35524773) із зазначенням дати платежу, номера платіжного доручення, даних контрагентів та призначення платежів за період з 1 січня 2007 року по даний час з метою повного, всебічного розслідування та встановлення об'єктивної істини у справі, встановлення кола осіб, які причетні до привласнення чужих грошових коштів, а також ряду інших питань.

З подання слідчого вбачається, що ОСОБА_2, являючись службовою особою директором ТВП «ІТК» у формі ТзОВ та будучи наділеним повноваженнями щодо організації господарської діяльності товариства, ведення обліку та складання звітності, зловживаючи службовим становищем, з метою заволодіння коштами, отриманими Червоноградською ЦМЛ з державного, місцевого і обласного бюджетів на проведення реконструкції приміщень Червоноградської центральної міської лікарні для влаштування пологового будинку, 03.09.2007 року уклав з Червоноградською ЦМЛ договір №62 на виконання робіт по об'єкту «Реконструкція будівель та приміщень центральної міської лікарні з метою влаштування приміщень пологового будинку в м. Червонограді», а також ряд, договорів на проведення додаткових будівельних робіт, що не увійшли в початковий проект реконструкції вище вказаного об'єкту.

Згідно договору - Замовник доручає, а Генпідрядник зобов'язується відповідно до проектної документації та умов договору виконати усі робота Розрахунки за виконані роботи будуть здійснюватися на підставі актів приймання виконаних підрядних робіт. Генпідрядник визначає обсяги та вартість виконаних робіт, що підлягають оплаті та готує відповідні документи і подає їх для підписання Замовнику. Замовник зобов'язаний підписати подані Генпідрядником документи протягом 3-ох днів з дня одержання в разі відсутності зауважень.

Для здійснення технічного нагляду за ходом виконання будівельно-монтажних робіт на об'єкті: «Реконструкція будівель Червоноградської ЦМЛ з метою влаштування пологового будинку в м. Червонограді» між Замовником - Червоноградською ЦМЛ та Комунальним підприємством Червоноградське управління будівництва і інвестицій «Будінвест» був укладений договір №30-01/07 від 19 липня 2007 року. Згідно договору - Замовник доручає, а виконавець забезпечує відповідно до проектно-кошторисної документації та умов договору здійснення технагляду по об'єктах згідно позиційного списку об'єктів, які фінансуються з державного, обласного та місцевого бюджетів. Виконавець здійснює контроль та технічний нагляд за якістю, обсягами та вартістю робіт на об'єкті, правильністю застосування ресурсних елементарних кошторисних норм на будівельні роботи, відповідність виконаних робіт проекту кошторису будівельним нормам і правилам, а матеріалів робіт і конструкцій - державним стандартам і технічним нормам, оформлення документації для введення об'єкту в експлуатацію.

Для досягнення злочинної мети та заволодіння коштами, шляхом внесення неправдивих відомостей в акти приймання виконаних підрядних робіт, ОСОБА_2 вступив у злочинну змову з начальником дільниці ТВП «ІТК» ОСОБА_3, призначивши останнього наказом №18в від 27.08.2007 року відповідальним керівником робіт на об'єкті та з відповідальними за проведення технічного нагляду на об'єкті: головним інженером КП ЧУБіІ «Будінвест» ОСОБА_4 та спеціалістом 1 -х. категорії КП ЧУБіІ «Будінвест» ОСОБА_5.

Так, протягом жовтня-грудня 2007 року та червня 2008 року, ОСОБА_2 за попередньою змовою в групі з ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, з метою заволодіння коштами в особливо великих розмірах, отриманих Червоноградською ЦМЛ з державного, місцевого і обласного бюджетів на проведення реконструкції приміщень Червоноградської центральної міської лікарні для влаштування пологового будинку, зловживаючи своїм службовим становищем, підписали акти приймання виконаних підрядних робіт за жовтень-грудень 2007 року та червень 2008 року із завідомо неправдивими відомостями про завищені об'єми та види виконаних робіт по підсиленню фундаментів центральної міської лікарні по вул. Івасюка, 2 в м. Червонограді Львівської області з метою влаштування пологового будинку, які не відповідають об'єм та видам фактично виконаних робіт та надали їх до оплати. На підставі поданих актів, протягом 2007-2008 років Червоноградською ЦМЛ на рахунок ТВП «ІТК» у формі ТзОВ були перерахован кошти в сумі 2 418, 1586 тис. грн., у тому числі за 2007 рік - 1288,5756 тис. грн, 2008 рік - 1129,583 тис. грн., як оплата за виконані роботи.

Згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи №2421 від 16 липня 2010 року встановлено, що об'єми та види фактично виконаних робіт по підсиленню фундаментів центральної міської лікарні по вул. Івасюка, 2 в м. Червонограді Львівської області, з метою влаштування пологового будинку, не відповідають об'ємам робіт включених Генпідрядником в акти приймання виконаних робіт за жовтень-грудень 2007 року та червень 2008 року. Завищення вартості фактично виконаних робіт по підсиленню фундаментів (земляні роботи, ущільнення піщано-щебневою сумішшю, підсилення монолітним з/бетоном) становить 525694 грн..

Досудовим слідством встановлено, що кошти, отримані ТВП «ІТК» у формі ТзОВ, як оплата за виконані роботи, з метою їх привласнення перераховувалась на розрахункові рахунки ТзОВ «Формат», ПП «Галичпромбізнес», ПП «Укрторгсервіс» та ПП «Будагрогурт», які мають ознаки «фіктивності».

В ході розслідування кримінальної справи встановлено, що на даний ча ТзОВ «Формат», ПП «Галичпромбізнес», ПП «Укрторгсервіс» та ПП «Будагрогурт» припинили свою діяльність, а процес відмивання отриманих коштів з ТВП «ІТК» у формі ТзОВ не досліджений, серед посадових осіб вказаних суб'єктів господарської діяльності із ознаками фіктивності, лише ОСОБА_6 продовжує займатися здійсненням підприємницької діяльності, який після припинення вищевказаних структур, відкрив нові комерційні структури, зокрема ТзОВ «Компанія Профі-Експрес» (код ЄДРПОУ 35524773) і може бути причетний до легалізації (відмивання) бюджетних коштів в тому числі їх привласнення, що може в свою чергу призвести до мінімізації податкових зобов'язань та залучення в тіньову економіку значних сум неконтрольованої готівки.

08.10.2010 року по даному факту порушена кримінальна справа № 144-2447, за ознаками складу злочину, передбаченого за ч. 5 ст. 191 КК України.

Розглянувши подання, вивчивши матеріали кримінальної справи представлені слідчим, заслухавши думку прокурора, суд вважає, що подання слід задовольнити, так як є достатні підстави вважати що отримання вказаної в поданні інформації, буде сприяти повному всебічному та обєктивному розслідуванню кримінальною справи, встановленню осіб які можуть бути причетними до злочину.

Керуючись ст.ст.130, 178 КПК України, ст.64 Закону України « Про банк та банківську таємницю», -

П О С Т А Н О В И В:

Подання старшого слідчого в ОВС СВ УБОЗ у Львівській області ГУМВС України у Львівській області, майора міліції Спічака М.Л. - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчомув ОВС СВ УБОЗ у Львівській області ГУМВС України у Львівській області, майору міліції Спічаку М.Л. на розкриття банківської таємниці та про проведення виїмки в Львівській філії АБ «УКРГАЗБАНКу» (МФО 325967) за адресою: м. Львів вул. Стрийська, 98, які містять банківську таємницю, а саме:

- роздруківки інформації, стосовно операцій по рахунку НОМЕР_1 ТзОВ «Компанія Профі-Експрес» (код ЄДРПОУ 35524773) із зазначенням дати платежу, номера платіжного доручення, даних контрагентів та призначення платежів за період з 1 січня 2007 року по даний час.

Постанова оскарженню не підлягає.

Контроль за виконанням даної постанови покласти на слідчого, в провадженні якого перебуває справа.

Суддя Мартинишин М.О.

Ў

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення15.11.2010
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу13405623
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-636/10

Постанова від 16.09.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 30.11.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Постанова від 17.05.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Бурда Б. В.

Постанова від 30.05.2011

Кримінальне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Злотніков В.Я.

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Решетов Вадим Валентинович

Постанова від 15.11.2010

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин Марія Олексіївна

Постанова від 17.11.2010

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Назарій Любомирович

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Решетов Вадим Валентинович

Постанова від 24.12.2010

Кримінальне

Керченський міський суд Автономної Республіки Крим

Шумов Владислав Володимирович

Постанова від 17.12.2010

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні