Постанова
від 05.10.2010 по справі 2а-2736/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" жовтня 2010 р. Справ а № 2a-2736/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

Судді Черепія П.М.

при секретарі Дан илюк І.М.

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністрат ивну справу

за позовом: Держа вної податкової інспекції в Косівському районі, вул. Неза лежності, 101, м. Косів

до Косівського районно го спортивного клубу однобор ств «Вігор», вул. І.Франка, 5, с. В ербовець, Косівського р-ну

За участю представників ст орін:

від позивача: Терьохіна. Т.П ., представник, довіреність № 6 781/9/10-019, від 02.06.2009 року;

від відповідача: не з' явився;

про припинення держав ної реєстрації об' єднання г ромадян спортивного клубу од ноборств «Вігор»

ВСТАНОВИВ:

Державна по даткова інспекція в Косівськ ому районі (далі - ДПІ) зверну лася в суд із адміністративн им позовом до Косівського ра йонного спортивного клубу од ноборств «Вігор» (далі - СКО «Вігор») про припинення держ авної реєстрації об' єднанн я громадян.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала та поясни ла, що протягом 2005-2010 років відповідач не подавав до ДПІ документи бухгалтерської зв ітності. Неодноразові усні т а письмові повідомлення ДПІ про необхідність подання в Д ПІ звітності, залишені відпо відачем без будь-якого реагу вання.

Просить позов задовольни ти.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився повторно з н евідомих суду причин, хоча бу в належним чином повідомлени й про дату, час та місце розгля ду справи. Наданим правом на п одання заперечення проти поз ову не скористався. Заяв чи кл опотань про відкладення розг ляду справи чи про причини не явки суду не подав.

За таких обставин суд вбача є за можливе розглянути спра ву на підставі наявних доказ ів за відсутності відповідач а.

Вислухавши представн ика позивача, дослідивши пис ьмові докази, які маються в сп раві, суд прийшов до висновку про обґрунтованість позовни х вимог та необхідністі їх за доволення з наступних мотив ів.

Судом встановлено, що С КО «Вігор» зареєстрований Ко сівським районним управлінн ям юстиції 25.02.2003 року та включен ий до Єдиного Державного реє стру підприємств та організа цій України (а.с. 5-6).

Як вбачається з матері алів справи, наказом Косівсь кого районного управління юс тиції від 15.06.2006 року № 09-01/5 скасова но рішення Косівського район ного управління юстиції від 25.02.2003 року про реєстрацію СКО «В ігор»і анульовано запис у Ре єстрі об' єднань громадян пр о реєстрацію СКО «Вігор»(а.с 10 ).

Згідно відповіді нача льника управління статистик и в Косівському районі від 27.09.2 010 року № 243 на запит першого зас тупника начальника ДПІ у Кос івському районі в Єдиному Де ржавному реєстрі підприємст в та організацій України ста ном на 27.09.2010 року значиться СКО «Вігор», ідентифікаційний ко д 26342577 (а.с. 45).

З витягу з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів, юридична особа та фізична особа-підприємець, ідентифі каційний код 26342577, не значиться (а.с. 46).

Судом встановлено, що в ідповідач більше року, а саме : протягом 2005-2010 років не подава в до ДПІ документи бухгалтер ської звітності, чим порушив вимоги ст. 9 Закону України «П ро систему оподаткування».

Відповідно до ст. 9 Закон у України «Про систему опода ткування» від 25.06.1991 року №1251-ХІІ платники податків і зборів (о бов' язкових платежів) зобов ' язані вести бухгалтерськи й облік, складати звітність п ро фінансово-господарську ді яльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встано влені законами; подавати до д ержавних податкових органів та інших державних органів в ідповідно до законів деклара ції, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов' язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов' язкових платежів).

Статтею 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» визначено порядок державної реєстраці ї припинення суб' єкта госп одарювання - юридичної особ и на підставі судового рішен ня.

Згідно ч. 2. ст. 38 вищевказа ного Закону підставою для по становлення судового рішенн я про припинення юридичної о соби є неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

В силу п. 17 ст. 11 Закону Украї ни «Про державну податкову с лужбу в Україні» органам дер жавної податкової служби над ано право звертатися у перед бачених законом випадках до суду з заявою (позовною заяво ю) про скасування державної р еєстрації суб' єкта підпри ємницької діяльності.

Враховуючи вище вик ладене, суд вважає вимоги поз ивача обгрунтованими, а позо в таким, що підлягає до задово лення.

Керуючись ст. 124 Конститу ції України, ст. 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я», ст. 38 Закону України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців», ст.ст. 158, 159, 160, 161, 162, 163 ст. 167 К АС України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити державну р еєстрацію об' єднання грома дян - спортивного клубу одн оборств «Вігор», вул. І.Франка , 5, с. Вербовець, Косівського ра йону, Івано-Франківської обл асті, код ЄДРПОУ 26342577.

Копію постанови напра вити Косівському районному у правлінню юстиції (адреса: ву л. Незалежності, 85, м. Косів) для внесення до Єдиного реєстру громадських формувань за пису про судове рішення та вн есення запису про припинення об' єднання громадян.

Постанова може бути ос каржена в апеляційному поряд ку. Відповідно до статті 186 КАС України, апеляційна скарга п одається до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення. Копія апеляцій ної скарги одночасно надсила ється особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на п останову суду першої інстанц ії подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння. У разі застосування судо м частини третьої статті 160 КА С України, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна скарга пода ється протягом десяти д нів з дня отримання копії пос танови.

Якщо суб' єкта владних повноважень у випадках та по рядку, передбаченому частино ю четвертою статті 167 КАС Укра їни, було повідомлено про мож ливість отримання копії пост анови суду безпосередньо в с уді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження поста нови суду обчислюється з нас тупного дня після закінчення п' ятиденного строку з моме нту отримання суб' єктом вла дних повноважень повідомлен ня про можливість отримання копії постанови суду.

Відповідно до статті 254 К АС України постанова набирає законної сили після закінче ння строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщ о було подано заяву про апеля ційне оскарження, але апеляц ійна скарга не була подана у с трок, встановлений Кодексом адміністративного судочинс тва України, постанова суду п ершої інстанції набирає зако нної сили після закінчення ц ього строку. У разі подання ап еляційної скарги судове ріше ння, якщо його не скасовано, на бирає законної сили після по вернення апеляційної скарги , відмови у відкритті апеляці йного провадження або набран ня законної сили рішенням за наслідками апеляційного про вадження.

Постанова в повному об сязі складена 08 жовтня 2010 року .

Суддя /підпис/ П.М. Черепій

Дата ухвалення рішення05.10.2010
Оприлюднено14.01.2011
Номер документу13423705
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2736/10/0970

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

Ухвала від 02.08.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Черепій П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні