Рішення
від 13.01.2011 по справі 2-152-11
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Спр.№ 2-152/11

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2011 року м.Тячів

Тячівський районний суд З акарпатської області в склад і головуючого судді Бобрушко В.І., при секретарі Токар А.А. ро зглянувши у відкритому судов ому засіданні в залі суду міс та Тячів цивільну справу за п озовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну розміру стягненн я аліментів,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась в с уд з позовом до ОСОБА_2 про збільшення розміру стягненн я аліментів у твердій грошов ій сумі. В позовній заяві зазн ачила, що вона перебувала з ві дповідачем в зареєстрованом у шлюбі, від якого в них народи лася донька ОСОБА_3, ІНФО РМАЦІЯ_1, яка знаходяться на її повному утриманні та вихо ванні.

Рішенням Тячівського райо нного суду від 03.09.2008 року з відп овідача присуджено стягуват и на її користь аліменти в роз мірі 300 гривень щомісячно на у тримання доньки до досягненн я нею повноліття, однак з того часу аліменти ОСОБА_2 зап латив тільки один раз і його з аборгованість по аліментам с тановить 7100 гривень. З кожним р оком потреби доньки зростают ь, а тому вона змушена виїжджа ти на заробітки, щоб її утриму вати, а за нею тим часом догляд ає її матір.

Батько дитини не переймаєт ься долею доньки, матеріальн о забезпечений добре, однак в изначити його розмір доходів вона не може, так як він виїжд жає за кордон.

Просить збільшити розмір с тягнення аліментів та стягну ти з відповідача на її корист ь аліменти в твердій грошові й сумі в розмірі 600 гривень щом ісячно на утримання однієї д итини до досягнення нею повн оліття.

Представник позивачки ОСОБА_4 в судовому засідан ні позов підтримала посилаюч ись на викладені в позовній з аяві обставини та просить по зов задовольнити.

Представник відповідача ОСОБА_5 в судовому засіда нні позов не визнав та поясни в, що в даний час його син відп овідач ОСОБА_2 знаходитьс я на лікуванні в Москві, він ні де не працює і його матеріаль не становище не змінювалося. Який в даний час заробіток ві дповідача йому не відомо, а то му просить в задоволенні поз ову відмовити.

Заслухавши пояснення сто рін, дослідивши всі обставин и справи, суд дійшов до наступ ного висновку.

В судовому засіданні вс тановлено, що сторони перебу вали в зареєстрованому шлюбі і від шлюбу мають доньку ОС ОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 народ ження, батьком в свідоцтві пр о народження якої значиться відповідач і яка перебуває н а утриманні і вихованні пози вачки

Після розірвання шлюбу п озивачка змінила прізвище з ОСОБА_3 на ОСОБА_4, що ст верджується свідоцтвом про р озірвання шлюбу НОМЕР_1.

Згідно до ст.180 СК України б атьки зобов' язані утримува ти дитину до досягнення повн оліття.

Згідно до рішення Тячівс ького районного суду від 03.09.2008 р оку відповідач зобов' язани й до сплати аліментів на кори сть позивачки в розмірі 300 гри вень щомісячно на утримання доньки ОСОБА_3.

За змістом ст. 192 СК України , розмір аліментів, визначени й за рішенням суду, може бути з годом змінений за рішенням с уду за позовом платника або о держувача аліментів у разі з міни матеріального стану ког ось із них.

При визначенні розміру а ліментів на утримання однієї неповнолітньої дитини в меж ах заявлених позовних вимог, суд враховує майновий стан п озивачки, яка проживає з донь кою в квартирі, а також майнов ий стан відповідача, який пос тійного місця праці не має, зн аходиться в Углянській дільн ичній лікарні на «Д» нагляді з діагнозом - виразкова хво роба 12-ї палої кишки.

Разом з цим, суд враховує, щ о відповідач має працездатни й вік, постійного місця праці немає, що свідчить про його не регулярний, мінливий дохід, а тому виходячи із середньомі сячної заробітної плати по Т ячівському району та розміру прожиткового мінімуму на ди тину, який значно збільшився з моменту присудження аліме нтів, суд вважає, що вимоги поз ивачки слід задовольнити час тково і стягнути з відповіда ча на її користь аліменти в ро змірі 400 гривень щомісячно на утримання однієї дитини і до її повноліття.

Судові витрати в частині сп лати судового збору і витрат на інформаційно-технічне за безпечення розгляду справи п окласти на відповідача.

Керуючись ст.ст. 4, 10, 60, 209, 213-215, Ц ПК України, ст.ст. 180, 184, 192 СК Украї ни, суд,

Р І Ш И В:

Позов задовольнити ча стково.

Змінити розмір аліментів та стягнути з ОСОБА_2, ІН ФОРМАЦІЯ_2, уродженця та меш канця АДРЕСА_1, України, на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої доньки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦ ІЯ_1, в розмірі 400 гривень щомі сячно починаючи з 25 жовтня 2010 р оку і до її повноліття, а в реш ті позову відмовити.

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть держави 51 гривень судово го збору та 120 гривень витрат н а інформаційно-технічне забе зпечення судового розгляду.

Рішення може бути оскаржен о до апеляційного суду Закар патської області через Тячів ський районний суд протягом 10 днів з дня його проголошенн я.

Головуючий : В.І.Бобрушко

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення13.01.2011
Оприлюднено20.01.2011
Номер документу13453575
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-152-11

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Кучко Я. Ю.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Кучко Я. Ю.

Рішення від 13.01.2011

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко Віталій Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні