Постанова
від 27.12.2010 по справі 2а-26621/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 грудня 2010 р. справа № 2а-26621/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 1 1-45 год.

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Чекмень ова Г.А.

при секретарі Токмак овій Є.А.

за участю:

представника позивача Скакун С.О.

представника відповідача Фатєєва А .В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом Управління Пен сійного фонду України в Воро шиловському районі м. Донець ка до Акціонерного товариств а закритого типу “Агроспецмо нтаж” про стягнення заборгов аності з фактичних витрат по виплаті та доставці пенсій, п ризначених на пільгових умов ах за списком № 2 у розмірі 8 419,38 г рн., -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фон ду України в Ворошиловському районі м. Донецька звернулос я до суду з позовом до Акціоне рного товариства закритого т ипу “Агроспецмонтаж” про стя гнення заборгованості з факт ичних витрат по виплаті та до ставці пенсій, призначених н а пільгових умовах за списко м № 2, мотивуючи свої вимоги ти м, що відповідач повинен був в ідшкодувати до 25-го числа щомі сяця місячну суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах, по працівниках п ідприємства, яким призначено пенсію. Станом на час звернен ня до суду відповідач мав заб оргованість з покриття факти чних витрат на виплату та дос тавку пільгових пенсій за сп иском № 2 за період травень - вересень 2010 року у сумі 5 345,97 грн. , яка підтверджується відпов ідним розрахунком.

До початку розгляду справи своєю заявою позивач збільш ив позовні вимоги, просив стя гнути заборгованість з покри ття фактичних витрат на випл ату та доставку пільгових пе нсій за списком № 2 за період т равень - грудень 2010 року у сум і 8 419,38 грн.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала, просила задов ольнити позов у повному обся зі.

Представник відповідача у судовому засіданні позовні вимоги не визнав, надав письм ові заперечення, пояснив, що в важає даний позов необґрунто ваним, оскільки з поданого по зову та доданих до нього доку ментів не зрозуміло на підст аві яких документів та за яки й період пенсійним фондом бу ло прийнято рішення про приз начення пільгової пенсії гро мадянину ОСОБА_3, якому пе нсія була призначена УПФУ у м . Артемівську, у зв' язку з чим позов пред' явлений з боку У ПФУ в Ворошиловському районі м. Донецька та яким чином гром адянину ОСОБА_3, зарахован о стаж роботи у АТЗТ “Агроспе цмонтаж”.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача та предста вника відповідача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що заявлені позовні вимоги Управління П енсійного фонду України в Во рошиловському районі м. Доне цька є обґрунтованими і підл ягають задоволенню.

Судом встановлено, що відпо відач - Акціонерне товарист во закритого типу “Агроспецм онтаж” є юридичною особою, за реєстроване за адресою: 83055, м. Д онецьк, Ворошиловський район , вул. 50-річча СРСР, б. 144/5, що підтв ерджується довідкою з ЄДРПОУ серії АБ № 045335 (а.с.39).

Як юридична особа, відповід ач є платником страхових вне сків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхуван ня відповідно до п. 2.1.1 Інструкц ії про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України , затвердженої Постановою пр авління ПФУ 19.12.2003р. № 21-1, зареєстр ованої в Міністерстві юстиці ї України 16.01.2004р. за № 64/8663.

Управління Пенсійного фон ду України в Ворошиловському районі м. Донецька є органом в иконавчої влади, який в цих пр авовідносинах здійснює повн оваження, покладені на нього ст. 12 Прикінцевих положень За кону України „Про загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування”, Положенням про Пенсійний фонд України, затв ердженим Указом Президента У країни від 1 березня 2001 року № 121/ 2001 з наступними змінами та доп овненнями.

У відповідності до ст. 12 Прик інцевих положень Закону Укра їни „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня”, у період до перетворення Пенсійного фонду України в н еприбуткову самоврядну орга нізацію він функціонує як це нтральний орган виконавчої в лади на підставі норм цього З акону (крім норм, зазначених в абзаці шостому пункту 1 цього розділу) та Положення про Пен сійний фонд України, яке затв ерджує Президент України. Бю джет Пенсійного фонду Україн и в зазначений період затвер джує Кабінет Міністрів Украї ни.

У відповідності до п. 5 ст. 4 По ложення про Пенсійний фонд У країни, затвердженого Указом Президента України від 01 бере зня 2001 року № 121/2001, Пенсійний фонд України відповідно до покла дених на нього завдань орган ізовує, координує та контрол ює роботу органів Пенсійного фонду України щодо, зокрема, з абезпечення додержання підп риємствами, установами, орга нізаціями та громадянами зак онодавства про пенсійне забе зпечення; забезпечення збира ння та акумулювання страхови х внесків, інших надходжень д о бюджету Пенсійного фонду У країни відповідно до законод авства; стягнення у передбач еному законодавством порядк у своєчасно не сплачених сум збору на обов'язкове державн е пенсійне страхування; приз начення і виплати пенсій; заб езпечення повного та своєчас ного фінансування витрат на виплату пенсій, допомоги на п оховання та інших соціальних виплат, що здійснюються за ра хунок коштів Пенсійного фонд у України.

Згідно ч. 2 Прикінцевих поло жень Закону № 1058 до запровадже ння пенсійного забезпечення через професійні та корпора тивні фонди зберігається пор ядок покриття витрат на випл ату і доставку пільгових пен сій, що діяв до набрання чинно сті цим Законом. Відповідно п . 6.1 Інструкції про порядок обч ислення і сплати страхувальн иками та застрахованими особ ами внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування до Пенсійного фонду України, затвердженої Поста новою правління ПФУ 19.12.2003р. № 21-1, з ареєстрованої в Міністерств і юстиції України 16.01.2004р. за № 64/8663 відшкодуванню підлягають 100 в ідсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій за страхованим особам, призначе них у відповідності з ч. 2 Прик інцевих положень Закону № 1058, я кі працювали або працюють на роботах із шкідливими умова ми праці по списку № 2.

Згідно п. 6.8. вищевказаної Інс трукції, підприємства щоміся ця до 25-го числа вносять до Пен сійного фонду зазначену в по відомленні місячну суму факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах.

Відповідач у порушення заз начених вимог законодавства фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах, пози вачу у встановлені строки не вносив, в результаті чого має заборгованість за період тр авень - грудень 2010 року у сумі 8 419,38 грн.

Заперечення відповідача с тосуються того, що зазначена позивачем заборгованість ви никла у зв' язку з призначен ням пенсії громадянину ОСО БА_3, який працював в Артемів ській філії № 2 відповідача, як а зараз припинила свою діяль ність, у цій філії відсутні ро бочі місця, що дають право на п ризначення пільгової пенсії . На думку відповідача відсут ні відомості про атестацію р обочих місць про зайнятість особи у шкідливих умовах пра ці. З цих підстав відповідач з аперечує обґрунтованість пр изначеної пенсії.

Проте, дослідивши матеріал и справи, суд вважає наведені заперечення необґрунтовани ми, оскільки представником п озивача у судовому засіданні були надані лист УПФУ в Артем івському районі Донецької об ласті про призначення пільго вої пенсії громадянину ОСО БА_3 з додатками, серед яких д овідки та інші відомості Арт емівської філії АТЗТ “Агросп ецмонтаж” про наявність підс тав про призначення пенсії н а пільгових умовах, які були в идані та підписані керівнико м та іншими посадовими особа ми зазначеного підрозділу ві дповідача.

Крім того, заперечуючи прот и підстав призначення пенсії , що не є предметом спору по ці й справі, відповідач не запер ечує факту виплати такої пен сії на пільгових умовах, що є п ідставою для стягнення зазна ченої суми фактичних витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах за списком № 2.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що заявлені по спр аві позовні вимоги обґрунтов ані і підлягають задоволенню .

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни судові витрати з відпов ідача не підлягають стягненн ю.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 11,94,159,160-163,185,186,254 К АС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити позов Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Ворошиловському районі м . Донецька до Акціонерного то вариства закритого типу “Агр оспецмонтаж” про стягнення з аборгованості з фактичних ви трат по виплаті та доставці п енсій, призначених на пільго вих умовах за списком № 2 у роз мірі 8 419,38 грн.

Стягнути з Акціонерного то вариства закритого типу “Агр оспецмонтаж” (адреса: 83055, м. Дон ецьк, вул. 50-річча СРСР, б. 144/5, код ЄДРПОУ 00911374) на користь Управлі ння Пенсійного фонду України в Ворошиловському районі м. Д онецька (адреса: 83015, м. Донецьк, п р. Миру, б. 10, р/р 256033012000 в ДОУ ВАТ «Де ржавний ощадний банк України », МФО 335106, код ЄДРПОУ 20377072) заборго ваність з фактичних витрат п о виплаті та доставці пенсій , призначених на пільгових ум овах за списком № 2 за період т равень - грудень 2010 року у сум і 8 419 (вісім тисяч чотириста де в' ятнадцять) грн. 38 коп.

Вступна та резолютивна час тина постанови складена у на радчій кімнаті та проголошен а у судовому засіданні 27 грудн я 2010 року. Постанова у повному о бсязі виготовлена 31 грудня 2010 р оку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга на поста нову може бути подана через Д онецький окружний адміністр ативний суд протягом десяти днів з дня отримання копії по станови. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Чекменьов Г.А.

Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено21.01.2011
Номер документу13461931
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-26621/10/0570

Ухвала від 31.01.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 31.01.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 11.02.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

Ухвала від 26.11.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні