Ухвала
від 11.02.2011 по справі 2а-26621/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Головуючий у 1 інстанції - Чекменьов Г.А.

Суддя-доповідач - Губськ а Л.В.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2011 року справа №2а-2 6621/10/0570

Колегія суддів Донецького апеляційного адміністратив ного суду у складі:

головуючого судді Губсько ї Л.В.

суддів Арабей Т.Г. , Гераще нка І.В.

при секретарі: Дегтярьові й А.М.,

за участю: представник поз ивача ОСОБА_2 (за довірені стю від 04.01.2011р.)

представник від повідача Фатєєв А.В. (на пі дставі наказу № 14-К від 10.12.2009р)

розглянувши у відкритому с удовому засіданні апеляційн у скаргу Акціонерного товар иства закритого типу «Агросп ецмонтаж» на постанову Донец ького окружного адміністрат ивного суду від 27 грудня 2010 рок у в адміністративній справі за позовом Управління Пенсій ного фонду України в Ворошил овському районі м. Донецька д о Акціонерного товариства за критого типу “Агроспецмонта ж” про стягнення заборговано сті з фактичних витрат по вип латі та доставці пенсій, приз начених на пільгових умовах за списком № 2,-

в с т а н о в и в:

Управління Пенсійного фон ду України в Ворошиловському районі м. Донецька звернулос ь до Донецького окружного ад міністративного суду з позов ом до Акціонерного товариств а закритого типу “Агроспецмо нтаж” про стягнення заборгов аності з фактичних витрат по виплаті та доставці пенсій, п ризначених на пільгових умов ах за списком № 2 у розмірі 8 419,38 г рн. (з урахуванням уточнення).

Постановою Донецького окр ужного адміністративного су ду від 27 грудня 2010 року позовні вимоги задоволено повністю.

Акціонерне товариство зак ритого типу “Агроспецмонтаж ”, не погодившись з цим рішен ням, подало апеляційну скарг у, в якій просить скасувати по станову Донецького окружног о адміністративного суду та ухвалити нове рішення про ві дмову в задоволенні позову.

В обґрунтування апеляційн ої скарги відповідач зазнача є, що судом першої інстанції прийнято рішення з порушення м норм матеріального та проц есуального права. Апелянт на голошує на тому, що атестації робочих місць, які проводили сь в 1997 та 2004 роках та підтверджу ються відповідно наказами № 36 від 28.07.1997 року та № 14 від 28.09.2004 року не підтвердили право на піль гову пенсію сварщиків, тому щ о вони були зайняті на шкідли вих умовах праці менш 80% робоч ого часу, що є необхідною умов ою призначення пільгових пен сій. Щодо наказу № 32 від 10.08.1995 рок у, то його було скасовано нака зом № 21 від 27.12.2010 року.

В судовому засіданні предс тавник апелянта підтримав до води апеляційної скарги та н аполягав на її задоволенні, т оді як представник позивача заперечувала проти її задово лення.

Колегія суддів Донецького апеляційного адміністратив ного суду, заслухавши допові дь судді-доповідача, пояснен ня представників сторін, пер евіривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, в важає, що апеляційна скарга н е підлягає задоволенню з нас тупних підстав.

Судом першої інстанції уст ановлено і підтверджується м атеріалами справи, що відпов ідач - Акціонерне товариств о закритого типу “Агроспецмо нтаж” є юридичною особою, та є платником страхових внесків на загальнообов`язкове держ авне пенсійне страхування ві дповідно до п. 2.1.1 Інструкції пр о порядок обчислення і сплат и страхувальниками та застра хованими особами внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за твердженої Постановою правл іння ПФУ 19.12.2003р. № 21-1, зареєстрова ної в Міністерстві юстиції У країни 16.01.2004р. за № 64/8663.

Управління Пенсійного фон ду України в Ворошиловському районі м. Донецька є органом в иконавчої влади, який в цих пр авовідносинах здійснює повн оваження, покладені на нього ст. 12 Прикінцевих положень За кону України „Про загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування”, Положенням про Пенсійний фонд України, затв ердженим Указом Президента У країни від 1 березня 2001 року № 121/ 2001 з наступними змінами та доп овненнями.

Відповідно до п. 2 ст. 17 Закону України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» ( далі - Закон №1058) с трахувальник зобов' язаний нараховувати, обчислювати т а сплачувати у встановлені с троки та в повному обсязі стр ахові внески на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування.

Відповідно до ст..2 Прикінце вих положень Закону №1058, пенсі йне забезпечення застрахова них осіб, які працювали або пр ацюють на підземних роботах, на роботах з особливо важким и умовами праці за списком №1 т а на інших роботах із шкідлив ими і важкими умовами праці з а списком №2 виробництв, робіт , професій, посад і показників , затверджених Кабінетом Мін істрів України, та за результ атами атестації робочих міць , на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за ви слугу років, які відповідно д о законодавства, що діяло ран іше, мали право на пенсію на пі льгових умовах або за вислуг у років, здійснюється згідно з окремим законодавчим акто м через професійні та корпор ативні фонди.

У відповідності до п.6.1 Інстр укції про порядок обчислення і сплати страхувальниками т а застрахованими особами вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду У країни від 19.12. 2003 № 21-1, зареєстро ваної в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 р. за № 64/8663, від шкодуванню підлягають витра ти Пенсійного фонду на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах ві дповідно до частини 2 "Прикінц евих положень" Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» в установлених розмірах.

Відповідно до п. 6.4 Інструкці ї, розмір сум до відшкодуванн я на поточний рік визначаєть ся відділами доходів органів Пенсійного фонду України що річно в повідомленнях про ро зрахунок сум фактичних витра т на виплату та доставку піль гових пенсій, призначених ві дповідно до частини 2 Прикінц евих положень Закону України «Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування », які надсилаються підприєм ствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з ново призначених пенсій, а згідно п. 6.8. вищевказаної інструкції , підприємства щомісяця до 25-г о числа вносять до Пенсійног о фонду зазначену в повідомл ені місячну суму фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах.

Предметом цього спору є від шкодування відповідачем до п енсійного фонду заборговано сті щодо витрат на виплату та доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах, яка утв орилась за період травень - грудень 2010 року та складає 8419,38 г рн.

Апелянт посилався на те, що заборгованість склалася у зв ' язку з призначенням громад янину ОСОБА_4, який працюв ав в Артемівській філії № 2 від повідача, пільговою пенсії, п роте у цій філії відсутні роб очі місця, що дають право на пр изначення пільгової пенсії. На думку відповідача відсутн і відомості про атестацію ро бочих місць про зайнятість о соби у шкідливих умовах прац і.

Проте, в матеріалах справи н аявні докази, що спростовуют ь посилання відповідача. ОС ОБА_4 призначено пільгову п енсію (список №2) з 15.01.2006 року відп овідно до п. 2 Прикінцевих поло жень Закону України “Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування” та п. Б. ст . 13 Закону України «Про пенсій не забезпечення». Відповідно до справи № 28 від 13.04.2006 року нада ної ЗАТ «Агроспецмонтаж» Арт емівської філії № 2 підтвердж ується пільговий характер ро боти виконуваної останнім та засвідчує, що дана професія д ає право на призначення відп овідної пенсії. Право на приз начення пенсій на пільгових умовах за результатами атест ації, підтверджується довідк ою від 20.01.2006 року, яка видана та п ідписана керівником зазначе ного підрозділу відповідача .

Отже, ОСОБА_4 було призна чено пільгову пенсію відпові дно до закону та яка регулярн о сплачувалась пенсійним фон дом.

Колегія суддів погоджуєть ся з висновком суду першої ін станції, що відповідач у пору шення зазначених вимог закон одавства фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, п ризначених на пільгових умов ах, позивачу у встановлені ст роки не вносив, в результаті ч ого має заборгованість за пе ріод з травень - грудень 2010 ро ку в сумі 8419,38 грн., що підтверджу ється відповідними розрахун ками в матеріалах справи.

Таким чином, суд першої інст анції правильно встановив об ставини справи та ухвалив по станову з додержанням норм м атеріального і процесуально го права, тому підстави для ск асування постанови відсутн і.

Ухвала в повному обсязі скл адена 16 лютого 2011 року.

На підставі викладеного, ке руючись статями 195, 196, 198, 200, 205, 206, 211, 212, 254 Кодексу адм іністративного судочинства України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу Акціоне рного товариства закритого т ипу «Агроспецмонтаж» на пост анову Донецького окружного а дміністративного суду від 27 г рудня 2010 року в адміністратив ній справі за позовом Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Ворошиловському районі м . Донецька до Акціонерного то вариства закритого типу “Агр оспецмонтаж” про стягнення з аборгованості з фактичних ви трат по виплаті та доставці п енсій, призначених на пільго вих умовах за списком № 2 - зали шити без задоволення, постан ову Донецького окружного ад міністративного суду від 27 гр удня 2010 року - залишити без з мін.

Ухвала суду апеляці йної інстанції за наслідками перегляду набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржена до Вищо го адміністративного суду Ук раїни протягом 20 днів з дня ск ладення в повному обсязі.

Колегія суддів: Л.В. Губська

Т.Г. Арабей

І.В. Геращенко

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.02.2011
Оприлюднено06.07.2011
Номер документу16549274
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-26621/10/0570

Ухвала від 31.01.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 31.01.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 11.02.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

Ухвала від 26.11.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні