Постанова
від 14.01.2011 по справі 50/8-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

14.01.2011 справа № 50/8-б

За заявою ТОВ "МАРІ ТІМУС-ТОРГ"

до ТОВ "МАРІТ ІМУС-ТОРГ"(код ЄДРПОУ 35945078)

про банкрутс тво

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника(боржника) Боженко В.М. (дов. від 14.10.2010)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Заявник (боржник) зверн увся до суду з заявою про пору шення справи про своє банкру тство, оскільки неспроможний сплатити кредиторську забор гованість в розмірі 62 000, 00 грн.

Згідно наявних документів боржник зареєстрований Дарн ицькою РДА у м. Києві як товари ство з обмеженою відповідаль ністю за адресою: 02068, м. Київ, Дар ницький район, вул. Драгомано ва, буд. 19, ідентифікаційний ко д 35945078, заборгував кредиторам 62 000, 00 грн. і неспроможний викона ти перед ними свої грошові зо бов' язання.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 21.12.2010 порушено пр овадження у справі №50/8-б з урах уванням особливостей застос ування процедури банкрутств а до боржника, що ліквідуєтьс я власником, передбачених ст . 51 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" та призначено її до розг ляду на 14.01.2011.

У судове засідання 14.01.2011 з"яви вся представник заявника(бор жника) та надав пояснення по с праві.

З наданих матеріалів у спра ві вбачається, що боржник при пинив свою діяльність та йог о майна недостатньо для задо волення вимог кредиторів. Пр ипинення своєї діяльності шл яхом банкрутства заявник (бо ржник) обумовлює протоколом № 04 зборів учасників товарист ва з обмеженою відповідальні стю "МАРІТІМУС-ТОРГ" від 18.0 3.2010, яким передбачено припинен ня діяльності товариства з о бмеженою відповідальністю "МАРІТІМУС-ТОРГ" шляхом йог о ліквідації та покладено п овноваження ліквідатора на Ярош Валентина Яковича.

Суд враховує, що відповідн о до ч. 1 ст. 5 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” провадження у справах про банкрутство рег улюється цим Законом, Господ арським процесуальним кодек сом України, іншими законода вчими актами України.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб' єкт господарської дія льності може бути визнаний б анкрутом тільки в разі встан овлення господарським судом його неспроможності віднови ти свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквід аційної процедури.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 51 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом" якщо вартості майна боржн ика - юридичної особи, щодо яко го прийнято рішення про лікв ідацію, недостатньо для задо волення вимог кредиторів, та ка юридична особа ліквідуєть ся в порядку, передбаченому ц им Законом. У разі виявлення з азначених обставин ліквід атор (ліквідаційна комісі я) зобов'язані вернутися в г осподарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юрид ичної особи.

Відповідно до вимог ч. 4. ст. 105 ЦК України, комісія з припине ння юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуют ься відомості про державну р еєстрацію юридичної особи, щ о припиняється, повідомлення про припинення юридичної ос оби та про порядок і строк зая влення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може станови ти менше двох місяців з дня пу блікації повідомлення про пр ипинення юридичної особи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Ц К України юридична особа лік відується за рішенням її уча сників або органу юридичної особи, уповноваженого на це у становчими документами, в то му числі, у зв'язку із закінчен ням строку, на який було створ ено юридичну особу, досягнен ня мети, для якої її створено, а також в інших випадках, пере дбачених установчими докуме нтами.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатн ьою для задоволення вимог кр едиторів, юридична особа лік відується в порядку, встанов леному законом про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 111 Ц К України ліквідаційна коміс ія після закінчення строку д ля пред'явлення вимог кредит орами складає проміжний лікв ідаційний баланс, який місти ть відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідує ться, перелік пред'явлених кр едиторами вимог, а також про р езультати їх розгляду. Промі жний ліквідаційний баланс за тверджується учасниками юри дичної особи або органом, яки й прийняв рішення про ліквід ацію юридичної особи.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 60 Г К України, яка регулює загаль ний порядок ліквідації суб'є кта господарювання, ліквідац ійна комісія оцінює наявне м айно суб'єкта господарювання , який ліквідується і розрахо вується з кредиторами, склад ає, ліквідаційний баланс та п одає його власнику або орган у, який призначив ліквідацій ну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного бала нсу повинні бути перевірені у встановленому законодавст вом порядку.

Враховуючи викладене суд в важає, що товариство з обмеже ною відповідальністю "МАР ІТІМУС-ТОРГ" виконало вимог и вищезазначених законів і п еред зверненням до господар ського суду із заявою про сво є банкрутство та винесення господарським судом м. Києва у даній справі ухвали про по рушення провадження, боржни к провів оцінку вартості ная вного свого майна в порядку с т. 60 ГК України, здійснив лікві даційною комісією публікаці ю повідомлення про припиненн я юридичної особи для виявле ння кредиторів в порядку ст. 10 5 ЦК і в даний час закінчився с трок, який передбачений ч. 4 ст . 105 ЦК України (після розміщен ня комісією з припиненн я юридичної особи в друкован их засобах інформації повідо млення про припинення юридич ної особи, в порядку ч. 4 ст. 105 ЦК України, цей факт стає загаль новідомим), повідомив орган д ержавної податкової служби п ро свою ліквідацію та склав п роміжний ліквідаційний бала нс.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/8-б, доводять безспірніс ть грошових вимог кредиторів та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання п еред ними у встановлений Зак оном строк. Вказані обставин и є правовою підставою визна ння боржника банкрутом.

Згідно з ч. 2 ст. 51 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, за резул ьтатами розгляду заяви про п орушення справи про банкрутс тво юридичної особи, майна як ої недостатньо для задоволен ня вимог кредиторів, господа рський суд визнає боржника, я кий ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну проц едуру, призначає ліквідатора .

У судовому засіданні предс тавник заявника (боржника) за явив вимогу про покладання о бов' язків ліквідатора борж ника на арбітражного керуючо го Безручка Ярослава Леонідо вича (ліцензія Державного де партаменту з питань банкрутс тва серії НОМЕР_1 від 13.05.2009, і дентифікаційний номер фізич ної особи - платника податкі в та інших обов' язкових пла тежів НОМЕР_2).

Суд вважає за доцільне задо вольнити зазначену вимогу за явника (боржника) та обов'язки ліквідатора боржника поклас ти на арбітражного керуючого Безручка Ярослава Леонідови ча.

Крім того, нормами ст. 51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” не визначений порядок або ос обливості здійснення ліквід аційної процедури у справі п ро банкрутство, то ліквідаці йна процедура щодо боржника, що ліквідується власником, з дійснюється також відповідн о до вимог, що передбачені роз ділом ІІІ Закону - “Ліквідаці йна процедура”. Отже, на лікві датора покладаються, зокрема , обов' язки ліквідатора у сп раві про банкрутство, що пере дбачені ст.ст.23, 25, 51 Закону. Відп овідно до ч. 3 ст.23 Закону, лікві датор зобов' язаний опублік увати в офіційних друкованих органах відомості про визна ння боржника банкрутом та ві дкриття відносно останнього ліквідаційної процедури.

Також, з положень ч. 3 ст. 51 Зако ну вбачається, що кредитори м ають право заявити свої прет ензії до боржника, який лікві дується, в місячний строк з дн я публікації оголошення про визнання боржника, який лікв ідується, банкрутом. Оцінивш и подані документи, заслухав ши пояснення боржника, з' яс увавши актив і пасив товарис тва з обмеженою відповідальн істю "МАРІТІМУС-ТОРГ", нал ежно з' ясувавши коло його к редиторів та обсяг кредиторс ької заборгованості, суд дій шов до висновку, що в матеріал ах справи містяться належні докази щодо заборгованості б оржника перед кредиторами та докази, що підтверджують йог о неспроможність погасити з аборгованість.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 22, 23, 24, 25, 51 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відпо відальністю "МАРІТІМУС-ТОР Г" (02068, м. Київ, Дарницький рай он, вул. Драгоманова, буд. 19, іде нтифікаційний код 35945078).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном і відкрити л іквідаційну процедуру.

3. Призначити ліквідато ром банкрута арбітражного ке руючого Безручка Ярослава Ле онідовича (ліцензія Державно го департаменту з питань бан крутства серії НОМЕР_1 від 13.05.2009, ідентифікаційний номер ф ізичної особи - платника под атків та інших обов' язкових платежів НОМЕР_2), якого зо бов' язати в десятиденний ст рок повідомити про своє приз начення державний орган з пи тань банкрутства та надати ц ьому органу інформацію для в едення єдиної бази даних щод о підприємств-банкрутів.

4. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' яза ти ліквідатора у відповід ності до чинного законодавст ва подати до офіційного друк ованого органу Верховної Рад и України чи Кабінету Мініст рів України у п”ятиденний ст рок за рахунок банкрута огол ошення про визнання боржника банкрутом і відкриття лікві даційної процедури боржника , надати суду докази публікац ії вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з момен ту опублікування (оригінал п римірника газети). Газетне ог олошення має містити: наймен ування та інші реквізити бор жника, визнаного банкрутом; н айменування господарського суду, в провадженні якого зна ходиться справа про банкрутс тво; дату прийняття господар ським судом постанови про ви знання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури; відомості про ліквід атора (ліквідаційну комісію) .

5. Зобов' язати лікві датора письмово повідомити п ро визнання банкрутом усіх в ідомих йому кредиторів відсу тнього боржника, у тому числі органи пенсійного фонду, фон ду зайнятості, інших державн их органів, які здійснюють ко нтроль за правильністю та св оєчасністю справляння страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов' язкового державн ого соціального страхування , податків і зборів (обов' язк ових платежів ), тощо.

6. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 14.01.2011.

8. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 14.01.2011.

9. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 14.01.2011.

10. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 14.01.2012.

До звіту і балансу повинні б ути додані:- показники виявле ної ліквідаційної маси ( дані її інвентаризації);- відомост і про реалізацію об' єктів л іквідаційної маси з посиланн ям на укладені договори купі влі-продажу;- копії договорів купівлі-продажу та акти прий мання-передачі майна;- реєстр вимог кредиторів з даними пр о розміри погашених вимог кр едиторів.

11.Дана постанова може бути о скаржена.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- банкруту;- ліквідатору;- Ки ївському управлінню з питань банкрутства (вул. П.Любченка, 15, м. Київ, 03150);- державному реєстр атору за місцем знаходження боржника для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про відповідне судове ріш ення (п 1 ст. 39 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців").

Суддя Л.Д.Головатюк

Дата ухвалення рішення14.01.2011
Оприлюднено25.01.2011
Номер документу13493528
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/8-б

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 03.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 15.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 14.01.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні