Постанова
від 24.01.2011 по справі 31/213-2010
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

24.01.11 С права № 31/213-2010

Господарський суд Льв івської області, розглянувши у відкритому судовому засід анні матеріали

заяви:

кредитора: Товариства з обмеженою ві дповідальністю „Гаразд Фіна нси”, м. Івано-Франківськ

про: банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Соціумінвест”, м. Львів, код ЄДРПОУ 33349368

Суддя Арт имович В.М.

При секрет арі Митник М.Б.

Представники:

від кредитора: Мартинюк Ю.І. - представн ик;

від боржника: не з' явився.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарсько го суду Львівської області п оступила заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Гаразд Фінанси”, м. Івано-Фра нківськ, про банкрутство Тов ариства з обмеженою відповід альністю „Соціумінвест”, м. Л ьвів, код ЄДРПОУ 33349368, нада лі - боржник, в порядку ст. 52 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”.

Ухвалою суду від 24.12.2010 р. прова дження у справі порушено, зая ву прийнято до розгляду, введ ено мораторій на задоволення вимог кредиторів, засідання суду призначено на 12.01.2011 р.

Головним управлінням стат истики у Львівській області 11.01.2011 р. подано суду інформацію про те, що боржник фінансову з вітність в органи статистики не подавав.

Розгляд справи відкладавс я з підстав, викладених в ухва лі суду від 12.01.2011 р.

В судове засідання 24.01.2011 р. пре дставник кредитора з'явився, вимоги про банкрутство борж ника підтримав повністю з пі дстав, викладених у заяві та д оданих до неї документах. Так ож представником кредитора в судовому засіданні подано р яд документів, які витребува лись ухвалою суду. Представн ик боржника в судове засідан ня не з' явився, хоча боржник належним чином був повідомл ений про дату, час та місце роз гляду справи.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за наявними в ні й матеріалами згідно вимог с т. 75 ГПК України.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника кредитора, суд вва жає, що зібрано достатньо док азів для визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури.

З матеріалів справи вбачає ться, що Товариство з обмежен ою відповідальністю „Соціум інвест” зареєстровано 17.12.2005 р., що підтверджується копією св ідоцтва про державну реєстра цію юридичної особи серії А01 № 306932 від 07.10.2009 р. та витягом з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців від 15.12.2010 р.

Наявними у справі документ ами, зокрема рішенням Господ арського суду Львівської обл асті від 20.01.2010 р. у справі № 6/243, під тверджується наявність у бор жника заборгованості перед к редитором в сумі 4' 666' 000,00 грн. Доказів погашення заборгова ності на дату розгляду справ и суду не надано.

Крім того, як вбачається з п останови Личаківського ВДВС Львівського МУЮ від 24.03.2010 р. нак аз господарського суду від 01.0 2.2010 р. у справі № 6/243 повернутий кр едиторові без виконання у зв ' язку з відсутністю у боржн ика майна та відсутністю бор жника за місцезнаходженням.

Як свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб - під приємців від 15.12.2010 р. до Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців внесено запис про від сутність боржника за місцезн аходженням.

У відповідності до ст. 52 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин-підпри ємець - боржник або керівні ор гани боржника - юридичної осо би відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податкової служби згідно із законодавс твом податкових декларацій, документів бухгалтерської з вітності, а також за наявност і інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницько ї діяльності боржника, заява про порушення справи про бан крутство відсутнього боржни ка може бути подана кредитор ом незалежно від розміру йог о вимог до боржника та строку виконання зобов'язань. Госпо дарський суд у двотижневий с трок з дня винесення ухвали п ро порушення провадження у с праві про банкрутство відсут нього боржника виносить пост анову про визнання відсутньо го боржника банкрутом, відкр иває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ін іціюючого кредитора за згодо ю останнього.

Таким чином, суд прийшов до висновку про обґрунтованіст ь вимог кредитора, вважає, що ї х слід задоволити, оскільки б оржник відсутній за його міс цезнаходженням.

Враховуючи наведене, керую чись ст.ст. 22. 52 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК Украї ни, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з о бмеженою відповідальністю „ Соціумінвест” (79000, м. Львів, вул . Водогінна, 2; код ЄДРПОУ 33349368) виз нати банкрутом та відкрити л іквідаційну процедуру.

З дня прийняття постанови п ідприємницька діяльність ба нкрута припиняється, керівни к банкрута звільняється з ро боти у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робитьс я запис у його трудовій книжц і. Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників ма йна. Скасувати арешти на майн о боржника. Накладення нових арештів на майно банкрута не допускається.

2. Призначити ліквід атором у справі арбітражного керуючого Градюка Олександр а Івановича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 26.01.2010 р., який прожив ає за адресою: АДРЕСА_1; іде нтифікаційний код НОМЕР_2 ).

3. Ліквідатору відпо відно до ст.ст. 22-34, 52 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом" здійсни ти ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роб оту і документально підтверд жений ліквідаційний баланс н а затвердження суду у строк, в становлений ст. 22 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом".

4. Судове засідання п ризначити на 14.03.2011 р. о 12 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщен ні Господарського суду Львів ської області (79014, м. Львів, вул. Личаківська. 128, 2-ий поверх, каб . 207).

5. Зобов' язати лікв ідатора надати суду докази п ублікації оголошення про виз нання боржника банкрутом, ау диторський висновок, висново к щодо наявності ознак прихо вуваного, фіктивного банкрут ства або доведення до банкру тства, звіт про проведену роб оту, повідомити усіх відомих кредиторів про дату наступн ого судового засідання, дока зи надати суду.

6. Участь у судовому з асіданні ліквідатора - обов ' язкова.

7. Копію постанови на правити кредитору, банкруту, ліквідатору банкрута, Львів ському обласному відділу з п итань банкрутства, Личаківсь кому ВДВС Львівського МУЮ та державному реєстратору післ я набрання постановою законн ої сили.

Клопотання, пояснення т а інші документи подавати за 3 дні до початку судового засі дання. Посилання на номер спр ави - обов' язкове.

Учасникам процесу письмов і докази, які подаються до гос подарського суду, оформити в ідповідно до вимог ст. 36 ГПК Ук раїни, а пояснення по суті спо ру викласти письмово.

Довести до відома сторін, що згідно з п. 5 ст. 83 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни за ухилення від викона ння дій, покладених господар ським судом з винної сторони може бути стягнутий штраф, а с права, відповідно до ст. 75 Госп одарського процесуального к одексу України може бути роз глянута за наявними у ній мат еріалами.

Суддя

Дата ухвалення рішення24.01.2011
Оприлюднено26.01.2011
Номер документу13495635
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/213-2010

Ухвала від 07.07.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Давид Л.Л.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Давид Л.Л.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Давид Л.Л.

Постанова від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні