Постанова
від 11.01.2011 по справі 19/136-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬ КОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.01.11 Справа №19/136-10.

Господарський суд Сумськ ої області у складі судді Спи ридонової Н.О.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю представників ст орін:

кредитора - Шутько А.В. (дов. №47845/9/10-009 від 25.06.2010р.)

боржника - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарського суду Сумсь кої області матеріали справи № 19/136-10

за заявою кредитора - Держ авної податкової інспекції в м.Суми

до боржника - Фізичної осо би - підприємця ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2, ід. номер НОМЕР_1 )

про визнання банкрутом, -

встановив:

ДПІ в м.Суми звернулася до г осподарського суду з заявою про визнання боржника - фізич ної особи - підприємця ОСО БА_2 банкрутом. В заяві креди тор зазначає, що боржник має п одаткову заборгованість в су мі 896,28 грн., податкову звітні сть до органів державної податкової інспекції не пода є більше року.

Представник кредитора в су довому засіданні заяву про в изнання боржника банкрутом п ідтримав та просить суд визн ати боржника банкрутом.

Представник боржника в суд ове засідання не з' явився, п ро причини неявки належним ч ином суд не повідомив.

Боржник відзив на заяву кре дитора суду не надав.

Суд вважає можливим розгля нути справу за відсутності п редставника боржника та за н аявними у справі матеріалами в порядку ч.12 ст. 11 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" та статті 75 Господарського процесуаль ного кодексу України.

Розглянувши матеріали спр ави суд встановив, що заборго ваність боржника перед креди тором складає 896,28 грн., яка підт верджується копіями податко вих вимог (а.с.9,10).

Згідно довідки кредитора б оржник не надає до ДПІ звітні сть з 07.10.2009 року (а.с.7), що свідчить про те, що боржник більш ніж о дин рік не надає до податково го органу документів податко вої звітності.

На виконання вимог ухвали г осподарського суду Сектор з питань банкрутства у Сумські й області листом №1304 від 27.12.2010р. п ропонує призначити ліквідат ором банкрута арбітражного к еруючого Полякова Сергія М иколайовича (Ліцензія сері ї АВ №НОМЕР_2 від 03.07.2007р.; місц езнаходження: АДРЕСА_1).

Представник кредитора не з аперечує проти призначення а рбітражного керуючого Пол якова С.М. ліквідатором бор жника.

У відповідності до статті 52 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том " господарським судом спр ава про банкрутство відсутнь ого боржника порушується, як що керівні органи боржника - ю ридичної особи відсутні за м ісцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протяго м року до органів державної п одаткової служби згідно із з аконодавством податкових де кларацій, документів бухгалт ерської звітності, а також за наявності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпри ємницької діяльності боржни ка.

Враховуючи доведеність то го, що боржник протягом року н е надає до податкових органі в податкових декларацій, док ументів бухгалтерської звіт ності, суд вважає за необхідн е згідно п. 2 статті 52 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" визнат и боржника банкрутом і відкр ити ліквідаційну процедуру, призначити ліквідатором бан крута арбітражного керуючог о Полякова С.М.

Керуючись статтями 22-34, 52 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", с уд -

постановив:

Визнати Фізичну особ у - підприємця ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2, ід. номер НОМЕР_1 ) банкрутом та відкрити лікві даційну процедуру.

Тривалість ліквідаці йної процедури не повинна пе ревищувати дванадцяти місяц ів.

Встановити, що розмір кредиторських вимог Державн ої податкової інспекції в м.С уми до фізичної особи - підп риємця ОСОБА_2 складає 896,28 грн.

З дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання громадянина-підпри ємця банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури: стро ки виконання зобов'язань гро мадянина-підприємця вважают ься такими, що настали, припин яється нарахування неустойк и (штрафу, пені), процентів та і нших фінансових (економічних ) санкцій за всіма зобов'язанн ями громадянина-підприємця; припиняється стягнення з гро мадянина-підприємця за всіма виконавчими документами, за винятком виконавчих докумен тів за вимогами про стягненн я аліментів, а також за вимога ми про відшкодування шкоди, з аподіяної життю та здоров'ю г ромадян; відомості про фінан сове становище банкрута пере стають бути конфіденційними чи становити комерційну тає мницю; укладення угод, пов'яза них з відчуженням майна банк рута чи передачею його майна третім особам, допускається в порядку, передбаченому Зак оном України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м".

З дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури припиняються повно важення банкрута щодо розпор ядження його майном.

З дня прийняття даної поста нови скасовуються арешти, що накладені на

майно боржни ка, і інші обмеження щодо розп орядження майном боржника, в тому

числі податкова заст ава. Накладення нових арешті в або інших обмежень щодо

розпорядження майном банкру та не допускається.

Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Полякова Сергія Микола йовича (Ліцензія серії АВ № НОМЕР_2 від 03.07.2007р.; місцезнах одження: АДРЕСА_1).

Зобов'язати ліквідат ора виконати ліквідаційну пр оцедуру, надати суду обґрунт ований звіт про виконану роб оту, всі докази, що свідчать пр о виконання ліквідаційної пр оцедури, у тому числі, докази р озшуку майна, що належить бан круту та яке знаходиться у сп ільній власності, акти інвен таризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кре диторам кошти, договори купі влі-продажу майна банкрута, д овідки установ банку про зак риття рахунків банкрута, док ази повідомлення органів дер жавної податкової служби, пе нсійного фонду і центру зайн ятості про закінчення ліквід аційної процедури, довідку о рганів внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінал свідоцтва про державну реєстрацію, лік відаційний баланс, реєстр ви мог кредиторів з даними про р озміри погашених вимог креди торів, докази, що свідчать про стягнення дебіторської забо ргованості, або докази що сві дчать про неможливість стягн ення дебіторської заборгова ності, довідку банку про рух г рошових коштів по поточному рахунку за весь час роботи лі квідаційної процедури, балан си за весь час роботи ліквіда тора та ліквідаційний баланс , відшкодування витрат лікві датора, інші документи, що сві дчать про виконану ліквідато ром роботу по ліквідації бан крута.

Зобов'язати ліквідато ра вжити заходів щодо з'ясува ння питання, чи

порушувала ся кримінальна справа у відн ошенні боржника, а

також з 'ясувати питання чи порушува лося виконавче провадження о рганами

державної викона вчої служби у відношенні бор жника за його місцезнаходжен ням.

Крім того, вжити заход ів щодо розшуку печатки, штам пу, оригіналу свідоцтва про д ержавну реєстрацію банкрута . Докази вжиття зазначених за ходів надати суду.

Копію даної постанови н аправити кредитору , лікві датору, банкруту, державно му органу з питань банкрутст ва, державному реєстратору, о ргану ДВС.

Суддя (підпис) Н.О.Спиридонова

Дата ухвалення рішення11.01.2011
Оприлюднено26.01.2011
Номер документу13500346
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/136-10

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 18.04.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 15.03.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Постанова від 11.01.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 13.12.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні