Ухвала
від 18.01.2011 по справі 2а-4530/10/2670
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а-4530/10/2670 Головуючий у 1-й ін станції: Григорович П.О.

Суддя-доповідач: Літвін а Н. М.

У Х В А Л А

Іменем України

"18" січня 2011 р. м. Київ

Київський апел яційний адміністративний су д у складі колегії суддів:

Головуючого судді Літвіної Н.М.

суддів: Хрімлі О.Г.

Коротких А.Ю .

розглянувши в порядку пис ьмового провадження адмініс тративну справу за апеляційн ою скаргою Державної податко вої інспекції у Печерському районі м. Києва на постанову О кружного адміністративного суду м. Києва від 21 червня 2010 рок у по справі за адміністратив ним позовом Державної податк ової інспекції у Печерському районі м. Києва до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «ПІВДЕННАДРАІНВЕСТ», третя особа - Печерська районна у м. Києві державна адміністра ція, про припинення юридично ї особи,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Окружного адміністративного суду м. Ки єва від 21 червня 2010 року в задов оленні адміністративного по зову Державної податкової ін спекції у Печерському районі м. Києва до Товариства з обмеж еною відповідальністю (далі - ТОВ) «ПІВДЕННАДРАІНВЕСТ», третя особа - Печерська райо нна у м. Києві державна адміні страція, про припинення юрид ичної особи - відмовлено.

На вказану постанову суду п озивач подав апеляційну скар гу, в якій просить її скасуват и та постановити нове рішенн я, яким задовольнити його поз овні вимоги в повному обсязі .

У зв' язку з неприбуттям жо дної з осіб, які беруть участь у справі у судове засідання, х оча вони були належним чином повідомлені про дату, час і мі сце судового засідання, коле гія суддів вважає за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження, від повідно до п. 2 ч. 1 ст. 197 КАС Украї ни.

Колегія суддів, дослідивши матеріали справи, вважає, що а пеляційна скарга не підлягає задоволенню з наступних під став.

Як вбачається з матеріалів справи та вірно встановлено судом першої інстанції, ТОВ « ПІВДЕННАДРАІНВЕСТ»зареєст роване Печерською районною у м. Києві державною адміністр ацією як юридична особа 21 січн я 2002 року, ідентифікаційний ко д юридичної особи 31839163, адреса р еєстрації: 01133, м. Київ, вул. Коман дарма Каменєва, 2.

02 червня 2010 до Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів було внесено запис про від сутність ТОВ «ПІВДЕННАДРАІН ВЕСТ»за її місцезнаходження м.

Відповідно до ст. ст. 33, 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних та фізичних осіб-підприємців»- юридична особа припиняється за судов им рішенням, підставою для пр ийняття якого, зокрема, є наяв ність в Єдиному державному р еєстрі юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців запис у про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезн аходженням.

Згідно до п. 17 ст. 11 Закону Укра їни «Про державну податкову службу в Україні»- органи дер жавної податкової служби у в ипадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених за конами України, мають, зокрем а, право звертатися у передба чених законом випадках до су дових органів із заявою (позо вною заявою) про скасування д ержавної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності .

Виходячи з аналізу вказани х норм, колегія суддів приход ить до висновку, що податкови м органам не надано право зве ртатися до суду з позовами пр о припинення юридичної особи з підстав наявності в Єдином у державному реєстрі запису про відсутність юридичної ос оби за вказаним її місцезнах одженням.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Консти туції України - органи держав ної влади, їх посадові особи з обов' язані діяти лише на пі дставі, в межах та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України

Таким чином, колегія суддів , дослідивши матеріали справ и, погоджується з висновком с уду першої інстанції та вваж ає, що доводи апелянта є необґ рунтованими та спростовують ся матеріалами справи. Рішен ня прийнято з дотриманням но рм матеріального та процесуа льного права та з урахування м всіх обставин справи.

Таким чином, колегія суддів приходить до висновку, що суд ом першої інстанції було об' єктивно досліджено обставин и справи та винесено законне рішення, а тому апеляційні ви моги позивача задоволенню не підлягають.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 198, ст. 200 КАС У країни, суд апеляційної інст анції залишає скаргу без зад оволення, а постанову суду - без змін, якщо визнає, що суд п ершої інстанції правильно вс тановив обставини справи та ухвалив судове рішення з дод ержанням норм матеріального і процесуального права.

Керуючись ст. ст.160, 197, 198, 200, 205, 206, 212, 254 КАС України суд,

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу Держ авної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва - залишити без задоволення.

Постанову Окружного адмін істративного суду м. Києва ві д 21 червня 2010 року - залишити б ез змін.

Постанова набирає законно ї сили з моменту проголошенн я та може бути оскаржена прот ягом двадцяти днів з дня скла дання в повному обсязі, тобто з 25 січня 2011 року, шляхом подачі касаційної скарги безпосере дньо до Вищого адміністратив ного суду України.

Головуючий суддя

Судді:

Дата ухвалення рішення18.01.2011
Оприлюднено27.01.2011
Номер документу13509883
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4530/10/2670

Ухвала від 22.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Ухвала від 22.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Усенко Є.А.

Постанова від 07.11.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Усенко Є.А.

Ухвала від 18.01.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Літвіна Н. М.

Постанова від 21.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні