Рішення
від 09.11.2010 по справі 2-2605/2010
ДЖАНКОЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа №2-2605/2010 рік

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2010 року м. Джанкой

Джанкойський міськрайонн ий суд Автономної Республіки Крим в складі:

головуючого, судді Спасьонової О.А., при секретарі Черкашиній Л.О.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні цивільн у справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про стягнення а ліментів на утримання неповн олітньої дитини, -

в с т а н о в и в:

30.07.2010 року ОСОБА_3 звернул ася до суду з позовною заявою до ОСОБА_4 про стягнення а ліментів на утримання неповн олітньої дитини - сина ОСО БА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1, обґрун товуючи свої вимоги тим, що во ни з відповідачем мають непо внолітню дитину, в даний час д итина перебуває на її утрима нні, відповідач у добровільн ому порядку матеріальної доп омоги на утримання дитини не надає.

Позивач в судове засідання не з' явилась, надала суду за яву про розгляд справи у її ві дсутність, позовні вимоги пі дтримала у повному обсязі, у р азі неявки відповідача надал а суду згоду на заочний розгл яд справи, предмет або підста ви позову, розмір позовних ви мог не змінює.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про час та мі сце розгляду справи повідомл ений належним чином, про прич ини неявки суд не повідомив. К лопотань або заяв про відкла дення судового засідання до суду від відповідача не надх одило.

Позивач надала суду згоду н а заочний розгляд справи, поз овні вимоги не змінює.

Дослідивши матеріали спра ви та надані докази, суд вважа є, що позовні вимоги обґрунто вані та підлягають задоволен ню.

Судом встановлено, що сторо ни підтримували фактичні шлю бні відносини.

Відповідно до свідоцтва пр о народження серії НОМЕР_1 , відповідач є батьком непов нолітньої дитини - сина ОС ОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1.

Дитина проживає з позиваче м і перебуває на її утриманні , що підтверджується довідко ю виконавчого комітету Пахар івської сільської ради Джанк ойського району АР Крим від 26. 07.2010 року.

Відповідач не надає матері альної допомоги, не бере учас ті в утриманні дитини, інших д ітей або непрацездатних член ів сім' ї на своєму утриманн і не має, у зв' язку з чим, пози вач просить суд стягнути з нь ого аліменти в розмірі 1/4 част ини всіх видів його заробітк у (доходу).

Правовідносини сторін рег улюються статтями 180-183 Сімейн ого кодексу України, згідно з якими батьки зобов' язані у тримувати дитину до досягнен ня нею повноліття. Способи ви конання батьками обов' язку утримувати дитину визначаєт ься за домовленістю між ними . За домовленістю між батькам и дитини той із них, хто прожив ає окремо від дитини, може бра ти участь у її утриманні в гро шовій і (або) натуральній форм і. За рішенням суду кошти на ут римання дитини (аліменти) при суджуються у частці від дохо ду її матери, батька і (або) у тв ердій грошовий сумі. Розмір а ліментів на одну дитину за жо дних обставин не може бути ме ншим 30% встановленого законом прожиткового мінімуму для д итини відповідного віку. Час тка заробітку (доходу) матері , батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визнач ається судом.

На підставі вищевикладено го, враховуючи матеріальне с тановище відповідача та дити ни, суд дійшов до висновку, що позовні вимоги підлягають за доволенню повністю.

Згідно вимог статті 191 Сімей ного кодексу України алімент и на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред' явлення позову.

Відповідно до статті 88 Циві льного процесуального кодек су України суд стягує з відпо відача судовий збір в доход д ержави в розмірі 51 грн. т а витр ати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справ и в розмірі 120 грн.

Згідно з пунктом першим час тини 1 статті 367 Цивільного про цесуального кодексу України суд допускає негайне викона ння рішення в частині стягне ння аліментів у межах суми пл атежу за один місяць.

З урахуванням викладеного , на підставі статей 180-183 Сімейн ого кодексу України, керуючи сь статтями 10, 11, 60, 88, 197, 212, 215, 224-226, 367 Циві льного процесуального кодек су України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити у повн ому обсязі.

Стягнути з ОСОБА_4 на кор исть ОСОБА_3 аліменти на у тримання неповнолітньої дит ини - сина ОСОБА_5 ІНФОР МАЦІЯ_1, щомісячно, починаюч и з 30.07.2010 року та до повноліття д итини, у розмірі 1/4 частини всі х видів його заробітку (доход у), але не менш 30% встановленого законом прожиткового мініму му для дитини відповідного в іку.

Стягнути з ОСОБА_4 судов ий збір в доход держави в розм ірі 51 грн.

Стягнути з ОСОБА_4 витра ти на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справ и в розмірі 120 грн.

Допустити негайне виконан ня рішення в частині стягнен ня аліментів у межах суми пла тежу за один місяць.

Рішення може бути оскаржен о в Апеляційний суд Автономн ої Республіки Крим через Джа нкойський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим шляхом подачі в 10-денний строк з дня його проголошення апел яційної скарги. Особи, які бр али участь у справі, але не бул и присутні у судовому засіда нні під час проголошення суд ового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання к опії цього рішення.

Заочне рішення може бути пе реглянуто судом, що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідача, поданою в Джанкойсь кий міськрайонний суд Автоно мної Республіки Крим протяго м 10 (десяти днів) з дня отриманн я копії.

Суддя С пасьонова О.А.

Дата ухвалення рішення09.11.2010
Оприлюднено01.02.2011
Номер документу13535536
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2605/2010

Ухвала від 17.06.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Циганок В. Г.

Рішення від 22.06.2010

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калитка О. М.

Рішення від 06.08.2010

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 14.07.2010

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 18.05.2010

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 17.09.2010

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т. В.

Ухвала від 16.08.2010

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т. В.

Постанова від 27.10.2010

Адміністративне

Запорізький районний суд Запорізької області

Гончаренко П. П.

Рішення від 09.11.2010

Цивільне

Джанкойський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Спасьонова Олена Анатоліївна

Рішення від 24.09.2010

Цивільне

Калінінський районний суд м.Горлівки

Дундар Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні