Постанова
від 10.12.2010 по справі 3-4819/10
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

№3-4819/10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 грудня 2010 року суддя Окт ябрського районного суду м.П олтави Нізельковська Л.В., роз глянувши в приміщенні суду в м.Полтаві справу про притягн ення до адміністративної від повідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, у родженця Полтавської обла сті, громадянина України, п енсіонера, проживаючого за а дресою: АДРЕСА_1

за ст. 124 КпАП України, -

встановив:

Із протоколу, складеног о інспектором АПВДАІ Мурован окуриловецького р-ну Мойсеєв а О.В. слідує, що 10.11.2010 року близьк о 00.10 год. ОСОБА_1, керуючи ав томобілем НОМЕР_1, по вул.Л еніна, 4, в смт.Муровані Курилі вці, вибрав невірну швидкіст ь руху на спуску, не врахував д орожньої обстановки, а також особливості вантажу, що пере возиться і стан транспортног о засобу, щоб мати змогу пості йно контролювати його рух та безпечно керувати ним, внасл ідок чого здійснив наїзд на п аркан пошкодивши свій трансп ортний засіб та перекинувся. . В результаті пригоди автомо біль отримав механічні пошко дження.

Допитаний в ході судовог о розгляду справи ОСОБА_1 визнав факт скоєння ним наїз ду на на паркан, однак запереч ив наявність в його діях скла ду інкримінованого йому прав опорушення, зазначивши, що зб итків кому б то не було ним не завдано, що виключає відпові дальність за скоєння ДТП. Лиш е його автомобіль зазнав мех анічних пошкоджень.

Заслухавши його поясненн я, дослідивши матеріали спра ви, суд приходить до висновку про відсутність в діяннях ОСОБА_1 складу інкримінован ого йому правопорушення, вих одячи з наступного.

Оцінюючи діяння ОСОБА_1 , суд виходить з того, що умов ами настання адміністративн ої відповідальності за вчине ння інкримінованого йому пра вопорушення є наявний причин ний зв' язок між порушенням правил дорожнього руху та на станням наслідків у вигляді майнової шкоди.

Відповідно до п.1.10 Правил д орожньо-транспортна пригода , це подія, що сталася під час р уху транспортного засобу, вн аслідок якої загинули або по ранені люди чи завдані матер іальні збитки.

Згідно з ст.22 ЦК України зб итками, зокрема, є втрати, які особа зробила або мусить зро бити для відновлення свого п орушеного права (реальні зби тки). Особа, якій завдано збитк ів у результаті порушення її цивільного права, має право н а їх відшкодування.

З аналізу наведених норм закону випливає, що збитки в р озумінні п.1.10 Правил, це втрати особи, цивільні права якої бу ли порушені внаслідок дорожн ьо-транспортної пригоди.

За наслідками дорожньо-т ранспортної пригоди цивільн і права ОСОБА_1 не були пор ушені, оскільки заподіяння ш коди сталося з його вини.

Інших осіб, яким в результ аті ДТП були завдані збитки н емає.

За диспозицією ст. 124 КУпАП відповідальність за нею нас тає за порушення учасниками дорожнього руху, що спричини ло пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобіль них доріг, вулиць, залізнични х переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Приймаючи до уваги те, що к рім автомобіля ОСОБА_1 інш і транспортні засоби пошкодж ені не були, в його діях відсут ній склад адміністративного правопорушення і справа під лягає закриттю.

Керуючись ст.ст. 283, 284 КпАП ук раїни, суд -

постановив:

Закрити справу щодо ОС ОБА_1 за відсутністю в його д іях складу адміністративног о правопорушення.

Постанова судді у справі про адміністративне правопо рушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адм іністративної відповідальн ості, її законним представни ком, захисником, потерпілим, й ого представником або на неї може бути внесено протест пр окурора протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Л.В.Нізе льковська

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення10.12.2010
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу13550046
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-4819/10

Постанова від 24.12.2010

Адмінправопорушення

Комсомольський районний суд м.Херсона

Стамбула Н. В.

Постанова від 24.09.2010

Адмінправопорушення

Деснянський районний суд м.Чернігова

Розинко В. М.

Постанова від 24.07.2013

Адмінправопорушення

Апеляційний суд Тернопільської області

Римар Т. М.

Постанова від 10.12.2010

Адмінправопорушення

Октябрський районний суд м.Полтави

Нізельковська Ліліана Валентинівна

Постанова від 24.12.2010

Адмінправопорушення

Комсомольський районний суд м.Херсона

Стамбула Наталя Володимирівна

Постанова від 03.12.2010

Адмінправопорушення

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Бухтіярова Ірина Олександрівна

Постанова від 13.10.2010

Адмінправопорушення

Суворовський районний суд м.Херсона

Смирнов Григорій Семенович

Постанова від 09.09.2010

Адмінправопорушення

Московський районний суд м.Харкова

Малихін Олексій Родіонович

Постанова від 16.09.2010

Адмінправопорушення

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов Віктор Вікторович

Постанова від 12.08.2010

Адмінправопорушення

Суворовський районний суд м.Одеси

Зудіхін Олексій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні