Постанова
від 18.01.2011 по справі 2а-10477/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 18 січня 2011 року   12  год. 10  хв.                                    Справа №  2а-10477/10/0870

 Запорізький окружний адміністративний суд у  складі:

головуючого – судді                              Лазаренко М.С.

при  секретарі                                        Гончаренко Н.А.

за участю представників

від позивача: не з’явився

від відповідача: не з’явився

від третіх осіб: не з’явився

розглянув  в  відкритому  судовому  засіданні  адміністративну справу  

за позовом:  Держаної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Інститут оцінки нерухомості України»

треті особи: ОСОБА_1, ОСОБА_2

про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м. Запоріжжя  звернулась із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інститут оцінки нерухомості України», в якому просить припинити юридичну особу. Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що відносно відповідача державним реєстратором внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.  

Представник позивача у судове засідання не з’явився, до суду надав заяву про розгляд справи за відсутністю представника. Позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з’явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки до суду не повідомив,  у зв’язку з чим суд розглянув справу на підставі наявних доказів у відсутності відповідача.

Ухвалою про відкриття провадження у справі від 20.12.2010р. до участі у справі залучено третіх осіб, зокрема засновників ОСОБА_1, ОСОБА_2.

У судове засідання треті особи не з’явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, про причини неявки до суду не повідомили.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Керуючись приписами статей 33, 35, 41 КАС України суд розглянув справу на підставі наявних доказів, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

З’ясувавши обставини справи та перевіривши їх доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

          Судом встановлено, що ТОВ «Інститут оцінки нерухомості України» зареєстроване як суб’єкт підприємницької діяльності-юридична особа 20.10.2005 за місцезнаходженням: 69002, м. Запоріжжя, вул.. Червоногвардійська, б.40, оф.109.

Відповідно до довідки позивача № 13055/10/24 від 19.08.2010 року станом на 17.08.2010 заборгованість у відповідача по платежах до бюджету відсутня.

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» № 509-ХІІ від 04.12.1990р., органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до п. 1 статті 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" у разі, якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов'язана із змінами до установчих документів юридичної особи або не підлягає державній реєстрації, виконавчий орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов'язаний подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі. У разі, якщо подається (надсилається) реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про місцезнаходження юридичної особи, до неї додається свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що згідно з Довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, 03.09.2008 держаним реєстратором проведено реєстраційну дію, а саме: внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

          Враховуючи вищезазначене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 – 12, 14, 86, 94, 158 – 163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Інститут оцінки нерухомості України» (код ЄДРПОУ 33837021).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо  його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного  провадження.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України, або прийняття постанови у письмовому провадженні - з дня отримання копії постанови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було  повідомлено про можливість отримання копії постанови суду  безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне  оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії  постанови суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.                    

Суддя                               (підпис)                         М.С. Лазаренко    

Постанову виготовлено у повному обсязі та підписано 18 січня 2011 року.

Дата ухвалення рішення18.01.2011
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13623916
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10477/10/0870

Постанова від 18.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 11.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 20.12.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні