Постанова
від 17.12.2010 по справі 2а-23191/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Україна  

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 17 грудня 2010 р.                                                             справа № 2а-23191/10/0570

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардейської дивізії, 17

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Мандичев Д.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом Макіївської об’єднаної державної податкової інспекції Донецької області

до комунального підприємства «Жилсервіс 4»

про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

     Макіївською об’єднаною державною податковою інспекцією Донецької області заявлено позов до комунального підприємства «Жилсервіс 4» про припинення юридичної особи у зв’язку із ненаданням відповідачем протягом року до податкової інспекції податкових декларацій та інших документів фінансової звітності.

    Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом.

Частиною 4 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі – КАС України) передбачено, що у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

   Відповідачу були надіслані копія ухвали про відкриття провадження та копія позову з додатком, але у  передбачений законодавством строк, заперечень проти позову або заяви про визнання позову відповідач суду не надав, був належним чином повідомлений про розгляд адміністративної справи в скороченому провадженні, але до суду повернувся поштовий конверт з відміткою про повернення поштового відправлення у зв’язку з відсутністю за зазначеною адресою.

Відповідно з пунктом 2 частини 5 статті 183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

    Відповідно до частини 3 статті 183-2 КАС України про відкриття скороченого провадження суд виносить ухвалу, копія якої невідкладно надсилається відповідачу разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів. В ухвалі в обов'язковому порядку зазначаються строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення. Відповідач у десятиденний строк з дня одержання такої ухвали та копій документів може подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову. Якщо справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача, то заперечення проти позову чи заява про визнання позову мають бути подані безпосередньо до канцелярії суду.

    Відповідно до підпункту 2 пункту 1 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” від 25 червня 1991 року № 1251–ХІІ, платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

     Частиною 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» визначено, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідач не надає звітність до податкового органу з 01 липня 2005 року, що підтверджено матеріалами справи, зокрема, актом та відповідачем не спростовано.      

    Враховуючи викладене, а також те, що відповідач не спростував ненадання податкових декларацій та документів фінансової звітності до податкового органу протягом року, вимоги позивача про припинення підприємницької діяльності відповідача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

     Відповідно до частини 4 статті 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються. Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 2-15, 17-18, 33-35, 41-42, 47-51, 56-59, 69-71, 79, 86, 87, 94, 99, 104-107, 110, 122-143, 151-154, 158, 162, 163, 167, 185-186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

      Позов Макіївської об’єднаної державної податкової інспекції Донецької області до комунального підприємства «Жилсервіс 4» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

     Припинити юридичну особу комунального підприємства «Жилсервіс 4» (86117, Донецька область, м. Макіївка, вул. Антропова, 16, код ЄДРПОУ 32084846).

    Постанова прийнята в порядку скороченого провадження виконується негайно.

    У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки. Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

    У день набрання постановою законної сили направити копію постанови державному реєстратору за місцем реєстрації фізичної особи-підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          

Суддя                                                                                      Мандичев Д. В.  

Дата ухвалення рішення17.12.2010
Оприлюднено09.02.2011
Номер документу13668417
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-23191/10/0570

Постанова від 17.12.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мандичев Д. В.

Ухвала від 08.10.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мандичев Д. В.

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мандичев Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні