Постанова
від 25.01.2011 по справі 2а-3472/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" січня 2011 р. Справа № 2a-3472/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

Судді Біньковської Н.В.

при секретарі Прут Ю.А.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом Головавтотранс інспекції в особі територіал ьного управління Головавтот рансінспекції в Івано-Франкі вській області до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Пластбуд-Інвест" про стягн ення фінансових санкцій в су мі 1700,00 грн,-

ВСТАНОВИВ:

Головавтотрансінсп екція в особі територіальног о управління Головавтотранс інспекції в Івано-Франківськ ій області звернулася в суд з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відп овідальністю "Пластбуд-Інвес т" про стягнення фінансових санкцій в сумі 1700,00 грн.

Позовні вимоги мотив ує тим, що працівниками терит оріального управління Голов ної державної інспекції на а втомобільному транспорті в Л ьвівській області 08.09.2009 року ск ладено акт №125593 про проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобіл ьний транспорт під час надан ня послуг з перевезення вант ажу Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Пластбуд-Ін вест" , під час якої виявлено в ідсутність у водія ОСОБА_1 ліцензійної картки. Начальн иком територіального управл іння Головної державної інсп екції на автомобільному тран спорті в Івано-Франківській області щодо Товариства з об меженою відповідальністю "Пл астбуд-Інвест" 06.10.2009 року винес ено постанову №092511 про застосу вання фінансових санкцій на суму 1700 грн. Відповідач штраф н е сплатив, а тому позивач прос ить стягнути вказану суму в п римусовому порядку.

Представник позивача в судове засідання не з' яви вся, однак на адресу суду напр авив клопотання про розгляд справи без його участі, позов ні вимоги підтримав в повном у обсязі, з підстав, наведених у позовній заяві.

Представник відпов ідача в судове засідання не з ' явився повторно, хоча про д ату, час та місце судового роз гляду повідомлявся та належн им чином. За таких обставин су д вбачає за можливе розгляну ти справу за його відсутност і на підставі наявних в матер іалах справи доказів.

Розглянувши матеріал и адміністративної справи, д ослідивши подані письмові до кази, суд приходить до виснов ку, що позов обґрунтований та підлягає до задоволення з на ступних підстав.

Судом встановлено, щ о згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців Товариство з обмеженою відповідальністю "Пластбуд- Інвест" 24.07.2008 року зареєстрова не виконавчим комітетом Калу ської міської ради Івано-Фра нківської області.

Під час проведення пе ревірки 08.09.2009 року державними і нспекторами територіальног о управління Головавтотранс інспекції в Львівській облас ті було виявлено порушення в имог законодавства про автом обільний транспорт Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Пластбуд-Інвест" під час надання послуг з перевезенн я вантажу на транспортному з асобі марки HOWO, д.н.з НОМЕР_1 , що належить ТзОВ "Пластбуд-І нвест", а саме: виявлено відсу тність у водія ліцензійної к артки, про що зазначено в акті перевірки №125583.

06.10.2009 року начальником територіального управління Головної державної інспекці ї на автомобільному транспор ті в Івано-Франківській обла сті винесено постанову №092511 пр о застосування до ТзОВ "Пласт буд-Інвест" фінасових санкці й на суму 1700 грн. за порушення, п ередбачені абз.3 ч.1 ст. 60 Закону України “Про автомобільний транспорт”.

Вказані фінансові са нкції відповідачем не сплаче ні.

Відповідно до п.1 поста нови Кабінету Міністрів Укра їни № 1190 від 08.09.2004 року “Про утвор ення Головної державної інсп екції на автомобільному тран спорті” урядовим органом дер жавного управління з питань контролю на автомобільному т ранспорті, що діє у складі Мін трансзв'язку і йому підпоряд ковується, є головна державн а інспекція на автомобільном у транспорті (Головавтотранс інспекція). Згідно з п. 3 Постан ови Кабінету Міністрів Украї ни від 08.11.2006року №1567 “Про затверд ження Порядку здійснення дер жавного контролю на автомобі льному транспорті” органами державного контролю на авто мобільному транспорті є Голо вавтотрансінспекція, її тери торіальні управління в облас тях, Автономній Республіці К рим в містах Києві та Севасто полі.

Стаття 6 Закону Україн и “Про автомобільний транспо рт” N 2344-III від 05.04.2001р. встановлено, що урядовий орган державног о управління з питань контро лю на автомобільному транспо рті здійснює державний контр оль за недопущенням надання послуг з перевезення пасажир ів і вантажів автомобільними перевізниками, які не одержа ли відповідної ліцензії та л іцензійних карток на транспо ртні засоби, що при цьому вико ристовуються, який здійснюєт ься на автостанціях, автобус них зупинках, у місцях посадк и та висадки пасажирів, на сто янках таксі, у місцях наванта ження та розвантаження ванта жних автомобілів.

Державному контролю підлягають усі транспортні з асоби українських та іноземн их перевізників, що здійснюю ть автомобільні перевезення пасажирів та вантажів на тер иторії України.

У ст.1 Закону України “ Про автомобільний транспорт ” передбачено, що автомобіль ний перевізник - це фізична або юридична особа, яка здійс нює на комерційній основі чи за власний кошт перевезення пасажирів чи вантажів транс портними засобами.

Автомобільні перевіз ники, водії, пасажири повинні мати і пред'являти особам, які уповноважені здійснювати ко нтроль на автомобільному тра нспорті та у сфері безпеки до рожнього руху, документи, на п ідставі яких виконуються ван тажні перевезення. Зокрема, в ч.2 ст. 48 Закону України “Про ав томобільний транспорт” N 2344-III в ід 05.04.2001р. зазначено, що такими д окументами для юридичної осо би, що здійснює вантажні пере везення, є: для автомобільног о перевізника - ліцензія та документ, що засвідчує викор истання транспортного засоб у на законних підставах, інші документи, передбачені зако нодавством України; для воді я - посвідчення водія відпов ідної категорії, реєстраційн і документи на транспортний засіб, ліцензійна картка, дор ожній лист, товарно-транспор тна накладна або інший, визна чений законодавством докуме нт на вантаж, інші документи, п ередбачені законодавством У країни.

Статтею 60 Закону Украї ни N 2344-III від 05.04.2001р. передбачено, що за порушення законодавства про автомобільний транспорт , зокрема, за надання послуг з перевезень пасажирів та вант ажів без оформлення документ ів, перелік яких визначений с таттями 39 та 48 цього Закону, до автомобільних перевізників застосовується штраф у розм ірі ста неоподаткованих міні мумів доходів громадян.

Від імені центральн ого органу виконавчої влади з питань автомобільного тран спорту розглядати справи про стягнення у вигляді штрафів за порушення, викладені у цій статті, мають право посадові особи урядового органу держ авного управління з питань к онтролю на автомобільному тр анспорті.

У відповідності до п . 28 Постанови Кабінету Міністр ів України від 08.11.2006 року №1567 “Пр о затвердження Порядку здійс нення державного контролю на автомобільному транспорті” фінансова санкція повинна б ути перерахована суб'єктом г осподарювання на зазначений у постанові рахунок не пізні ше ніж протягом п'ятнадцяти д нів після отримання ним копі ї постанови про застосування фінансових санкцій.

Як вбачається з матер іалів справи, відповідачем з дійснювалися вантажні перев езення на договірних умовах, а тому водій зобов"язаний зд ійснювати вантажні перевезе ння в такому випадку, зокрема , за наявності ліцензійної ка ртки. На момент перевірки у во дія була відсутня ліцензійна картка, яка повинна містити р еєстраційні дані ліцензії та транспортного засобу.

Таким чином, до відпов ідача правомірно застосован о штрафні санкції на суму 1700 гр н. за порушення, передбачені а бз.3 ч.1 ст. 60 Закону України “Про автомобільний транспорт” ві дповідно до постанови №092511 від 06.10.2009 року, винесеної начальник ом територіального управлін ня Головної державної інспек ції на автомобільному трансп орті в Івано-Франківській об ласті. 22.10.2009 року згідно поштово го відправлення відповідач ем отримано копію постанови про застосування до нього фі нансових санкцій. Дана поста нова з дня її винесення відпо відачем не оскаржена.

Добровільно сума зас тосованих фінансових санкці й відповідачем не сплачена, а тому підлягає стягненню в су довому порядку.

Таким чином, суд прих одить до висновку, що позовні вимоги позивача є обгрунтов аними, а позов таким, що підляг ає до задоволення.

На підставі ст. 124 Кон ституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути в дохід Держ авного бюджету на рахунок №3111 0106700002, УДК в м. Івано-Франківську , код платежу 21081100, МФО-836014, код оде ржувача - 20568100 з Товариства з о бмеженою відповідальністю "П ластбуд-Інвест" (ідентифікац ійний код 35803387) фінансові санкц ії в с умі 1700 (тисяча сімсот) гри вень.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку. Відповідно до статті 186 Ко дексу адміністративного суд очинства України, апеляційна скарга на постанову суду пер шої інстанції подається прот ягом десяти днів з дня о тримання копії постанови.

Апеляційна скарга по дається до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Івано-Франківський окружний адміністративний с уд.

Постанова набирає з аконної сили в порядку та стр оки встановлені статтею 254 Код ексу адміністративного судо чинства України.

Суддя Бінько вська Н.В.

Постанова складена в пов ному обсязі 28.01.2011 року.

Дата ухвалення рішення25.01.2011
Оприлюднено10.02.2011
Номер документу13684501
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3472/10/0970

Постанова від 25.01.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Біньковська Н.В.

Постанова від 25.01.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Біньковська Н.В.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Біньковська Н.В.

Постанова від 25.01.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Біньковська Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні