Ухвала
від 26.01.2011 по справі 2-452-11
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-452-11

                                                                   У Х В А Л А

                                   І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

26 січня 2011 року

          Суддя Мар’їнського районного суду Донецької області Пономарьов О.П. розглянувши позовну заяву відкритого акціонерного товариства «Донбасенерго»в особі структурної одиниці «Донбасенергоспецремонт»до ОСОБА_1  про стягнення суми боргу, -

В С Т А Н О В И В:

          21 січня 2011 року відкрите акціонерне товариство «Донбасенерго»в особі структурної одиниці «Донбасенергоспецремонт»звернулась до Мар’їнського районного суду Донецької області з вказаною позовною заявою, в якій просить стягнути з ОСОБА_1 суму заборгованості у розмірі 411,10 гривень; відшкодувати судові витрати по справі.             

          У своїй заяві позивач вказує, що згідно з наказом відкритого акціонерного товариства «Донбасенерго»№ 55 від 11 травня 2005 року структурна одиниця «Кураховекомуненерго»ліквідована шляхом приєднання до структурної одиниці «Донбасенергоспецремонт». Відповідно до наказу відкритого акціонерного товариства «Донбасенерго»СО «Донбасенергоспецремонт»є правонаступником всіх прав та обов’язків ліквідованої СЕ «Кураховекомуненерго»відкритого акціонерного товариства «Донбасенерго». ОСОБА_2 уклав із ліквідованою структурною одиницею «Кураховекомуненерго»договір про реструктуризацію боргу № 51 від 07 червня 2007 року, відповідно до якого зобов’язувався оплачувати заборгованість по квартплаті і комунальним послугам з моменту укладання договору і до його закінчення - червень 2009 року, щомісяця по 18,27 гривень. У зв’язку з тим, що                    ОСОБА_1 у добровільному порядку не виконує узяті на себе зобов’язання за договором, підприємство звернулось до суду.  

          Ознайомившись з позовною заявою, та доданими до неї матеріалами, приходжу до висновку про необхідність повернення позовної заяви в порядку п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК України.

          Так, згідно ст. 119 ч. 6 ЦПК України до позовної заяви, що подається у випадках, визначених частиною третьою статті 118 цього Кодексу, мають бути додані копії ухвали про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу або ухвали про скасування судового наказу. Згідно ч. 3 ст. 118 ЦПК України позовна заява щодо вимог,визначених у частині першій статті 96 цього кодексу, може бути подана тільки в разі відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом. Пунктом 1-5 частини 1 статті 96 ЦПК України передбачені вимоги, за якими може бути видано судовий наказ, зокрема в пункті третьому зазначено випадок при заявлені вимог про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, а тому зазначені положення ч. 6 ст. 119 ЦПК України безумовно розповсюджуються на позовну заяву відкритого акціонерного товариства «Донбасенерго»в особі структурної одиниці «Донбасенергоспецремонт». Дослідивши додані до позову документи, приходжу до висновку про відсутність в матеріалах як ухвали судді про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу щодо стягнення заборгованості за комунальні послуги з так і ухвали суду про скасування такого судового наказу.

          Згідно п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК України позовна заява повертається у випадках коли вона подана без дотримання порядку, визначеного частиною третьою статті 118 цього кодексу.     

          На підставі викладеного, керуючись ст. 118, 121 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

          Позовну заяву відкритого акціонерного товариства «Донбасенерго»в особі структурної одиниці «Донбасенергоспецремонт»до ОСОБА_1  про стягнення суми боргу повернути позивачу.

          Роз’яснити відкритому акціонерному товариству «Донбасенерго»в особі структурної одиниці «Донбасенергоспецремонт»що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Роз’яснити відкритому акціонерному товариству «Донбасенерго»в особі структурної одиниці «Донбасенергоспецремонт»право повернення понесених судових витрат: судового збору (державного мита), витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, в порядку п. 2 ч. 1 ст. 83 ЦПК України, п. 2 ч. 2 ст. 83 ЦПК України, шляхом подачі на адресу суду відповідної заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

          Суддя                    

СудМар`їнський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення26.01.2011
Оприлюднено12.02.2011
Номер документу13703197
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-452-11

Рішення від 10.02.2011

Цивільне

Єнакіївський міський суд Донецької області

Букреєва І. А.

Ухвала від 26.01.2011

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Пономарьов О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні