Постанова
від 20.01.2011 по справі 20/210-10
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕ ЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.01.2011 року Справа № 20/210-10

Дніпропетровський апе ляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Гера сименко І.М. (доповідач),

судді:Кузнецова І.Л., Сиз ько І.А.

секретар судового засідан ня: Врона С.В.

за участю представників ст орін:

представник позивача: К овра Н.А.,

представник відповідача: Орлова О.М.,

розглянувши матеріали ап еляційної скарги товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Парадіз Груп ", м. Кривий Р іг

на рішення господарсь кого суду Дніпропетровськ ої області від 26.10.2010 р.

у справі № 20/210-10

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Парадіз Груп ", м. Кривий Ріг Дн іпропетровської області

до комунального підпри ємства “Житлово-експлуатаці йне підприємство №35” м. Кривий Ріг Дніпропетровської облас ті

про стягнення 21 730 грн. 50 коп.

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеже ною відповідальністю "Параді з Груп " (далі - позивач) зверн улось до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до комунального під приємства “Житлово-експлуат аційне підприємство №35” (далі - відповідач) про стягнення 21 730 грн. 50 коп. на відшкодуванн я завданої матеріальної шкод и та судові витрати.

Рішенням господарського суду Дніпропетровської обла сті від 26.10.2010 р. у справі № 20/210-10 в за доволенні позовних вимог тов ариства з обмеженою відповід альністю "Парадіз Груп " відмо влено. Рішення суду мотивова но тим, що позивач не довів сво ї вимоги належним чином.

Не погодившись з рішенням г осподарського суду товарист во з обмеженою відповідальні стю "Парадіз Груп" подало апел яційну скаргу, в якій просить рішення господарського суду Дніпропетровської області в ід 26.10.2010 р. у справі № 20/210-10 скасуват и та прийняти нове рішення, як им вимоги позивача задовольн ити в повному обсязі. Позивач вказує, що дане рішення підля гає скасуванню у зв' язку з н евідповідністю висновків, ви кладених господарським судо м у рішенні обставинам справ и, а також порушено норми мат еріального та процесуальног о права.

В судовому засіданн і Дніпропетровського апеляц ійного господарського суду 1 3.01.2011 р. представник позивача пі дтримав свою апеляційну скар гу, представник позивача про сить рішення суду залишити б ез змін. По справі оголошувал ась перерва до 20.01.2011 р.

Заслухавши доповідь судд і - доповідача, пояснення пр едставників сторін, дослідив ши матеріали справи та аналі зуючи докази по справі, в їх су купності, колегія суддів, вва жає, що апеляційна скарга не п ідлягає задоволенню, з насту пних підстав.

Товариство з обмеже ною відповідальністю „Парад із Груп” здійснює свою госпо дарську діяльність у комп' ю терному (Інтернет) клубі „Арі зона” за місцезнаходженням: АДРЕСА_1, на підставі догов ору оренди нежитлового примі щення, укладеного 01.11.2009р. з фізи чною особою - підприємцем ОСОБА_1, копія якого додана д о матеріалів справи.

Товариство з обмеженою ві дповідальністю „Парадіз Гру п” посилається на те, що 15 люто го 2010р. з криши будинку, розташо ваного за адресою: АДРЕСА_1 , впав великий ком снігу разом з бурульками, чим пошкодив ре кламну вивіску комп' ютерно го (Інтернет) клубу „Арізона” (фото додається). Пошкодження завдало позивачу матеріаль них збитків у сумі 21 730,50 грн.(вар тість ремонту реклами).

Вказує, що між фізичн ою особою - підприємцем ОС ОБА_1 та Комунальним під приємством “Житлово-експлу атаційного підприємство №35” був укладений договір № 9-42 від 02.02.2009р. про надання послуг з утр имання будинків і споруд та п рибуткових територій , спірн им договором невизначений о бов' язок комунального під приємства чистити сніг та б урульки з даху .

Посилається на те, що в ідповідно до Протоколу засід ання комісії з проведення ко нкурсу з визначенням управит еля будинку, споруди або груп и будинків комунальної власн ості міста від 16.01.2009року КЖП-35 бу ло визначено переможцем конк урсу з визначенням управите ля будинку, споруди або групи будинків комунальної власно сті міста на території Сакса ганського району .

Крім того, управління житлово-комунального господ арства виконкому уклало дог овори з Комунальним підприє мством “Житлово-експлуатац ійне підприємство №35” на упр авління будинком , спорудою а бо групою будинків і споруд , т а Актом приймання - передачі від 26.01.2010року будинки в Саксаг анському районі передані Уп равителю Комунальному підпр иємству “Житлово-експлуата ційне підприємство №35” в упр авління.

Крім того, згідно ріше ння Виконавчого комітету Кр иворізької міської ради №823, в ід 26.11.2008року визначені послуги з утримання будинків та їх та рифи : п. 19 прибирання та вивез ення снігу, п. 27 збирання снігу , скинутого з даху у вали, п. 28 оч ищення від снігу і льоду криш ок водопровідних, каналізаці йних, пожежних та інших колод язів, а також поверхневих зли востічних лотків.

Посилаючись на те, що з гідно з ч. 1 ст. 1166 Цивільного код ексу України майнова шкода, з авдана неправомірними рішен нями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим права м фізичної або юридичної осо би, а також шкода, завдана май ну фізичної або юридичної ос оби, відшкодовується в повно му обсязі особою, яка її завда ла, просить стягнути суму мат еріальної шкоди з КП “Житлов о-експлуатаційна організаці я №35”, м. Кривий Ріг.

Крім того, позивач на дав акт здачі-приймання вико наних робіт від 26.02.2010 р. про варт ість реконструкції вивіски “ Арі зона” на суму 21 730 грн. 50 коп. (а .с. 25).

Згідно статті 33 Господарс ького процесуального кодекс у України кожна сторона пови нна довести ті обставини, н а які вона посилається як на підставу своїх вимог і запер ечень.

Дослідивши надані позивач ем докази, колегія суддів вва жає, що вони не доводять вину в ідповідача в пошкодженні рек ламної вивіски позивача.

Так акт від 15.02.2010 р. не містить даних про час його складання , ступінь пошкодження реклам ної вивіски, причини падіння снігового кому. Не встановле но конфігурацію даху будинку АДРЕСА_1 та не досліджено чи сталося падіння з даху сні гового кому в зв' язку з тим, що роботи по очищенню даху не проводились або падіння сні гу сталось в зв'язку з умисним и діями фізичних осіб. Позива чем не подано доказів зверне ння до органів внутрішніх сп рав в зв' язку з пошкодження м рекламної вивіски та відсу тності вини фізичних осіб в п ошкодженні. Крім того, позива ч не довів ступінь пошкоджен ня рекламної вивіски.

Так, висновки спеціаліста з приводу причин та ступеню по шкодження рекламної вивіски в матеріалах справи відсутн і.

Крім того, зі змісту ст. ст. 319, 322 Цивільного кодексу України вбачається, що власник зобов ' язаний дбати про майно, а зв ажаючи на те, що в даному випад ку пошкоджену вивіску зовніш ньої реклами, предметом дока зування є також відповідніст ь зовнішньої реклами у вигля ді рекламної вивіски, вимога м техніки безпеки, як це перед бачено Законом України “Про рекламу” та особливостям пог одних умов.

З огляду на викладене, позив ач не довів обставин на які по силається як на підставу сво їх вимог, зв' язку з чим суд об ґрунтовано відмовив в задово ленні позову і підстави для з міни чи скасування рішення с уду, передбачені ст. 104 ГПК Укра їни, відсутні, тому в задоволе нні апеляційної скарги необх ідно відмовити.

На підставі вищев икладеного, керуючись 99,101,103,105 ГП К України, апеляційний госпо дарський суд,

П О С Т А Н О В И В :

Апеляційну скар гу товариства з обмеженою ві дповідальністю "Парадіз Груп ", м. Кривий Ріг - залиш ити без задоволення.

Рішення господарськ ого суду Дніпропетровської о бласті від 26.10.2010р. у спра ві № 20/210-10 - залишити без змін.

Постанова може бути оскаржена до Вищого гос подарського суду на протязі 20 днів.

Головуючий судді І.М. Герасименко

судді І.А. Сизько

І.Л. Кузнецова

Повний текст постанов и підписано 21.01.2011 р.

СудДніпропетровський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення20.01.2011
Оприлюднено12.02.2011
Номер документу13713978
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/210-10

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пархоменко Наталія Володимирівна

Постанова від 20.01.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Герасименко Ірина Миколаївна

Рішення від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пархоменко Наталія Володимирівна

Ухвала від 30.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пархоменко Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні