Постанова
від 18.01.2010 по справі 2а-7327/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 січня 2010 р. справа № 2а-7327/09/1370

Львівський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді Гул ика А.Г.,

при секретарі Андрушаке вич Т.В.,

за участю:

представник позивача: К руглія Ю.Б. (довіреність від 04.01.2010 року № 10/06);

представник відповідача: не з' явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м. Дрогобичі Львівськ ої області до Відкритого акц іонерного товариства «Галол »про стягнення заборгованос ті в розмірі 260260 грн. 30 коп.,-

в с т а н о в и в :

Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Л ьвівської області звернулос я до суду з позовом до Відкрит ого акціонерного товариства «Галол», в якому просить стяг нути з відповідача, на корист ь управління Пенсійного фонд у України в м. Дрогобичі Львів ської області, суму заборгов аності по відшкодуванню факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій у ро змірі 260260 грн. 30 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Відкрите акціонерне т овариство «Галол»перебуває на обліку в управлінні Пенсі йного фонду України в м. Дрого бичі Львівської області як ю ридична особа, платник страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування, проте, в порушенн я вимог ст. 13 Закону України «П ро пенсійне забезпечення»ві дповідачем не сплачено забор гованість за 2008 рік по відшкод уванню фактичних витрат на в иплату та доставку пенсій у р озмірі 260260 грн. 30 коп.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав. Просить суд задоволити п озовні вимоги в повному обся зі.

Відповідач явку уповноваж еного представника в судове засідання не забезпечив, хоч а належним чином був повідом лений про дату, час та місце йо го проведення, про причини св оєї неявки суд не повідомив, а відтак, суд, керуючись ст. 128 Ко дексу адміністративного суд очинства України, ухвалив ро зглядати справу за його відс утності.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України, кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення.

Оскільки відповідач жодни х заперечень проти позову не подав, суд розглядає справу н а основі наявних доказів.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, з' яс увавши обставини, на які пози вач посилається як на підста ву своїх вимог та заперечень , та дослідивши докази, якими в они обґрунтовуються, вважає, що позов підлягає до задовол ення, виходячи з наступного .

Абзацом 4, п. 1 статті 2 Закону У країни "Про збір на обов'язков е державне пенсійне страхува ння" визначено, що для платник ів збору, визначених пунктам и 1 та 2 статті 1 цього Закону, кр ім тих, які є платниками фіксо ваного сільськогосподарськ ого податку, об'єктом оподатк ування є також фактичні витр ати на виплату і доставку пен сій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закон у України "Про пенсійне забез печення" до досягнення праці вниками пенсійного віку, пер едбаченого статтею 12 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення".

Відповідно до постанови пр авління Пенсійного фонду Укр аїни «Про затвердження Інстр укції про порядок обчислення і сплати страхувальниками т а застрахованими особами вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння до Пенсійного фонду Укра їни» від 19.12.2003 року № 21-1, зареєстр ованої в Міністерстві юстиці ї України 16 січня 2004 року за № 64/866 3, відшкодуванню підлягають в итрати Пенсійного фонду на в иплату та доставку пенсій, пр изначених на пільгових умова х відповідно до частини 2 Прик інцевих положень Закону Укра їни «Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання».

Пунктом 2 Прикінц евих положень Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я»від 09.07.2003 року № 1058-IV передбачен о, що підприємства та організ ації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенс ійного фонду плату, що покрив ає фактичні витрати на випла ту і доставку пенсій особам, я кі були зайняті повний робоч ий день на підземних роботах , на роботах з особливо шкідли вими і особливо важкими умов ами праці за списками № 1 і № 2 ви робництв, робіт, професій, пос ад і показників, затверджени х Кабінетом Міністрів Україн и, крім тих, що були безпосеред ньо зайняті повний робочий д ень на підземних роботах (вкл ючаючи особовий склад гірнич орятувальних частин) з видоб утку вугілля, сланцю, руди та і нших корисних копалин, на буд івництві шахт та рудників за списком робіт і професій, зат вердженим Кабінетом Міністр ів України, починаючи з дня на брання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з насту пним збільшенням її щороку н а 10 відсотків до 100-відсотковог о розміру відшкодування факт ичних витрат на виплату і дос тавку цих пенсій до набуття п рава на пенсію за віком відпо відно до цього Закону.

Відповідно до пункту 6.4 «Інструкції про порядок об числення і сплати страхуваль никами та застрахованими осо бами внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування до Пенсійного фон ду України», затвердженої По становою правління Пенсійно го фонду України від 19.12.2003 № 21-1, ро змір сум до відшкодування на поточний рік визначається в ідділами надходження доході в органів Пенсійного фонду У країни щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положе нь Закону «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування»(згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підпри ємствам до 20-го січня поточног о року та протягом 10 днів з нов опризначених (перерахованих ) пенсій.

Позивач - управління Пенсі йного фонду України в м. Дрого бичі Львівської області, у ві дповідності до п. 6.4 Інструкці ї, направло відповідачу - Ві дкритому акціонерному товар иству «Галол»розрахунки фак тичних витрат на виплату та д оставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень Закону Украї ни «Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння»в частині пенсій, призна чених відповідно до пунктів «а»та «б»-«з»ст. 13 Закону Укра їни «Про пенсійне забезпечен ня»за 2008 рік.

Як вбачається з матеріалів , заборгованість Відкритого акціонерного товариства «Га лол»перед управлінням Пенсі йного фонду України в м. Дрого бичі Львівської області з ві дшкодування фактичних витра т на виплату та доставку пенс ій, призначених відповідно д о ч. 2 Прикінцевих положень Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування»в частині пенсі й, призначених відповідно до п. «а»ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення»за 2008 рік становить 170325 грн. 32 коп., а, пр изначених відповідно до п.п. « б»-«з»ст. 13 цього Закону - 89934 гр н. 98 коп., що разом становить заб оргованість в розмірі 260260 грн. 30 коп. (170325 грн. 32 коп. + 89934 грн. 98 коп. = 260 260 грн. 30 коп.).

Відповідно із вимогами час тини 2 Прикінцевих положень З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування»№ 1058-VI, до запро вадження пенсійного забезпе чення через професійні та ко рпоративні фонди зберігаєть ся порядок покриття витрат н а виплату і доставку пенсій н а пільгових умовах, що діяв до набрання чинності цим Закон ом, тобто порядок встановлен ий Законом України «Про збір на обов' язкове державне пе нсійне страхування». Фактичн і витрати на виплату і достав ку пенсій на пільгових умова х відшкодовуються в повному обсязі.

Докази вжиття відповідаче м заходів погашення заборгов аності по відшкодуванню факт ичних витрат з виплати та дос тавки пенсій, призначених на пільгових умовах в розмірі 260 260 грн. 30 коп. в матеріалах справ и відсутні.

Таким чином, на підст аві наявних у справі доказів , суд прийшов до висновку, що п озовні вимоги обґрунтовані т а підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 К одексу адміністративного су дочинства України, судові ви трати з відповідача не стягу ються.

На підставі вищевикл аденого, керуючись статтями 8-14, 71, 86, 94, 159, 160-164, 167, 185, 186 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд, -

постановив:

1.Позов задоволити повн істю.

2.Стягнути з Відкритого акці онерного товариства «Галол» (місцезнаходження: 82100, Львівсь ка область, м. Дрогобич, вул. Ту раша, буд. 15, ЄДРПОУ - 00151650) на корис ть управління Пенсійного фон ду України в м. Дрогобичі Льві вської області (82100, Львівська о бласть, м. Дрогобич, пл. Ринок, б уд. 3, ЄДРПОУ - 22408026) заборгованіст ь по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах у розмірі 260260 грн. 30 коп. (двісті шістдесят тисяч двісті шістдесят гривень тр идцять копійок).

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Львівського апеляційного а дміністративного суду через Львівський окружний адмініс тративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня по становлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протяго м двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністра тивного судочинства України .

Постанова набирає законно ї сили в строк та в порядку, пе редбаченому статтею 254 Кодекс у адміністративного судочин ства України.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний 2 2 січня 2010 року.

Суддя Гу лик А.Г.

Дата ухвалення рішення18.01.2010
Оприлюднено14.02.2011
Номер документу13715691
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7327/09/1370

Постанова від 18.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Постанова від 18.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні