Постанова
від 18.01.2010 по справі 2а-7327/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                   

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-7327/09/1370

                                                                     ПОСТАНОВА

    ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

18 січня 2010 року                                                                            м. Львів, вул. Чоловського, 2  11 год. 07 хв.                                                                                          зал судових засідань № 6

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді  Гулика А.Г.,

при секретарі  Андрушакевич Т.В.,

за участю:

представник позивача: ОСОБА_1 (довіреність від 04.01.2010 року № 10/06);

представник відповідача: не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області до Відкритого акціонерного товариства «Галол» про стягнення заборгованості в розмірі 260260 грн. 30 коп.,-

                                                                    в с т а н о в и в :

Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області звернулося до суду з позовом до Відкритого акціонерного товариства «Галол», в якому просить стягнути з відповідача, на користь управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області, суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 260260 грн. 30 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Відкрите акціонерне товариство «Галол» перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області як юридична особа, платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, проте, в порушення вимог  ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» відповідачем не сплачено заборгованість за 2008 рік по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій у розмірі 260260 грн. 30 коп.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримав. Просить суд задоволити позовні вимоги в повному обсязі.

Відповідач явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення, про причини своєї неявки суд не повідомив, а відтак, суд, керуючись ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвалив розглядати справу за його відсутності.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Оскільки відповідач жодних заперечень проти позову не подав, суд розглядає справу на основі наявних доказів.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, з’ясувавши обставини, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог та заперечень, та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, вважає, що позов підлягає до задоволення, виходячи з  наступного .

Абзацом 4, п. 1 статті 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" визначено, що для платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону, крім тих, які є платниками фіксованого сільськогосподарського податку, об'єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення". 

Відповідно до постанови правління Пенсійного фонду України «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України» від 19.12.2003 року № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

    Пунктом 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 року № 1058-IV передбачено, що підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списками № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, крім тих, що були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону.

    Відповідно до пункту 6.4 «Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 № 21-1, р озмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Позивач - управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області, у відповідності до п. 6.4 Інструкції, направло відповідачу – Відкритому акціонерному товариству «Галол» розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів «а» та «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» за 2008 рік.

Як вбачається з матеріалів, заборгованість Відкритого акціонерного товариства «Галол» перед управлінням Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до п. «а» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» за 2008 рік становить 170325 грн. 32 коп., а, призначених відповідно до п.п. «б»-«з» ст. 13 цього Закону – 89934 грн. 98 коп., що разом становить заборгованість в розмірі 260260 грн. 30 коп. (170325 грн. 32 коп. + 89934 грн. 98 коп. = 260260 грн. 30 коп.).

Відповідно із вимогами частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» № 1058-VI, до запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку пенсій на пільгових умовах, що діяв до набрання чинності цим Законом, тобто порядок встановлений Законом України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування». Фактичні витрати на виплату і доставку пенсій на пільгових умовах відшкодовуються в повному обсязі.

Докази вжиття відповідачем заходів погашення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат з виплати та доставки пенсій, призначених на пільгових умовах в розмірі 260260 грн. 30 коп. в матеріалах справи відсутні.

           Таким чином, на підставі наявних у справі доказів, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

           Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, судові витрати з відповідача не стягуються.

           На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 8-14, 71, 86, 94, 159, 160-164, 167, 185, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

 

постановив:

1.Позов задоволити повністю.

2.Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Галол» (місцезнаходження: 82100, Львівська область, м. Дрогобич, вул. Тураша, буд. 15, ЄДРПОУ - 00151650) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області (82100, Львівська область, м. Дрогобич, пл. Ринок, буд. 3, ЄДРПОУ - 22408026) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у розмірі 260260 грн. 30 коп. (двісті шістдесят тисяч двісті шістдесят гривень тридцять копійок).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня постановлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний 22 січня 2010 року.

 

                       Суддя                                     (підпис)                              А.Г. Гулик

             З оригіналом вірно.

                        Суддя                                                                       А.Г. Гулик  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    Справа № 2а-7327/09/1370

  ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частина)

18 січня 2010 року                                                                            м. Львів, вул. Чоловського, 2  11 год. 07 хв.                                                                                          зал судових засідань № 6

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді  Гулика А.Г.,

при секретарі  Андрушакевич Т.В.,

за участю:

представник позивача: ОСОБА_1 (довіреність від 04.01.2010 року № 10/06);

представник відповідача: не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області до Відкритого акціонерного товариства «Галол» про стягнення заборгованості в розмірі 260260 грн. 30 коп.,-

в с т а н о в и в :

Зважаючи на складність у викладенні повного тексту рішення суду, пов`язаного з потребою в обґрунтуванні доводів сторін, на що може бути витрачений значний час, суд вважає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини, а з повним текстом постанови особи, які беруть участь у справі зможуть ознайомитись 22 січня 2010 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 8-14, 71, 86, 94, 159, 160-164, 167, 185, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

 п о с т а н о в и в :

1.Позов задоволити повністю.

2.Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Галол» (місцезнаходження: 82100, Львівська область, м. Дрогобич, вул. Тураша, буд. 15, ЄДРПОУ - 00151650) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі Львівської області (82100, Львівська область, м. Дрогобич, пл. Ринок, буд. 3, ЄДРПОУ - 22408026) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у розмірі 260260 грн. 30 коп. (двісті шістдесят тисяч двісті шістдесят гривень тридцять копійок).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня постановлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

                          Суддя                                                                            Гулик А.Г.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.01.2010
Оприлюднено05.07.2010
Номер документу7898095
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7327/09/1370

Постанова від 18.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Постанова від 18.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні