Ухвала
від 08.02.2011 по справі 17/43-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/43-Б-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"08" лютого 2011 р.                                                                 Справа № 17/43-Б-10

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді  Сулімовської М. Б.,  при секретарі Шикаловій В.О., розглянувши справу  

за заявою:  Управління Пенсійного фонду України в м.Нова Каховка Херсонської області

до:  Кооперативу "Магістраль", м.Нова Каховка Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора - не прибув  

ліквідатор боржника - не прибув

На виконання постанови господарського суду Херсонської області  від 30.03.2010 року за результатами проведення ліквідаційної процедури відповідно до ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»ліквідатором Кукурудзою О.М. подано суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс кооперативу  «Магістраль», м.Нова Каховка Херсонської області.

Кредитор, належним чином повідомлений про місце, час та дату розгляду справи, явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив.

Ліквідатор в судове засідання не прибув, звернувся до суду з клопотанням про відкладення розгляду справи на інший строк у зв'язку з неможливістю  взяти участь в засіданні.

Дослідивши матеріали справи суд зазначає, що поданих ліквідатором матеріалів щодо проведення ліквідаційної процедури достатньо для розгляду справи без його участі, у зв'язку з чим суд не вбачає об'єктивних причин для відкладення розгляду справи на інший строк.

                   Розглянувши ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та матеріали справи, суд -   

в с т а н о в и в:

           25 лютого 2010 року кредитор –Управління пенсійного фонду України в м.Нова Каховка Херсонської області, звернувся до господарського суду з заявою про визнання боржника –кооперативу  „Магістраль”, м.Нова Каховка Херсонської області, банкрутом відповідно до процедури, передбаченої статтею 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Постановою господарського суду Херсонської області від 30.03.2010 р. боржника –кооператив  "Магістраль" визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру. Цією ж постановою ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Кукурудзу Олександра Миколайовича (ліцензія АВ № 499029 від 30.11.2009р.).

                Постановою від 30.03.10р. ліквідатора було зобов'язано здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, а звіт та ліквідаційний баланс по готовності подати до суду.

Ухвалою суду від 07.10.2010 р. господарський суд за клопотанням ліквідатора продовжив строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора.

                На виконання вимог господарського суду ліквідатором виконано вимоги, передбачені розділом ІІІ Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

           За результатами проведеної роботи ліквідатором подано суду  звіт та ліквідаційний баланс кооперативу «Магістраль».

         Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс свідчать про відсутність у банкрута:

-   заборгованості щодо виплати заробітної плати, відшкодування шкоди та виплати авторської винагороди,

-      дебіторської заборгованості,

-      нерухомого майна (довідка КП «Каховське БТІ»від 14.05.2010р.);

-  зареєстрованої сільськогосподарської техніки (довідка Інспекції Держтехнагляду Херсонської облдержадміністрації від 04.02.2011р.).  

             Відповідно до приписів статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором були надіслані повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в ДПІ м.Нова Каховка, Новокаховський міський центр зайнятості,  відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в м.Нова Каховка Херсонської області,   Новокаховській міській виконавчій дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

               Отримано  відповіді від вище перелічених організацій про відсутність заборгованості перед фондами.

                За місцем проживання керівника кооперативу Клопова С.Л. 25.04.2010р. ліквідатором направлено повідомлення про передачу бухгалтерської та іншої документації, всіх печаток і штампів, матеріальних та інших цінностей банкрута. Відповіді від останнього не отримано. Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Новокаховського міського управління юстиції (довідка від 03.02.2011р. №242/07-24) повідомлено про наявність актового запису про смерть громадянина Клопова Сергія Леодоровича, складеного 04.06.2009р.

          В ході проведення ліквідаційної процедури ліквідатором встановлено, що за боржником зареєстровано полу причеп ОДАЗ-799, рік випуску 1988, державний номер 56-78ХД. Втім в ході проведених оперативно-розшукових дій Новокаховським МВ УМВС України в Херсонській області не вдалось встановити місцезнаходження останнього.

          Згідно листа ВДВС Новокаховського МУЮ Херсонської області від 22.04.2010р. №6424, відповідно до ЄДРВП виконавчі документи про стягнення з кооперативу «Магістраль», код ЄДРПОУ 22744882  на виконанні у відділі ДВС протягом останніх 5 років не перебували.

Реєстр вимог кредиторів включає в себе вимоги:

      - Управління пенсійного фонду України в м.Нова Каховка - 877 грн. 33 коп.

                Таким чином, загальна сума кредиторських вимог, заявлених до боржника, становить 877 грн. 33 коп.

               Внаслідок відсутності активів боржника продаж майна не проводився.

                 У зв'язку з відсутністю активів боржника вимоги кредитора задовольнити неможливо.

               На підставі вищевикладеного ліквідатор звернувся до суду з клопотанням затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора та припинити провадження у справі.

             Відповідно до п.5 ст.31  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

            Згідно приписів п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

           Оцінивши звіт та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури,  суд  приходить до висновку, що ліквідатор виконав вимоги, передбачені ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або  визнання його банкрутом», та  вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

         За таких обставин звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа-банкрут ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

         Провадження у справі у зв'язку з затвердженням звіту та ліквідаційного балансу припиняється.

         Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.24-32, п. 6 ст.40, ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

          1. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Кооперативу "Магістраль"  (код ЄДРПОУ  22744882,  юридична адреса: 74900, Херсонська область, м.Нова Каховка,  вул.Букіна, 6 кв.10) затвердити.

          2. Юридичну особу банкрута - Кооператив "Магістраль", код ЄДРПОУ №22744882, юридична адреса: 74900, Херсонська область, м.Нова Каховка,  вул.Букіна, 6 кв.10, зареєстрований виконавчим комітетом Новокаховської міської ради 18.11.1988р.,  ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.              

       3. Згідно приписів п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.  

         4. Провадження у справі про банкрутство кооперативу "Магістраль" ( код ЄДРПОУ  22744882,  юридична адреса: 74900, Херсонська область, м.Нова Каховка,  вул.Букіна, 6 кв.10) припинити.

         5. Зобов'язати ліквідатора примірники ліквідаційного балансу банкрута надіслати на адресу Державного реєстратора Новокаховського міськвиконкому та Головному управлінню статистики у Херсонській області.

         6.  Дану ухвалу надіслати:

- для виконання: проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та виключення з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України  згідно ч. 5 ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ч. 2 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання банкрутом” Державному реєстратору Новокаховського міськвиконкому, Головному управлінню статистики у Херсонській області, ліквідатору;

- до відома:  кредитору, Херсонському обласному сектору з питань банкрутства.

                          Суддя                                                         М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення08.02.2011
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу13721932
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/43-б-10

Ухвала від 08.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 25.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 07.10.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні