Ухвала
від 10.02.2011 по справі 13/26/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/26/11

       

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

ПОСТАНОВА

"10" лютого 2011 р.                                                                      № 13/26/11

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М. розглянув справу № 13/26/11 від 17.01.2011 року

за завою кредитора - управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 4,

до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю агропромислової фірми "Кар-Мен" ЛТД (далі - ТОВ АФ "Кар-Мен" ЛТД), м. Кіровоград, вул. Червонозорівська, 23 Б, кв. 35,

про банкрутство відсутнього боржника, -

                                                П Р Е Д С Т А В Н И К И:

від кредитора - не з'явилися;

від боржника - не з'явилися.

Кредитор звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство щодо відсутнього боржника ТОВ АФ "Кар-Мен" ЛТД з причин неспроможності останнього сплатити заборгованість по страховим внескам, фінансовим санкціям та пені.

09.02.2011 року кредитором подано клопотання про відкладення розгляду справи, в зв'язку з неможливістю надати витребуванні судом документи.

Господарський суд вважає за можливе розглянути справу за наявними матеріалами.

Боржник відзив на заяву кредитора не подав, наявність боргу не заперечив.

Відсутність відзиву боржника  не  зупиняє  провадження  у справі (ч. 12 ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”).

Відповідно до ст. 75 ГПК України суд вважає за можливе розглянути справу при відсутності відзиву боржника та за відсутності повноважного представника боржника.

Ухвали про порушення провадження у справі та відкладення розгляду справи, направлені на адресу боржника, повернуті до господарського суду з довідками відділення поштового зв'язку з відмітками: за зазначеною адресою не проживає.

Розглянувши наявні матеріали справи, господарський суд, -

                                                  В С Т А Н О В И В:

ТОВ АФ "Кар-Мен" ЛТД (ЄДРПОУ 13755295) зареєстроване як юридична особа 25.12.1992 року виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради.

Вимоги кредитора до боржника станом на 13.01.2011 року (на день подання заяви про порушення справи про банкрутство до суду) по страховим внескам, фінансовим санкціям та пені в загальній сумі складають 3 454,04 грн., що підтверджується матеріалами справи.

Докази сплати боржником  боргу відсутні.

Кредитором подані суду достатні докази наявності у ТОВ АФ "Кар-Мен" ЛТД ознак відсутнього боржника. Відповідно до довідки № 20510/10/2400 від 08.12.2010 року Кіровоградської ОДПІ, ТОВ АФ "Кар-Мен" ЛТД останню звітність подало 06.05.2009 року.

Відповідно до ст. 4-3 Господарського процесуального кодексу України судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

За приписом ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог або заперечень.

При цьому, з урахуванням вимог ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Господарський суд визнає наявність заборгованості боржника перед кредитором в сумі 3 454,04 грн. та неспроможність боржника сплатити цю заборгованість із-за відсутності грошових коштів.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” господарський суд в двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Ініціюючий кредитор - УПФ України в м. Кіровограді, в заяві про порушення справи про банкрутство, дав згоду на призначення його ліквідатором відсутнього боржника ТОВ АФ "Кар-Мен" ЛТД.

Оскільки УПФ України в м. Кіровограді, згідно з чинним законодавством, звільнено від сплати державного мита та судових витрат, на боржника відповідно до ст. ст. 44, 49 ГПК України додатково покладається державне мито в сумі 85,00 грн. та витрати на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу в сумі 236,00 грн.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4-1, 44, 49 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                                 П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати відсутнього боржника - товариство з обмеженою відповідальністю агропромислової фірми "Кар-Мен" ЛТД банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру щодо банкрута товариства з обмеженою відповідальністю агропромислової фірми "Кар-Мен" ЛТД на дванадцять місяців.

3. Призначити ліквідатором банкрута  ініціюючого кредитора - управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді.

4. Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді:

- не пізніше 25.02.2011 року подати: довідки Держтехнагляду, ДАІ та БТІ на підтвердження про наявність (відсутність) реєстрації за підприємством боржником об'єктів рухомого та нерухомого майна станом на дату звернення до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі; довідку відповідного реєстраційного органу щодо наявності (відсутності) реєстрації за боржником земельних ділянок; у разі виявлення майна відсутнього боржника подати клопотання про заміну ліквідатора на арбітражного керуючого;

- письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом власника боржника, усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника (в тому числі направити таке повідомлення Ленінському відділу ДВС Кіровоградського міського управління юстиції), копії письмових повідомлень подати господарському суду до 10.03.2011 року; здійснити у встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку заходи по задоволенню вимог кредиторів;

- до 10.05.2011 року подати господарському суду відомості (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної процедури;

- після завершення усіх розрахунків з кредиторами подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

5. Відповідно до частини 3 статті 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" скасувати заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів в частині заборони товариству з обмеженою відповідальністю агропромислової фірми "Кар-Мен" ЛТД і всім його органам управління відчуження у будь-який спосіб належних боржнику на праві власності основних засобів (фондів) та вчинення дій щодо реорганізації та ліквідації юридичної особи боржника, застосовані ухвалою суду про порушення провадження у справі від 17.01.2011 року.

6. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю агропромислової фірми "Кар-Мен" ЛТД, що знаходиться за адресою: м. Кіровоград, вул. Червонозорівська, 23 Б, кв. 35 (ідентифікаційний код 13755295) в доход Державного бюджету на рахунок УДК у м. Кіровограді, банк отримувача: ГУДКУ у Кіровоградській області, рахунок № 31115095700002 в ГУДКУ у Кіровоградській області, МФО 823016, ідентифікаційний код 24145329, код бюджетної класифікації 22090200 "Державне мито, не віднесене до інших категорій" - 85,00 грн. державного мита.

Наказ видати і надіслати стягувачеві.

7. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю агропромислової фірми "Кар-Мен" ЛТД, що знаходиться за адресою: м. Кіровоград, вул. Червонозорівська, 23 Б, кв. 35 (ідентифікаційний код 13755295) в доход Державного бюджету на рахунок УДК у м. Кіровограді, банк отримувача: ГУДКУ у Кіровоградській області, рахунок 31214264700002 в ГУДКУ у Кіровоградській області, МФО 823016, ідентифікаційний код 24145329, код бюджетної класифікації 22050003 "Оплата витрат з інформаційно-технічного забезпечення розгляду справ у судах" - 236,00 грн. витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу.

Наказ видати та надіслати його стягувачеві.

8. На підставі підпункту 93.1.3 пункту 93.1 статті 93 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року припинити дію податкової застави майна боржника товариства з обмеженою відповідальністю агропромислової фірми "Кар-Мен" ЛТД та звільнити активи вказаного банкрута з податкової застави з дня прийняття цієї постанови.

9. Примірники цієї постанови направити кредитору, банкруту, сектору з питань банкрутства у Кіровоградській області Державного департаменту з питань банкрутства, виконкому Кіровоградської міської ради для державного реєстратора, Ленінському відділу ДВС Кіровоградського міського управління юстиції для відома.

    

        Суддя                                                                                                    Н.М. Коваленко  

Дата ухвалення рішення10.02.2011
Оприлюднено24.02.2011
Номер документу13900022
СудочинствоГосподарське
Сутьпорушення провадження у справі та відкладення розгляду справи, направлені на адресу боржника, повернуті до господарського суду з довідками відділення поштового зв'язку з відмітками: за зазначеною адресою не проживає. Розглянувши наявні матеріали справи, господарський суд, -                                                  &nbsp

Судовий реєстр по справі —13/26/11

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 10.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 10.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 27.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні