Постанова
від 15.02.2011 по справі 11/7-нм
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУ Д УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2011 р. № 11/7-НМ

Вищий господарський суд У країни у складі: суддя Бене дисюк І.М. - головуючий, судді Львов Б.Ю. і Харченко В.М.,

розглянувши касаційну ска ргу приватного підприємс тва "Бердичівська електронна служба таксі", м. Бердичів Жит омирської області,

на рішення господарськ ого суду Житомирської област і від 27.07.2010

та постанову Житомирсь кого апеляційного господарс ького суду від 25.11.2010

зі справи № 11/7-НМ

за позовом приватного п ідприємства "Бердичівська ел ектронна служба таксі" (далі - Підприємство)

до Житомирського облас ного територіального відділ ення Антимонопольного коміт ету України (далі - Відділен ня), м. Житомир,

треті особи на стороні від повідача, які не заявляють са мостійних вимог на предмет с пору - приватно виробнич о-комерційна фірма "Лана" (далі - ПВКФ "Лана"), м. Бердичів Жито мирської області,

товариство з обмеженою ві дповідальністю "Радіотаксі " Еліт" (далі - ТОВ "Радіотаксі " Еліт"), м. Бердичів Житомирсько ї області,

товариство з обмеженою ві дповідальністю "Марс" (далі - ТОВ "Марс"), м. Бердичів Житоми рської області,

фізична особа-підприємец ь ОСОБА_1 (далі - Підприєм ець), м. Бердичів Житомир ської області,

про визнання рішення не дійсним та зобов'язання вчин ити певні дії,

за участю представників:

Підприємства - Жабка О.Л .,

Відділення - Заворотню к Л.М.,

ПВКФ "Лана" - Козловсько го А.В.,

ТОВ "Радіотаксі "Еліт" - не з' явився,

ТОВ "Марс" - не з' явився ,

Підприємця - ОСОБА_1,

ВСТАНОВИВ:

Підприємство звернул ося до господарського суду Ж итомирської області з позово м про визнання недійсним ріш ення адміністративної колег ії Відділення від 04.12.2009 № 1.16/-102р "Пр о закриття провадження у спр аві" (далі - Рішення АМК). Позов ні вимоги мотивовано тим, що п ід час розгляду Відділенням відповідної справи не були в ирішені всі питання, порушен і позивачем у заяві до Відділ ення стосовно неправомірних дій третіх осіб.

Рішенням господарського с уду Житомирської області від 27.07.2010 (суддя Маріщенко Л.О.), зали шеним без змін постановою Жи томирського апеляційного го сподарського суду від 25.11.2010 (кол егія суддів у складі: Будішев ська Л.О. - головуючий суддя, с удді Веденяпін О.А., Іоннікова І.А.), в позові відмовлено.

Прийняті судові рішення з п осиланням на приписи статей 1, 3, 5, 7 Закону України "Про Антимо нопольний комітет України" т а статті 59 Закону України від 11.01.2001 № 2210-ІІІ "Про захист економі чної конкуренції" (далі - Зак он № 2210) мотивовано відсутніст ю передбачених законодавств ом підстав для визнання неді йсним Рішення АМК.

У касаційній скарзі до Вищо го господарського суду Украї ни Підприємство просить ріше ння місцевого та постанову а пеляційного господарських с удів зі справи скасувати вна слідок їх прийняття з поруше нням норм матеріального і пр оцесуального права та прийня ти нове рішення про задоволе ння позову.

Відділення подало відзив н а касаційну скаргу, в якому за значило про безпідставність її доводів та просило судові рішення зі справи залишити б ез змін, а скаргу - без задово лення.

Інші відзиви на касаційну с каргу не надходили.

Учасників судового процес у відповідно до статті 1114 Госп одарського процесуального к одексу України (далі - ГПК Укра їни) належним чином повідомл ено про час і місце розгляду к асаційної скарги.

Перевіривши повноту встан овлення попередніми судовим и інстанціями обставин справ и та правильність застосуван ня ними норм матеріального і процесуального права, заслу хавши присутніх представник ів сторін і третіх осіб, Вищий господарський суд України д ійшов висновку про відсутніс ть підстав для задоволення к асаційної скарги з урахуванн ям такого.

Відповідно до частини перш ої статті 59 Закону № 2210 підстав ами для зміни, скасування чи в изнання недійсними рішень ор ганів Антимонопольного комі тету України є: неповне з'ясув ання обставин, які мають знач ення для справи; недоведення обставин, які мають значення для справи і які визнано вста новленими; невідповідність в исновків, викладених у рішен ні, обставинам справи; поруше ння або неправильне застосув ання норм матеріального чи п роцесуального права.

У прийнятті судових рішень зі справи місцевий та апеляц ійний господарські суди з до триманням приписів статей 36, 3 7, 48, 49, 59, 60 Закону № 2210, встановивши м ежі справи про порушення зак онодавства про захист економ ічної конкуренції, розпочато ї за згаданою заявою Підприє мства розпорядженням адміні стративної колегії Відділен ня від 19.06.2009 № 1.17/-40р, дослідивши фа ктичні обставини, пов' язані з прийняттям оспорюваного Р ішення АМК, за відсутності пе редбачених законом підстав д ля визнання його недійсним д ійшли обґрунтованого виснов ку щодо необхідності залишен ня позову Підприємства без з адоволення.

Доводи касаційної скарг и не враховують того, що межі с прави про порушення законода вства про захист економічної конкуренції було визначено названим розпорядженням адм іністративної колегії Відді лення від 19.06.2009 № 1.17/-40р та не спрос товують висновків місцевого і апеляційного господарськи х судів, викладених у оскаржу ваних судових рішеннях.

Таким чином, рішення місц евого і постанова апеляційно го господарських судів зі сп рави відповідають встановле ним ними фактичним обставина м, прийняті з дотриманням нор м матеріального та процесуал ьного права і передбачені за коном підстави для їх скасув ання відсутні.

Керуючись статтями 1117 - 11111 ГПК України, Вищий господарськи й суд України

ПОСТАНОВИВ:

Рішення господарського суду Житомирської області в ід 27.07.2010 та постанову Житомирсь кого апеляційного господарс ького суду від 25.11.2010 зі справи № 11/7-НМ залишити без змін, а каса ційну скаргу підприємства "Б ердичівська електронна служ ба таксі" - без задоволення.

Суддя І.Бенед исюк

Суддя Б.Львов

Суддя В.Харченко

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення15.02.2011
Оприлюднено01.03.2011
Номер документу13931861
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/7-нм

Ухвала від 04.02.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Постанова від 15.02.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Львов Б. Ю.

Ухвала від 19.01.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Львов Б. Ю.

Постанова від 25.11.2010

Господарське

Житомирський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні