Постанова
від 21.02.2011 по справі 2-а/1970/366/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/366/11

"21" лютого 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружн ий адміністративний суд, в ск ладі:

головуючої судді Дерех Н .В.

при секретарі судо вого засідання Костецькі й Н.Т.

за участю:

представника позивач а Мацюк Л.О.

розглянувши у в ідкритому судовому засіданн і в залі суду в місті Тернопол і адміністративну справу за адміністративним позовом Фо нду загальнообов' язкового державного соціального стра хування України на випадок б езробіття в особі Шумського районного центру зайнятості до товариства з обмеженою ві дповідальністю «Малахіт Б уд Вектор»про стягнення за боргованості,

ВСТАНОВИВ:

Фонд загальнообов' яз кового державного соціально го страхування України на ви падок безробіття в особі Шум ського районного центру зайн ятості (надалі позивач) зверн увся до суду з адміністратив ним позовом до ТзОВ «Малахіт Буд Вектор»(надалі відпо відач) про стягнення заборго ваності по сплаті страхових внесків на випадок безробітт я, посилаючись на те, що ТзОВ « Малахіт Буд Вектор»не сп лачувало страхові внески в п овному розмірі і допустило н едоїмку зі сплати страхових внесків в сумі 1872,70 грн., що підтв ерджується розрахунковою ві домістю про нарахування і пе рерахування страхових внеск ів до Фонду загальнообов' яз кового державного страхуван ня України на випадок безроб іття за четвертий квартал 2010 р оку.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мала та просила його задовол ьнити повністю у зв' язку з н есвоєчасною та неповною спла тою страхових внесків відпов ідачем до Фонду загальнообов ' язкового державного страх ування України на випадок бе зробіття.

Представник відповідача в судове засідання повторно н е прибув, про дату, час і місце слухання справи був повідом лений належним чином, не пові домив причини неприбуття. То му суд вважає, що справу може б ути вирішено на підставі ная вних у ній доказів.

Суд заслухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши та оцінивши зібрані по с праві докази, проаналізувавш и матеріали справи вважає, що вказаний позов підставний і підлягає до задоволення, вих одячи з наступних міркувань.

Страхування громадян на ви падок безробіття є окремим в идом загальнообов' язковог о державного соціального стр ахування і здійснюється на п ідставі Закону України «Про загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування на випадок безробіття»від 02.03.2000р . № 1533-ІІІ (далі Закон) Фондом заг альнообов' язкового держав ного соціального страхуванн я України в особі виконавчих дирекцій Фонду, функції яких згідно ст. 12 Закону України ви конують органи державної слу жби зайнятості.

Платниками страхових внес ків є страхувальники, які зоб ов' язані зареєструватися у виконавчих дирекціях Фонду за місцем свого знаходження (ч. 1 п. 2 ст. 35 Закону).

Відповідно до ст. 8 Закону Фо нд загальнообов' язкового д ержавного соціального страх ування на випадок безробіття проводить збір страхових вн есків на випадок безробіття.

Відповідно до п. 2 ст. 4 Закону роботодавець набуває статус у платника страхових внесків до Фонду загальнообов' язко вого державного соціального страхування України на випа док безробіття з дня реєстра ції в центрі зайнятості за мі сцем свого знаходження та зо бов' язаний своєчасно та в п овному розмірі сплачувати ст рахові внески відповідно до частини другої ст. 35 Закону.

Страхувальниками, згідно з Законом є роботодавці, які ви користовують найману працю і застраховані особи - найма ні працівники, які повинні св оєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески до Фонду (ч. 2 п. 2 ст. 35 Закону).

Порядок та розмір сплати ст рахових внесків встановлени й ст.ст. 17, 19 Закону, ч.ч. 2, 3 п. 2. ст. 1. За кону України «Про розмір вне сків на деякі види загальноо бов' язкового державного со ціального страхування»від 11 .01.2001р. № 2213-ІІІ (із подальшими змі нами і доповненнями) та «Інст рукцією про обчислення і спл ату внесків на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування на випадок безробі ття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов' язко вого державного соціального страхування України на випа док безробіття», затверджено ї наказом Міністерства праці та соціальної політики Укра їни від 18.12.2000р. № 339, відповідно до яких платники зобов' язані сплачувати до Фонду загально обов' язкового соціального страхування України на випа док безробіття внески на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття, а саме один раз на місяць в день одержанн я роботодавцями в установах банків коштів на оплату прац і.

Як вбачається з матеріалів справи, ТзОВ «Малахіт Буд В ектор»23.06.2006р. взято на облік я к платник страхових внесків до Фонду загальнообов' язко вого державного соціального страхування України на випа док безробіття.

Відповідно до Розрахунков ої відомості про нарахування і перерахування страхових в несків до Фонду загальнообов ' язкового державного страх ування України на випадок бе зробіття за четвертий кварта л 2010 року, станом на 01.01.2011р. заборг ованість ТзОВ «Малахіт Буд Вектор»зі сплати страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування на випадок безробіт тя, яка підлягає до стягнення становить 1872,70 грн.

За таких встановлених обст авин, суд приходить до виснов ку, що позовні вимоги позивач а є обґрунтованими, документ ально підтвердженими матері алами справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавст ва, не заперечені у встановле ному порядку відповідачем, а отже підлягають до задоволе ння в повному обсязі.

Враховуючи викладен е та керуючись ст.ст. 2, 6, 7, 35, 70, 71, 72, 86, 1 28, 158-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов - задовольнити.

2. Cтягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Ма лахіт Буд Вектор»(вул. Чир янка, 17, м. Шумськ, Тернопільськ а область, код за ЄДРПОУ 34042944) на користь Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття в особі Ш умського районного центру за йнятості заборгованість по с платі страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття в сумі 1872(о дна тисяча вісімсот сімдесят дві гривні) 70 коп., які перераху вати на р/р 37175301900600, ЗКПО 21132467 в УДК в Тернопільській області, МФО 838012.

3. Копію постанови надіслати відповідачу.

Постанова може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Тернопільський окр ужний адміністративний суд ш ляхом подачі в 10 денний строк з дня постановлення постанов и апеляційної скарги у поряд ок і строки, передбачені стат тями 186 і 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Постанова суду набирає з аконної сили після закінченн я строку подання апеляційно ї скарги. У разі подання апеля ційної скарги постанова, якщ о вона не скасована, набирає з аконної сили після повернен ня апеляційної скарги, відмо ви у відкритті апеляційного провадження або набрання зак онної сили рішенням за наслі дками апеляційного провадже ння.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

копія вірна

Суддя Дерех Н.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.02.2011
Оприлюднено03.03.2011
Номер документу13945283
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/366/11

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 17.04.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Постанова від 21.02.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні