Ухвала
від 18.02.2011 по справі 15/197-10-5562
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

         "18" лютого 2011 р.   

Справа  № 15/197-10-5562

        Господарський суд Одеської області у складі:

судді                                             В.С. Петрова

При секретарі                              А.Д. Діасамідзе

За участю представників:

від позивача  –        не з’явився,

від відповідача –     не з’явився,

від третьої особи –  не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача –ОСОБА_2, про визнання недійсними рішення загальних зборів засновників товариства та протоколу загальних зборів засновників товариства, визнання учасником товариства,

                                                             ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до господарського суду Одеської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача –ОСОБА_2, про:

-  визнання недійсним рішення загальних зборів засновників Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой” про виключення ОСОБА_3 зі складу засновників товариства, відображене в протоколі  № 6 від 03.12.2007 р.;

- визнання ОСОБА_1 учасником Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой” з часткою у статутному фонді в розмірі 25 відсотків;

- визнання недійсним протоколу загальних зборів засновників Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой” № 6 від 03.12.2007 р.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на наступне.

ОСОБА_1 є одним із засновників Товариства з обмеженою відповідальністю „Югстрой”. Відповідно до статуту товариства в редакції від 03.12.2005 р. частка позивача у статутному капіталі складала 25 відсотків. Іншими учасниками товариства були: ОСОБА_4 з часткою 25 відсотків, ТОВ „Керуюча компанія „Анастасія" з часткою 20 відсотків та ТОВ „Керуюча компанія „Вікторія" з часткою 30 відсотків.

03.12.2007 р. учасниками товариства „Югстрой" були проведені загальні збори, про що був складений протокол № 6 від 03.12.2007 р. Відповідно до вказаного протоколу до порядку денного загальних зборів засновників товариства були включені питання про прийняття ОСОБА_5 і ОСОБА_2 до складу учасників товариства, про вихід ОСОБА_4 і ОСОБА_1 зі складу учасників Товариства та про затвердження нової редакції статуту товариства.  При цьому в протоколі загальних зборів засновників товариства зазначено, що учасника - ОСОБА_6 на зборах представляв ОСОБА_2 на підставі довіреності від 12.09.2007 р., що була зареєстрована у реєстрі нотаріуса ОСОБА_7 за № 16161.

Так, за твердженнями позивача, за результатами розгляду питання про прийняття ОСОБА_5 і ОСОБА_2 до складу учасників товариства останні були прийняті до складу учасників товариства та кожному з них було встановлено частку у статутному капіталі в розмірі 30 000 грн., що складає 1 % статутного капіталі. При цьому, як стверджує позивач, що його частка та частка учасника товариства –ОСОБА_4 були зменшені на один відсоток.

Разом з тим за результатами голосування позивача було виключено зі складу учасників товариства. При цьому були встановлені наступні частки учасників товариства: ОСОБА_5 - 750000 грн. (25%), ОСОБА_2 - 750 000 грн. (25%), частки інших двох учасників (юридичних осіб) - залишилися незмінними.

Як зазначає позивач, здійснивши реєстрацію таких змін у складі учасників товариства, без відповідної сплати наданої частки в статутному капіталі громадянами ОСОБА_5 і ОСОБА_2, збори були продовжені у новому складі учасників.

Між тим позивач зазначає, що повірений ОСОБА_2, який брав участь у зборах від імені позивача, вийшов за межі доручення, діяв не в інтересах довірителя, а в своїх особистих інтересах та в порушення вимог статей 1004, 1006 ЦК України, а саме не повідомив довірителя про зменшення його частки у статутному капіталі товариства на один відсоток, не надав відомості про хід виконання доручення, не повернув довірителеві довіреність, не передав довірителеві усе одержане у зв'язку з виконанням доручення.

Проте, відповідно до рішення загальних зборів учасників товариства ОСОБА_2 став власником належної позивачу частки у статутному капіталі товариства. До того ж за ствердженнями позивача, ОСОБА_2 надав зборам довіреність, яку позивач не видавав (інший реєстровий номер).

Так, позивач вважає, що без проведення державної реєстрації змін у складі учасників товариства, які сталися в результаті розгляду зборами учасників питання  № 1 про прийняття ОСОБА_5 і ОСОБА_2 до складу товариства,  вирішувати інші питання, в тому числі про виключення позивача зі складу учасників товариства, загальні збори учасників товариства у новому складі є неповноважними. В свою чергу, на думку позивача, при проведенні оспорюваних зборів учасників товариства відповідачем не були дотримані вимоги статей 6, 7 Закону України „Про господарські товариства”.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 29.12.2010 р. порушено провадження по справі № 15/197-10-5562 та справу призначено до розгляду в засіданні суду на 24.01.2011 р.

В засіданні суду представник позивача звернувся до суду з клопотанням про витребування у Відділу державних реєстраторів копії статуту ТОВ „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой” та копії протоколу загальних зборів товариства від 03.12.2007 р.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 24.01.2011 р. по справі № 15/197-10-5562  витребувано у Відділу державних реєстраторів Виконавчого комітету Одеської міської ради реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой” та розгляд справи відкладено на 07.02.2011 р.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 07.02.2011 р. розгляд справи № 15-22/124-10-3352 було відкладено на 18.02.2011 р. у зв’язку з неявкою в засідання суду представників сторін та третьої особи.

10.02.2011 р. з Відділу державних реєстраторів Виконавчого комітету Одеської міської ради надійшла до суду реєстраційна справа Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой”, з матеріалів якої вбачається, що на оспорюваних зборах були присутніми ОСОБА_2 і ОСОБА_8. Однак, в позовній заяві позивач обґрунтовує позовні вимоги неправомірністю прийняття до складу учасників ТОВ „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой”  гр. ОСОБА_5 і  ОСОБА_2

Будь-яких уточнень до позовної заяви позивачем до суду не подавалось.

В засідання суду, призначене на 18.02.2011 р. представники сторін та третьої особи знов не з’явились, про причини нез’явлення представників сторони суд не повідомили, хоча про дату, час та місце розгляду справи сторони були повідомлені належним чином.

Відповідно до п. 5 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, якщо заявник без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з’явився на виклик у засідання господарського суду і його нез’явлення перешкоджає вирішенню спору, господарський суд залишає позовну заяву без розгляду.

Приймаючи до уваги вищевикладене та те, що позивач без поважних причин не з’явився у судове засідання і його нез’явлення перешкоджає вирішенню спору по суті, господарський суд вважає за необхідне позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача –ОСОБА_2, про визнання недійсними рішення загальних зборів засновників товариства та протоколу загальних зборів засновників товариства, визнання учасником товариства залишити без розгляду.

Керуючись  п. 5 ст. 81, ст. 86  Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельно-інвестиційна компанія „Югстрой”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача –ОСОБА_2, про визнання недійсними рішення загальних зборів засновників товариства та протоколу загальних зборів засновників товариства, визнання учасником товариства залишити без розгляду.

               Ухвалу може бути оскаржено у 5-денний термін після її прийняття.

             Суддя                                                                                       Петров В.С.

 

 

Дата ухвалення рішення18.02.2011
Оприлюднено03.03.2011
Номер документу13952134
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/197-10-5562

Ухвала від 18.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 29.12.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні