Ухвала
від 22.02.2011 по справі 2а-4354/10/2370
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а-4354/10/2370 Головуючий у 1-й ін станції: Гаврилюк В.О.

Суддя-доповідач: Літвін а Н. М.

У Х В А Л А

Іменем України

"22" лютого 2011 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у скла ді колегії суддів:

Головуючого судді Літвіної Н.М.

суддів: Хрімлі О.Г.

Коротких А.Ю.

при секретарі: Соловіцькій І.М.

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні апеля ційну скаргу Державної інспе кції з карантину рослин по Че ркаській області на постанов у Черкаського окружного адмі ністративного суду від 15 жовт ня 2010 року у справі за адмініст ративним позовом Державної і нспекції з контролю за цінам и в Черкаській області до Дер жавної інспекції з карантину рослин по Черкаській област і про стягнення економічних санкцій,-

В С Т А Н О В И В :

Постановою Черкасько го окружного адміністративн ого суду від 15 жовтня 2010 року по зов Державної інспекції з ко нтролю за цінами в Черкаські й області до Державної інспе кції з карантину рослин по Че ркаській області про стягнен ня економічних санкцій - бул о задоволено.

Стягнуто з Державної інспе кції з карантину рослин по Че ркаській області в дохід бюд жету через Державну інспекці ю з контролю за цінами в Черка ській області економічні сан кції в розмірі 876, 72 грн.

Не погоджуючись з прийняти м рішенням, відповідач - Дер жавна інспекція з карантину рослин по Черкаській області звернулася з апеляційною ск аргою та просить суд скасува ти постанову суду першої інс танції.

Суд, дослідивши матеріали с прави, вважає, що апеляційна с карга не підлягає задоволенн ю з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалі в справи та вірно встановлен о судом першої інстанції, Дер жавною інспекцією з контролю за цінами в Черкаській облас ті проведено перевірку відпо відача з приводу формування, встановлення та застосуванн я тарифів на платні послуги.

За результатами проведено ї перевірки позивачем 13 серпн я 2010 року складено акт №1748, яким встановлено, що Державною ін спекцією з карантину рослин по Черкаській області в пору шення вимог Постанови Кабіне ту Міністрів України від 25 чер вня 2008 року № 578 в окремих випад ках стягувалась плата за пос луги у разі переміщення зерн а, та справлялась плата за вид ачу фітосанітарного сертифі ката в повному обсязі, а не в р озмірі 50% від вартості даної п ослуги, за рахунок віднесенн я вантажу до іншої групи за ко дами державного класифікато ра продукції та послуг.

На підставі зазначеного ак ту позивач прийняв рішення № 122 від 16 серпня 2010 року про засто сування економічних санкцій за порушення в частині додер жання державної дисципліни ц ін, яким було вирішено вилучи ти у державної інспекції з ка рантину рослин по Черкаській області в дохід державного б юджету суму порушення в розм ірі 292, 24 грн. та суму штрафу в роз мірі 584, 48 грн.

Обчислення суми виручки, от риманої внаслідок порушення чинного порядку встановленн я і застосування цін, порядок вилучення сум економічних т а фінансових (штрафних) санкц ій та оскарження рішень про з астосування економічних та ф інансових (штрафних) санкцій , прийнятих органами державн ого контролю за цінами перед бачені Інструкцією про поряд ок застосування економічних та фінансових (штрафних) санк цій органами державного конт ролю за цінами, затвердженою наказом Міністерства економ іки та з питань європейської інтеграції України, Міністе рства фінансів України від 3 г рудня 2001 року № 298/519, зареєстрова ним в Міністерстві юстиції У країни 18 грудня 2001 року за № 1047/6238.

Відповідно до п. 4.1 Інструкці ї - скарги на рішення про засто сування економічних та фінан сових (штрафних) санкцій, прий няті органами державного кон тролю за цінами, можуть напра влятись керівникам цих орган ів або Державній інспекції з контролю за цінами.

У разі незгоди з прийнятим р ішенням спір про визнання йо го недійсним вирішується Гос подарським судом.

Як вбачається з матеріалів справи та вірно встановлено судом першої інстанції, ріше ння Державної інспекції з ко нтролю за цінами в Черкаські й області № 122 від 16 серпня 2010 рок у про застосування економічн их санкцій про порушення в ча стині додержання державної д исципліни цін не оскаржувало ся, а тому колегія суддів вваж ає, що воно набрало чинності.

Таким чином, колегія судді в погоджується з висновком с уду першої інстанції про пра вомірність стягнення штрафн их санкцій з відповідача.

Відповідно до ст. 200 КАС Украї ни - суд апеляційної інстанці ї залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову або ухвалу суду - без змін, якщ о визнає, що суд першої інстан ції правильно встановив обст авини справи та ухвалив судо ве рішення з додержанням нор м матеріального і процесуаль ного права.

Враховуючи викладене вище , колегія суддів приходить до висновку про те, що судом перш ої інстанції ухвалено рішенн я, яке відповідає вимогам мат еріального та процесуальног о права.

Керуючись ст. ст. 160, 198, 200, 205, 206, 212, 254 К АС України суд,

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Дер жавної інспекції з карантину рослин по Черкаській област і - залишити без задоволен ня, а постанову Черкасько го окружного адміністративн ого суду від 15 жовтня 2010 року - без змін.

Ухвала набирає зако нної сили з моменту проголош ення та може бути оскаржена п ротягом двадцяти днів з дня с кладання в повному обсязі, то бто з 01 березня 2011 року, шляхом п одачі касаційної скарги безп осередньо до Вищого адмініст ративного суду України.

Головуючий суддя:

Судді:

Повний текст ухвали в иготовлений 28 лютого 2011 року.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено03.03.2011
Номер документу13953703
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4354/10/2370

Ухвала від 20.09.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 05.10.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 22.02.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Літвіна Н. М.

Постанова від 15.10.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні